Јас давам совети за стомачен вирус а свекрвата во мегувреме ја фатило, а керка ми цел ден беше со неа, што ке правам ни може да ми помага а ако и керка ми добие што ли ке правам , секогаш аум баксуз мојте се на работа , сега и правев супа јадеше, кревет местев , ја соблекив, само што прекрати еден ден леле зошто таква сум баксуз .И овие утрогестан 100ми кажа да ги пием како што се секавам а гледам пишува вагинално ги ставале да не треба и јас да ги ставам вагинално да не направам нешто полошо.?
За бебушите родени во 2016 година . Ксметлии ќе биле http://grid.mk/read/news/511361301/...a-k-smet-da-se-rodish-nesrekja-da-se-venchash
Utrogestanot moze i da se stavat vaginalno no i da se pijat.Za koj nacin na upotreba ke go koristis odlucuva tvojot ginekolog.Jas tri meseci gi stavav vaginalno nemozev da gi pijam bidejki mnogu povrakav od bremenosta,a mnogu okolu mene gi piea a moja bliska pak radi problematicna bremenost vo tekot na cela bremenost gi piese.Ne se sekiraj i poslusaj si go ginekologot probaj pij gi stom ti rekol ako nemozes da gi podnesuvas kazi mu pa ke ti dozvoli sigurno da gi stavas vaginalno. Pozdrav i sekoe dobro,se nadevam pomognav malku.
Чај од кора од калинка. Јас секоја сезона сушам кора, искината на повеќе парченца. Многу ефикасно смирува проливи.
Исто и јас. Секој преглед минимум по 500ден без фискална. Скринингот 2500 е кај матичниот исто.. Тоа е!
https://www.facebook.com/CanYucelSiirleri/videos/10154839846050322/ 2:10 najako lelee so mu pravat na decata breeejj
Ццц, ми иде да ги тепам до утре сабајле Уф, девет месеци душа ми се стега за се и сешто и некој вака да ми го фрла и малтретира! Хм, јасно ми е зашто татковците го правеа ова а не мајките...не се тресеа они на секое движење и недвижење, крварење и лоши резултати...
Lele mene srcevo mi se strese shto gledav bre.. Ich ne mi e smeshno kakov narod postoi tatkovci li se ova ccc bebinjava nemaat taka cvrsti rachinja i nozhinja za vaka da bidat frlani Strashno
Do sega za nieden pregled mi nema naplateno maticniot ginekolog od koga sum bremena.A mi se slucuvase i vonredno da otidam von onie redovni kontroli.Zakonski nesmee da ti naplaka isto i za majcinata kniska ne se naplaka.Pa iako e skrining i me gleda po pola sat mozda na ehoto. Do pred nekoe vreme naplakaa no po zacestenite poplaki vo podracnata sluzba na fondot za zdravstvo ginekolozite imaa kontroli i gi kaznuvaa i sega ne bi trebalo da naplakaat.No sepak toa si odreduva doktorot na ordinacijata dali ke pecali plus od nas,a si mozat bidejki sekako gi nema mnogu i mozat da si pravat kako sakaat.
Jas sedam vo chekalna i churam od nervoza ushte od sabajle. Ovie lugje od takt me vadat. Skrining ke mi pravele vo 31va nedela (iako vtoriot skrining ne mi e napraven) i voopshto nemalo da me gledaat na eho?? E aman bee shto doktori se ova? 1 saat lugje mu go slushaa srceto na bebeto cel 1 saat i eve sega me bucnaa za skrien sheker i chekam rezultati.. Edinstveno shto sakam e da si go vidam bebevo aman
Istoto go gledav na srpska emisija, i tamu zena vaka mu praveshe i objasnuvashe, i demek ovie bile vezbi za bebinata.
Eve jas si dojdov od lekar i fala Bogu posrekjna sum. Gi otepavme od molenje i sedna doktorot me gledashe na eho izmeri neshto kojznae shto, bebush odgovara na 25+1 ama ne se zamaram mnogu so dimenziite samo ne mi e jasno dali sega da si smetam deka sum si 22+6 ili 25+1 Inaku oficijalno nosam mazhence Pregledot traeshe celi 4 minuti ama srekjna sum i na tolku.. Za skrien sheker rezultatite utre ke stignat a jas mislev deka odma ke ni gi dadat ama greshka sum bila I da ve prasham so ctg od koga se pochnuva? Mene od sledniot pregled za 1 mesec ke mi pravat ctg a jas se mislam da ne e rano od 7mi mesec?
Мешенца јас бев на ГАК бебуш си е еееептен доле со главчето и постелка зрела , на ЦТГ покажа една голема контракција и две помали ама сеуште не сум отворена , многу внимателно ме прегледуваа и ми објаснија што и како е , ептен ми се погодија за среќа , а за течната столица ми дадоа домашна инфузија и линекс капсули 3×2 да пијам за да се смири , ми кажаа на инфективно дека некоја мала бактерија во желудникот била и ништо страшно битно не е вирус , по прегледот на ГАК супер е развиено малото дури и деновиве да се роди немало за недоносено да го сметаат бидејќи ми било второ и нормално било
Uste li imas proliv @Pcelka94 ? Jas maka macam so tecna stolica podolgo vreme, nekogas poveke nekogas pomalku bitno stalno ja ima, sekogas i se zalam na doktorkata i nikogas ne mi kazala nesto sto bi mi pomognalo. Sega ne se sekiraj samo bidi si spremna za golemiot den
Јас пак мака мачам со запек, лелеее.... Идам ретко во вц, и тоа едвај. Јас вчера се преморив и едвај чекав да легнам. Во последно време лошо спијам, на секое вртење се будам и кога ќе станам се ме боли, цело тело, ко да сум трчала цела вечер
Probaj zgolemi doza na magnezium po kolku pies inaku? Jas treba po 3 od 250 ali vo posledno vreme ni 400 grama ne vnesuvam od tecnava stolica, me umre. Sega uste pomalku ke vnesuvam da vidam dali e od magneziumot.