Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

мене модрица ми направија недела пред свадба, имав огромен хематом на рака а тоа никад не ми се десило стварно се неспособни :(

2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Dobar den i od mene majki.. Neka e chestit praznikot sv. Arhangel Mihail na site shto go slavat. Majka mi vchera chekaa slava a denes e imenden na sestra mi pa i jas si napraviv sofrichka sinokja so mm bidejki nemozhev da prisustvuvam na slavata :)
    Mm nacheka prilika si se napi rakiichka i od posna slava nie se omrsivme pak :rofl: :rofl: Mnogu na chesto ke mi dojde voa aj aj hahah :rofl: I Gospod se chudi eve i sonce gree i vrne nadvor :rofl:

Vi posakuvam ubav den sitee :*

Bebulleee, Pcelka94, macunka and 6 others like this.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Lele jas pak sum zadovolna od niv,bev pred edna nedela,edno si imase 10 dusi pred mene a zavrsiv za 15-20 min.a drugo brzo mi zemaa krv i dobro bese.ama jas pak imam izrazeni veni i nemat problem so mene -odma ja naogaat:)
    I od mene neka e cestit praznikot i srekna slava i vecno ime na site sto slavat.Nie zdravje od dogodina ke si js slavime ovaa slava -denes ke sme kaj svekrva -of of ke si kasnam sarmicka:mm::mm::)

Mariangel likes this.
  4. mimidjon

mimidjon Популарен член

Јaс мoдрици oд прoгестерoнoт имaм нa бутoт,бaш чуднo не ме бoлеше кoгa ми јa стaвaa

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Мене цела бременост кај што одев за крвна слика ниту точка не ми се познаваше, дефинитивно до раката на тој што зема е, порано сум имала модрици со недели.
    А и за инекции исто после царскиот во стомакот ми ставаа фраксипарин в болница, дури бев таму модра бев, за дома ми препишаа плус 5 сама си ги ставав ништо не ми се познава. :D

Со лесно на новите трудници, имајте најубава бременост!

Mariangel likes this.
  6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Мами, колку дечиња имаш, која возраст се? Да ти се живи и здрави, како што сватив, ова четврто ти е, така?
    Големо браво ако е така, БРАВО!

makgirl likes this.
  7. makgirl

makgirl Истакнат член

Фала ти миличка и ти да си дочекаш.Добро си сватила имам 3 до сега првото ми е синче 8 години па после близначки две лепотици 6 години и во март здравје боже треба да се породам со четвртото златце
    А ти имаш ли дечиња или оваа првото сега ќе биде?

8. Cka

Cka Форумски идол

Браво Маке ти се восхитувам. Ти си храбра жена!

makgirl likes this.
  9. makgirl

makgirl Истакнат член

Сите жени се храбри.Но секоја од нас тоа го покажува на различен начин :)

10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@makgirl браво, колку млада а 4 дечиња:clap: преубаво!! :inlove:

makgirl likes this.
  11. macunka

macunka Истакнат член

Mamicki pozdrav i srekjen praznik. Da Ve prasam dali vo bremenost moze da se gorat bradavici so tecen azot. Jas se rasprasuvav nekoj vika da se gorat, nekoi se protiv.Na nosot mi e i stvarno mn mi smeta, a od bremenosta uste poveke mi porasna

12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Добре ни дојде :* имај лесна и убава бременост :) и моите исто искачаат хаха првото е на 5 декември ,а и второво е од 10 до 15 декември со термин , и мажето мое е 19 декември :)

makgirl likes this.
  13. makgirl

makgirl Истакнат член

Ти благодарам миличка :*::*

♡BuBaLe♡ likes this.
  14. Sunshine_1979

Е секоја чест! Мајка во вистинска смисла на зборот!
    Ти посакувам само радост и гордости да си дочекуваш од дечињата! Со лесно да си го дочекаш и ова сонценце!
    Инаку јас имам една ќерка од 11 години, ова ми е второ дете - рекоа девојче ќе биде!!! Имам 36 години а термин ми е крај на јануари 2016...едвај чекаммммм!
    Поздравче мила!

okcenzi and makgirl like this.
  15. makgirl

makgirl Истакнат член

Ти благодарам на прекрасните зборови миличка.Нека е здрава и жива цуцката .И тебе нека ти е со лесно.Ти имаш уште малку време додека си се гушнете со ќерќичката,а до тогаш гали си го мешето и гушкај се со лепотицата
    Поздрав и до тебе :*

Sunshine_1979 likes this.
  16. coconaut

coconaut Популарен член

Gi zemav rezultatite I Tsh hormonot mi e 0.65 dali e toa ok? Ispituvav I proteinski status, da ne ispituvala nekoja?

17. only44you

only44you Популарен член

Мамички, ние денес си го слушнавме за прв пат срценцето на бебушот и многу сме среќни :)
    @Sunshine_1979 мила денес и кажавме и на керкичката за прв пат дека ке има братче или сестриче и многу убаво ја прифати веста, сосем нормално и искрено премногу се израдува... :inlove:
    Сега докторот ни закажа контрола после 5 недели, односно околу 12 недела.
    Поздравче до сите мамички , чувајте се , а јас ве гушкам најсилно :hug: :inlove: :l:

18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Bravos mila so lesno neka ti e sega,chuvajte si go bebush so kjerkichkata i daj Bozhe se da mine vo najdobar red. I od mene edna gushka :*

A drugive mami kaj ste? Nanate? Mene ne mi se spie,osekjam bolka vo leviot bubreg i na shtrek sum so strav sedam. Probuvam da ne mislam na toa ama ne sum od tie nepanicharite,si panicham od malku :/ Dosadno mi e epten,ako e nekoj buden pishuvajte da ima shto da chitam :)

only44you likes this.
  19. Sunshine_1979

Е значи, 2 часот е, во 12 легнав а веќе втор пат станувам за во тоалет...ова ми е изгледа обука за ноќното станување за доење!
    Срце ми спие, по 5 минути дремам седејќи пред да станам од кревет ама голема мочла сум станала (facepalm)
    Браво @only44you , мило ми е што прегледот поминал добро, ајде натака се да оди лесно и убаво... Уживај во секој ден од бременоста но и внимавајте да не ја разбудите љубомората на керкичката, без разлика што е голема, ќе ја боли ако се чувствува запоставена! Нека биде дел од секој план и договор!
    Јас имав интересна ситуација кога го дознавме полот, почнавме цуцката да ја викаме "шефицата" а ќерка ми не слушаше ден - два и после ми вика "е кај бе мамо оди тоа така, уште неродена шефица ја направивте"...се најде некако повредена од нарушената хиерархија и ...веднаш го сменивме името!
    Поздрав миличка, гали го мешето, гушкај го девојчето и уживкајјјјј:hug::hug::hug:

20. makgirl

makgirl Истакнат член

Добро утро мешиња како сте денес?Врне ли и кај вас?:D