Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Ednostavno nekoi bremenosti se so problemi i moras da si se smiris bez nervozi i najdi si nacin da si imas zanimacija i pozitivni misli dodeka lezis.Ima mnogu koi cela svoja bremenost ja lezele pa sega imat zdravi pravi bebusi.Slusaj go doktorot i miruvaj mozno e da ti bide toa sega samo na pocetokot od bremenosta.Ako misles deka mozes da otides vidisi i vtoro mislenje za sekoj slucaj no stom imas po malku kafeno moras mnogu da miruvas trudi se kolku mozes pomalku da stanuvas.
    Pozdrav i sekoe dobro.

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Ах бе мешиња, гледам 3-4 од вас се жалат на неодговорните доктори, па бар пишете им го името за да знаат другите феминки и тие да не одат кај нив.

На Miss.Sweet и flower30 им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Женички и јас да ви кажам нешто убаво, си го видов бебушот вчера, маженце мило:inlove: и разговарав со докторот, за две недели контрола, тогаш ми е прв ден на можно раѓање..... кај и да е за месец дена ќе си се гушкам со уште едно ангелче:angel:

@kristince51 од мое искуство 4 пати, за жал првото неуспешно :( ПОД ИТНО ВО БОЛНИЦА!! Нека те задржат и таму ќе Лемиш вистински, ќе те следат, ќе ти даваат терапијаи сепак виша сила е се останато, но ти колку што најмалку можеш да влијаеш е да го сториш тоа и да лежиш во болница. Сите три бременсти по една недела лежев, са второто и неколку пати, цела бременост прокрварував исо денови си лежев на болница. Ќе преживеат сите без тебе некој ден, тоа е најмала жртва која може да се даде!!!! Те :hug: и најдобронамерно се надевам ќе ме послушаш мила!!! Ни прва ни последна со симптомите си, се изнагледав а и по форумов секоја втора со истот беше!!!

На juli rak, Mariangel, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    8.378
    https://www.facebook.com/diply/videos/910270602384636/
    Леле како мава маленкото,страв да те фане:lol:

@flower30 нека ти е најсреќен роденденот многу здравје и се убавини да те следат:)
    @kristince оди веднаш на доктор,ама на приватно.Мислам дека повеќе ќе ти посветет внимание.И со лесно:hug:

Абе мами да ве прашам,тие што веќе имаат еднаш родено.Кога се породите,дали пораснат повеќе градите поради млекото, отколку што се сега.Гледав на страната на болницата пишува 2 пара градници за доење и тоа 2 броја поголеми од нормалниот градник.Овој нормален градник е градникот што го носиш во бременоста или тој на почетокот пред бременоста што си го носел?
    Некако не ми се виде добро објаснето.НА друго место најдов дека тој градник се купува во 36 недела оти до тогаш растат градите и кога,ќе дојде млекото,нема да има некои промени во зголемување.А, се мислеше денеска кога ќе излеземе да купам 2

Друштво, добро утро од мене:sun:
    Кафето ми е веќе испиено:coffee:, одам да доручкувам и на шетња(hollest)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @fairy88 јас кога ќе ми надојдеше млеко градите ми нарастуваа одма море не два броја повеќе.. а градник не носев ич, зошто да се стегам и онака или бебе цица или се молзам и си ставав топли облоги...

6. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    8.378
    Абе во болниците бараат:?:.На страната им прочитав.Туку повеќе ли ти пораснат одколку што сега ти се порасната.Моите сега многу пораснаа,носам градници 2 броја поголеми,ако пораснат уште 2 броја,ќе личам како кравата Милка:worried::tmi:

7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Јас сум бремена за трето. Ми останаа поголемки но и свиснуваат кога ќе прекине доењето а градник со години не носам, нити па во болница ми побарале или проблем направиле. А за нараснување сега последниот период се подпораснати ама кога ќе надојде млеко тогаш се зголемуваат премногу, и ќе видиш нема да имаш ни момент во градник да ги прибереш бар за старт, или ќе доиш или ќе молзиш....

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Fala vi na ubavite cestitki ,denes site mi go razubavia denot...daj boze site da si bideme zivi ,zdravi i srekni i so mnogu zivi i zdravi decinja.

На KikuFFka, blessed2 и kristince51 им се допаѓа ова.
  9. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    :dance:Ajde da ve prasam da smenime malku muabeti: dali nekoja feminka posetuva joga za bremeni ili pak posetuvala? Sakam da pocnam da odam sekako sega vo Stip ke pocnat so casovi a jas tamu ionaka samo sedam dima seuste sum nova vo sredinata-mlada nevesta :) Pa koi se vasite iskustva?

10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @flower30 ич не сум во тек но гледам некој повод имаш за честитање, па и од мене честито и се најубаво:f:

11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Мамички , јас сабајлево станав со отечено око, ваљда ме имаше пајак полазано или каснато... Сега сум малце подобро , ми се подотвори окото и бе и на кожен лекар, па тој ми препиша крем Афлодерм да се намачкам на очниот капак локално само.....
    Има ли некоја искуство со вакво некое си случување и дали евентуалното каснување би имало некаква штета врз бебушот? Инаку сум 8-ма недела .... Поздравче....

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Нема ништона бебуш да му биде мила, ќе мине за ден два!

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Оххх душичке да знаеш само колку ми олесна сега...За ништо друго не се грижам и не се плашам , освен за бебушот.
    Господ само убавини да ти дава и со лесно да ми ти е ... :inlove:

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @flower30 najsrekjen rodenden mila. Da si zhiva i zdrava, da si mnogu sakana i dogodina da si se gushkash so zakasnetoto podaroche za rodenden :D :*

Inaku mamichki denes se javivme za rezultatite i shekerot mi bil pokachen a jas ne sum mnogu po blagoto toa znam,od koja druga hrana mozhe da se pokachi? Jas zaboraviv vecherta pred da odam na lekar si kasnav vo 21h edno parche torta kako za inat.. torta voopshto ne sakam i togash kako neshto da me terashe :D I posle edna kalinka cela kaj 23h izedov i tolku.. Utre pak ke odime da me buckaat i mi rekoa posle 20h osven voda nishto drugo pa ke vidimeee..

Последна измена: 24 ноември 2015
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Mariangel скриен шекер е состојба која се јавува само во бременост.Кога се испитува скриен шекер претходниот ден не треба ништо да јадеш после 18,00 за да бидат точни резултатите,така бар кај мене беше кога испитував со првото.Ако случајно пак ти јави кога ќе испиташ ќе те стават на диета,ќе ти кажат што смееш а што не смееш да јадеш и по колку количински,на моја колешка дури и шема и дадоа за исхрана.А ти фино си се накркала вечерта па можеби и затоа така ти излегле резултатите.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    109.812
    Леб, бели пецива, дури и од овошје може да се покачи, а ти објасни им ако успееш на докторите повторно да те боцкаат, дека си јадела торта вечерта. За шеќер испитување не се јаде 12 саати пред боцкање најмалце.

На Mariangel и only44you им се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.163
    Допаѓања:
    20.569
    Комична ситуација што ме потсети на ова:
    братучед ми кога бевме помали го требаше да го носат да испита шеќер, нешто не беше арен. Ама пуста желба да не оди на училиште го натера да срка шеќер како улав пред да го носат на болница. Се скри во кујната и срка ли срка шеќер, демек да испадне покачен, и да не оди на школо. Се најаде шеќер и вечерта и сабајлето, ама пусто ете шеќерот си испдна во ред, и мораше во училиште уште истиод ден да оди :lol:

Поентата ми е, може да покаже покачено од благото, ама не мора да значи. Мариангел, јас викам да намалиш со стресот, тој најмногу влијае на шеќерот. Знам дека последно доста се нервираше со свеки твоја, ама не вреди. Биди си опуштена, и не и се замарај. Ако можеш пак да испиташ скриен шеќер за секој случај, види си, тоа ќе е најпаметно. ;)

На Mariangel и makgirl им се допаѓа ова.
  18. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Kaj mene gradite vo tekot na bremenosta bea isti, otkako se porodiv i mi nadojde mleko porasnaa za eden broj i mi se pojavija nekolku crveni strii za zal :(

19. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Здраво трудници!!
    @flower30 Среќен роденден :*

На flower30 и okcenzi им се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Со стресот сакам да намалам ама еве и сабајлево не е можно тоа а се трудам верувајте,вечерта ќе си легнам со мисла не се нервирам веќе за тоа готово и кога ќе станам има нешто ново измислено :)
    А за исхраната мене ништо не ми рекоа на лекар да не јадам вечерта само рекоа сабајлето гладна да дојдеш, а јас никогаш сум немала таков проблем и не сум испитувала ниту пак некој од домашните кај мене и затоа не сум ни запознаена што и како треба. Од кога изедов торта сите ми рекоа знаеш нели дека не треба да јадеш ништо викам еее доброо е :D
    Инаку да утре одново ќе ме боцнат и ако пак е покачен шеќерот тогаш најверојатно ќе ме стават на некој режим :)
    Се повеќе се мислам како да направам да се вселиме во станот од 1ви јануари и деф веќе.. Ама финансиите не ни дозволуваат,а јас во 9ти месец со стомак 5 минути пред мене ќе се селам :x :envy: Ах беее,на што попрво да мислам