кажувај каде е свадбата и идиме таман до тогаш на некои веке ке ни бидат родени бебушките па со се бебиња ке имаме една партија труднички муабети на свадба
Здраво на сите и од мене Мицика спомна клексани, па сакав да прашам дали сама си ги ставаш или одиш секој ден на инекција? Јас не сум бремена, ама најверојатно ќе треба да ги ставам кога би била 5-та недела па се до 12-та недела секој ден, бидејќи имав спонтан, па превентивно за секоја сигурност.
^^^иако немам бебушка ќе ме примите ли и мене на таа свадбена собирка јас сум си по свадбите. А и ветувам бебињата ќе ви ги чувам,за да играте - имам искуство доста. п.с. МНООООГУ ми е мило што темава повторно е активна....поздравче до вас мешенца.
Eеее срцеее ме расплаче бе... не си играј осетлива сум јас искрено ве поканувам сите без разлика сто не се познаваме тука најдов многу повеке искрени пријатели. се надевам дека оваа нова година ке ни донесе что повеќе бебушки и вакви убави моменти
За првите 10 одев на доктор, ама после ми здосади па го охрабрив сопругот дома да ми ги става.Јас ги ставам во рамо и не можам сама, ама било кој друг може да ги стави нема никаква филозофија. Инекциите се мали и се купуваат готови спремни одма за боцкање,се ставаат поткожно,под благ агол. Само да си знаеш дека за рефундирање на парите ќе мора да имаш потврда од матичен лекар или матичен гинеколог точно по дати дека си ги примила кај него инекциите, без таа потврда не ги прифаќаат документите како валидни во фондот. Така што и да ги примаш дома, некој мора да потврди дека си ги примила, во спортивно наводно си прават филмови дека се купени за препродавање Не знам кој би имал ќар да ги препродава, кога ги даваат без рецепта и ги плаќаш сам 100% а рефундираат 70% без ддв ... Ама како се во државава, така и тоа
Многу убава тема,мило ми е што постои. Инаку денес многу убаво се чувствувам,го осеќам моето малечко како прави салто во мене.
Maya ne se sekiraj sigurno ke gi prepoznaes bolkite i jas izdrzuvam bolka mnogu ama ete togas znaeme deka e denot dojden. ne se sekiraj so lesno neka ti e ..
Женски ај тука да ве прашам ,се некако ме стега ми е тесно ,мешево овие денови нагло како да ми порасна , мака мачам со трењеркиве сите ме стегаат ја пратив сестра ми да ми купи 2 пара нови ама пак ме стега ластикот дури осекам дека повеке ме боли стомакот и малку да ми е сгегнат па ги носам скроз на колкови ама па така газот ми се гледа со првата бременост ме фати лето кога ми беше голем стомакот па си носев туники , што ви е вас најудобно сега за зимскиве мешиња?
Леле пепита и јас цело време сум само со два пара тренерки пери носи имам два пара фустанчиња и тие ги носам со поголем бр хулахопки дебели и ги кревам скроз до под гради а инаку другите само под стомак да ги носам али сега е ладно пред некој ден така се носев по дома ама стомачето ми смрзна
и јас си викам само фустанче ке ми е спас ,ама дома сум само клекни стани се мене ме чека па мислев ке ми биде поудобно во трењерки
I jas go imam istiot problem so oblekata.Vo helanki mi e ladnicko,trenerkite me stegaat...najubavo mi koga ke go pominam denot vo pizami Sepak koga treba da izleguvam,si kupiv edni elasticni pantalonki,no i tie me stegaat gore.Gi nosam sto mozam ponisko,sat pat imam cuvstvo ko gola da odam
јас си купив тренерки со врвца, значи немаат ич ластик и многу ми се комотни за низ дома, побарајте има и такви... е сега кога одам некаде си носам само хеланки и некоја туника, поширока
тренерчиња и хеланчиња само тоа е спасот за во зима, јас си купив 2 3 пара хеланки многу згодни ми се погодија и некое фустанче или туника за одозгора се супер за излевање, а тренерчињата за по дома, или по некогаш носам хеланки и дуксер од мм тие се така големи убави дебели многу топлат битно е да се снајдете.
пижами дефинитивно најкомотни ми се ама не можам по цел ден во нив ништо друго не ме спасува имам и трењерки со врвки ама само до колковите можам да ги врзам ,а со хеланки ми е некако ладничко се друго одвај ми го прекрива газот и не ми е удобно посебно кога се снаведнувам
ееее а летоска ја цркнав од зестина имав едни пнтолони и тоа ги купив во бутик за покрупни луге од просекот и таман ми беа ве советувам во такви бутици купете си алиста посто има се големи броеви а во бутиците за трудници е скапо позз