Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Јас давам совети за стомачен вирус а свекрвата во мегувреме ја фатило, а керка ми цел ден беше со неа, што ке правам ни може да ми помага а ако и керка ми добие што ли ке правам , секогаш аум баксуз мојте се на работа , сега и правев супа јадеше, кревет местев , ја соблекив, само што прекрати еден ден леле зошто таква сум баксуз .И овие утрогестан 100ми кажа да ги пием како што се секавам а гледам пишува вагинално ги ставале да не треба и јас да ги ставам вагинално да не направам нешто полошо.?

2. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    8.378
    На zajka1, bella24, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
  3. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Utrogestanot moze i da se stavat vaginalno no i da se pijat.Za koj nacin na upotreba ke go koristis odlucuva tvojot ginekolog.Jas tri meseci gi stavav vaginalno nemozev da gi pijam bidejki mnogu povrakav od bremenosta,a mnogu okolu mene gi piea a moja bliska pak radi problematicna bremenost vo tekot na cela bremenost gi piese.Ne se sekiraj i poslusaj si go ginekologot probaj pij gi stom ti rekol ako nemozes da gi podnesuvas kazi mu pa ke ti dozvoli sigurno da gi stavas vaginalno.
    Pozdrav i sekoe dobro,se nadevam pomognav malku.

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Чај од кора од калинка. Јас секоја сезона сушам кора, искината на повеќе парченца. Многу ефикасно смирува проливи.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Исто и јас. Секој преглед минимум по 500ден без фискална. Скринингот 2500 е кај матичниот исто.. Тоа е!

6. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Срце мило.Па сега и порано нека е ако треба само нека е здраво и живо

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
  8. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ццц, ми иде да ги тепам до утре сабајле:muscle:
    Уф, девет месеци душа ми се стега за се и сешто и некој вака да ми го фрла и малтретира!
    Хм, јасно ми е зашто татковците го правеа ова а не мајките...не се тресеа они на секое движење и недвижење, крварење и лоши резултати...

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Lele mene srcevo mi se strese shto gledav bre.. Ich ne mi e smeshno kakov narod postoi tatkovci li se ova ccc bebinjava nemaat taka cvrsti rachinja i nozhinja za vaka da bidat frlani :x Strashno :punch:

10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    32 + 2

11. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Do sega za nieden pregled mi nema naplateno maticniot ginekolog od koga sum bremena.A mi se slucuvase i vonredno da otidam von onie redovni kontroli.Zakonski nesmee da ti naplaka isto i za majcinata kniska ne se naplaka.Pa iako e skrining i me gleda po pola sat mozda na ehoto.
    Do pred nekoe vreme naplakaa no po zacestenite poplaki vo podracnata sluzba na fondot za zdravstvo ginekolozite imaa kontroli i gi kaznuvaa i sega ne bi trebalo da naplakaat.No sepak toa si odreduva doktorot na ordinacijata dali ke pecali plus od nas,a si mozat bidejki sekako gi nema mnogu i mozat da si pravat kako sakaat.

На Lisa_Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas sedam vo chekalna i churam od nervoza ushte od sabajle. Ovie lugje od takt me vadat. Skrining ke mi pravele vo 31va nedela (iako vtoriot skrining ne mi e napraven) i voopshto nemalo da me gledaat na eho?? E aman bee shto doktori se ova? 1 saat lugje mu go slushaa srceto na bebeto cel 1 saat i eve sega me bucnaa za skrien sheker i chekam rezultati.. Edinstveno shto sakam e da si go vidam bebevo aman

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Istoto go gledav na srpska emisija, i tamu zena vaka mu praveshe i objasnuvashe, i demek ovie bile vezbi za bebinata.

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Eve jas si dojdov od lekar i fala Bogu posrekjna sum. Gi otepavme od molenje i sedna doktorot me gledashe na eho izmeri neshto kojznae shto, bebush odgovara na 25+1 ama ne se zamaram mnogu so dimenziite samo ne mi e jasno dali sega da si smetam deka sum si 22+6 ili 25+1 :?:
    Inaku oficijalno nosam mazhence :sun: Pregledot traeshe celi 4 minuti ama srekjna sum i na tolku.. Za skrien sheker rezultatite utre ke stignat a jas mislev deka odma ke ni gi dadat ama greshka sum bila :)
    I da ve prasham so ctg od koga se pochnuva? Mene od sledniot pregled za 1 mesec ke mi pravat ctg a jas se mislam da ne e rano od 7mi mesec? :?:

На KikuFFka, kelebeim***, blessed2 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Ке си рачунаш по последна менструација, не по мерки на бебе.

16. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мешенца јас бев на ГАК бебуш си е еееептен доле со главчето и постелка зрела , на ЦТГ покажа една голема контракција и две помали ама сеуште не сум отворена , многу внимателно ме прегледуваа и ми објаснија што и како е , ептен ми се погодија за среќа , а за течната столица ми дадоа домашна инфузија и линекс капсули 3×2 да пијам за да се смири , ми кажаа на инфективно дека некоја мала бактерија во желудникот била и ништо страшно :) битно не е вирус , по прегледот на ГАК супер е развиено малото дури и деновиве да се роди немало за недоносено да го сметаат бидејќи ми било второ и нормално било :)

На mdenkov, blessed2, Bebulleee и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    :sun: (fingers) Togash so lesno mila,naskoro ke se gushkate :inlove:

18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Uste li imas proliv @Pcelka94 ? Jas maka macam so tecna stolica podolgo vreme, nekogas poveke nekogas pomalku bitno stalno ja ima, sekogas i se zalam na doktorkata i nikogas ne mi kazala nesto sto bi mi pomognalo.
    Sega ne se sekiraj samo bidi si spremna za golemiot den :)

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.944
    Јас пак мака мачам со запек, лелеее.... Идам ретко во вц, и тоа едвај. Јас вчера се преморив и едвај чекав да легнам. Во последно време лошо спијам, на секое вртење се будам и кога ќе станам се ме боли, цело тело, ко да сум трчала цела вечер :(

20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Probaj zgolemi doza na magnezium po kolku pies inaku? Jas treba po 3 od 250 ali vo posledno vreme ni 400 grama ne vnesuvam od tecnava stolica, me umre. Sega uste pomalku ke vnesuvam da vidam dali e od magneziumot.