Немам јас толку страшни главоболки, еве сега каснав крушка, јапонско, ке изедам портокал, лимон и ќе помине. А апчиња не сакам да пијам секако, а кафе не ми поднесува организмот, тоа е единствено од што стварно ми се гади а сум го пиела по 3-4 на ден.
Mislam deka 32+0 ke ja prasam mojata doktorka koga ke odam na kontrola, neli i jas treba da go prekinam, no za da pocnam so kleksani treba da odam na transfuziologija da ispitam dimeri, e sega me interesira koj ja prepisuva taa terapija za da gi vrati parite fondot?
Гинекологот ги препишува, собирај фискални и после во фонд за рефундирање. Јас се крстам само до Клексани да не стигнам, многу мразам боцкање а не па сама да се боцкам.
Здраво милички ви благодарам на убавите зборови , јас сум подобро течна столица се намалува , битно крчењето на црева го нема , ама па затоа стегањето на мешето си остана и бебуш го изобличува целото меше Овие денови ќе идам кај "финиот" мој гинеколог и ќе си го извадам картонот ќе си барам друг и ќе идам на проценка на ГАК за пораѓајот каков ќе биде сега за сега бебуш мора да поседи уште малку во меше за да спремам торбичката и телефон да ми купи мажето и потоа нека искача кога сака хахаха
Ama kako da mi spomnaa deka mora da gi prepise i transfuziologot inaku ne gi priznavale i jas kako tebe se molev, mi se cinese nesto najstrasno, ama ete dojde i toa.
Пчелке сакаш да го смениш матичниот? Распрашај се дали смееш, да не се зезнеш па да се пораѓаш на приватно. Кокосче, распрашај се убаво, за секој случај де, да не ти пропадне рефундирањето после.
Не ги рефундираат парите ако не е препишано од трансфузиолог и да стои на извештајот колку инекции треба да ставиш. Собираш фискални со сметкопотврди, извештајот од трансфузиолог, образец од фондот пополнуваш, копија од трансакциска сметка (првиот пат ми бараа и потврда од банката дека сметката е моја) и потврда од лекар дека ти ги ставил инекциите. Сето тоа го носиш во фондот и чекаш пари иако ги купуваш инекциите по 268 денари, ти враќаат по 180 отприлика!!! И речиси секогаш од фондот наоѓаат причина да те вратат на дополнување, најчесто за глупости и зависи од таа што го прегледува предметот - не можам да ти ги пишувам сите различни барања од нивна страна!
C c c e stvarno nema smisla ova sto go pravat, pa mene mi rece doktorkata deka bez ogled na dimerite moram da primam kleksani, bidejki bebeceto zapocnuva da zabavuva so rastot. I tolku maltretirawe bar da gi vrakaa parite celosno, toa ti e naseto besplatno zdravstvo za trudnici.
Зашто да не смеам ? Нели како матичен треба он да биде тој што ќе те ислуша и прегледа ко човек ? А јас од сабајле од 9 ѕвонев секоја минута се до 15:00 часот за да закажам преглед и да ја кажам ситуацијата (само понеделник се сакажува кај него) а никој никаде нема да се јави се зафатена е линијата , а на моб. кога му се јавив ми се испонаша ужасно и не сакаше воопшто ни да разговара немам зборови катастрофа
Абе ти си у право, ама распрашај си се, да не си напраиш беља. Ти си сепак пред породување, осигурај си се да не си направиш проблем.
Тоа да ама и да не смеам сега да го сменам ќе идам само упат ако треба да зи земам и последниве прегледи на ГАК ќе си ги правам , ептен ја претера со неговиот грд однос .
EEE toa e im ostavame pari a oni bezobrazni do nemaj kade,ja barav mojava vo petokot da ja prasam nesto ne kreva i pisav sms i zamisli ne mi se javila seuste, a pari i ostavam, samo aj ke izdrzam uste nekoja kontrola pa ke si odam na GAK na kontroli, ne go menuvaj sega, odi si na GAK, ne kompliciraj, ke go smenis posle.
Така изгледа ќе ми биде најдобро и онака гледам се повеќе и повеќе ми се чести стврднувањата на мешето па најубаво на ГАК ќе си правам последни прегледи , а после пораѓај одма го мењам
Јас ја барам мојата месец време на тел и не ми крева а сакав да ја прашам дали може алкохол кога пиеш контрацепција ама не ја нема и нема и си останав така во недоумица а на упатството не пишува ништо такво значи безобразни е ем пари земаат од нас ем па си ја вршат работата пчелке не се секирај јас 33 гн се породив бебето си беше ок и тоа дишеше самостојно без примено инекции за зреење
32+0 е полни 32 недели,тогаш треба да прекинеш со аспиринот.31+6 си влезена во 32-ра недела ама е полна 31 недела,тоа и доктор ќе ти потврди ако прашаш,јас сум прашала па затоа знам.
@ALISA0000 jас сум 35/5 г.н по менструација ама според постелката што ми била зрела и бебуш сипер развиен ме водат на ГАК како недела дена унапред , според нивните мерки покажа како бебуш дека имал околу 2750 гр. а должина незнам не пишува и кажаа дека тоа е ипак тежина од должината на коските а колку вкупно тежи најубаво се гледа кога ќе се роди битно големко главче округло на батичко има само да е живо и здраво лесно да си пројдеме и домче сите четворица да си се гушкаме
Сега си ја пролистувам мајчината книшка и гледам дека неделите ми ги запишале според димензиите Минатиот преглед бев 21 недела а во книшката запишале 23+3 сега од денешниот преглед ми запишале 25+1 а сум 22+6.. И сега како бе ова?
Кај мене се и двете пишани, и по димензии и по циклус, а прошлиот преглед кога ги достигна димензиите по циклус, оти бее 6 дена поназад имаше пишано само една бројка.