Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Hahaha se pravat strategii kako da se oznachi bubale :D jas pa samo go kopiram nejziniot nik i pred nego stavam @ :D

На ♡BuBaLe♡, fairy88 и kristina.k им се допаѓа ова.
  2. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.640
    Допаѓања:
    8.366
    На ♡BuBaLe♡, Mariangel и kristina.k им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Ме зборел некој затоа ушите жар црвени :rofl: фала ви женички шо ме мислите:inlove:

А @fairy88 каде ќе се породуваш па и список шо ти дале...?

На Bebulleee, Mariangel, fairy88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    мамички да ви се пофалам дека конечно го осетив моето бебушче да мрдка :inlove::inlove:

На bella24, zajka1, Sunshine_1979 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    29 недела сум и денеска целл ден ме боли крстот кај кичмата.До пред некој ден ме болеше само на станување а сега скоро цел ден ама ке помине,
    за 2 недели идам на контрола па се надевам све е во ред.

6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @Nana19 дури сега почнува и се поинтензивно ќе боли... јас со офкање станувам

7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas pa ushte od koga imam bolki mm od krevet me kreva.. A ponatamu kako ke bide Gospod znae :doh:

8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Како сте женичкии?Јас многу среќна,бебуш го видов пред малку,се е добро,хематомчето почнало да се ресорбира па затоа и многу помалку крварам па од петок почнувам на работа,конечно малку ќе се умешам у народ :D Бебули најверојатно е машко и се почесто го осеќам,ме поздравува,дури денес и рака кога ставив на меше го осетив.
    Многу сум среќна па сакав радоста да ја споделам со вас.Имајте добра ноќ :)

На kristina.k, flower30, kristince51 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Moeto go nemashe go nemashe i od koga pochna da shutirka mashala mislam deka nikogash ne spie. Po cel den si pravi turbulencii budalcheto moe :inlove:

На kristina.k, Pcelka94, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    I mene denes me pukna polovinava, pa nozete, pa stomakot mi e poduvan, mislam ke mi pukne, ne mozam da razlikuvam dali e od gasovi, dali bebeto mrda ili se tie stvrdnuvanja. Ah maki nasi kako rasteme taka se potesko stanuva.

На Nana19 и okcenzi им се допаѓа ова.
  11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Eve me mene spremna za vo krevet malku porano od voobichaeno.. Kako za inat se mi se jade, i blago i soleno i kiselo i luto abe nema shto ne mi se jade i si vikam aj da si legnam da ne napravam nekoja belja :lol: I taka rano mi e terminot vo 7:30 pa ke si nanam podobro :)
    Dobra nokj meshinja :inlove:

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ajde pak post od mene :D Dobro utro na site ranobudnichki,jas odamna sum si stanata. Eve veke 2 pati me bucnaa krv mi zemaa i sega ushte ednash ke mi zemat nemam poim zoshto 3 pati..Srceto na bebush go slushavme i sega vo chekalna si chekam da dojdam na red moralo vakcina protiv grip da primam naredba od doktorot :) Site trudnici da ja primat naredil,najverojatno vladee grip nekoj :) Shekerot ne mi bil mnogu pokachen,normalno bilo 130 mene mi bil 140 i takaa,ke vidime rezultati utre pak za sigurno :)
    Tolku od mene,pozdravche do site i nazdravje kafence :*

На fairy88, Vennera.aa, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.778
    Допаѓања:
    109.598
    Ајдеееее... вакцина во бременост, што ли нема да измислат. Мислам дека шеќерот ти бил покачен од благото и од стресот, одмарај, не се стресувај, свекрва ти не ја ставај ни на крај памет, благото редуцирај го, тестенините исто и нема да имаш мака.

Ја да ви кажам лошо спиев и уопште полошо спијам деновиве, детуле вчера ме закачаше дури гледавме МАРС, музикално изгледа ќе биде. На работа вчера се стресов нешто бев утнала навелико и стомак ме заболе, ама го средивме, и вчера цел ден стомак ме болеше, изглеа дека сум се стегала и сабајлево ме болеше доле ниско. Денес носев мокрача на контрола, држте среќа. Си броиме денови да се видиме на ехо, едвај чекам, изгледа сега ќе се видиме па после во 20та, па кај докторот на 30ти пак, ќе се гледаме повеќе овој месец :D дури на 2 недели :D

На Vennera.aa и Mariangel им се допаѓа ова.
  14. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добро утро мешиња, како ми сте? Времево е само за во кревет ама што е тука е мора на работа. Јас си ги бројам деновите до прегледот и само се молам се да е во ред и да ја видам точкичката. Ве бакнувам :*

На flower30, fairy88 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  15. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Dobro utro i od mene :) I jas treba da ispituvam skrien seker, ke odam vo sabota vo Adria lab, mi rekoa tri dena po red da jadam blago po edno cokolado dnevno i da odam tamu gladna. neli e mnogu seker toa da se vnese??? E sega me interesira dali bockanjeto e od vena ili prst, posle toa sto mi se desi u avicena dobiv fobija od igli.

16. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    @Mariangel каде живееш што ти препорачале да се вакцинираш во бременост, јас на твое место тоа би го одбила. Имаш повеќе предавања на youtube на оваа тема од Dr. Suzanne Humphries и Dr Russell Blaylock кои имаат објаснето какви негативни последици вакцината примена во бременост може да влијае на здравјето на бебето.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.778
    Допаѓања:
    109.598
    И јас не би примила вакцина ама да не и правиме шубе на Мариангел она веќе сигурно и примила вакцина. Башка верувам дека вакцините таму и овде немаат благе везе.

Венера држам среќа и јас да си ја видиш на преглед точкичката што трепери и што добива живот.

Кокосче и јас сум чула дека се дава по 100 грама чоколадо дневно пред испитување на скриен шеќер. Во врска со вените тоа знае да биде индивидуално, мајка ми е лаборантка и од искуство нејзино ти кажувам, во зима вените не се гледаат толку и потешко е, ама па и треба да си ги знаеме сопственото тело. Ако секаде ти зимале крв од прва мора да е до нив, ама ако имаш мака и на друго место не е до нив.

Ја да се пофалам капутот од лани ќе ми заврши работа изгледа :D Уште ми е точен а мене сите ми викаат дека сум ослабена, и јас си стојам така, фармерките се повеќе и повеќе ми се шират некако. Си добив од мајка пелеринка, за врз прехланскиот капут да ми биде како дополнување, оти тој е потенок и не се закопчува убаво.

На fairy88 и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne mi pravete vaka segaaa.. Mi rekoa zaradi grip moralo da se vakciniram i taka i napraviv,sega si dojdov i jas sum so strav da ne se sluchi neshto uf

@coconaut vo vena e buckanjeto :) Jas si pominav od redot deneska ushte vo gazot ne me bucnaa.. na dvete race 3 pati i vo ramoto vakcina i aman

19. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Of of prethodnata sabota tri pati, bidejki ne mozea da mi ja pogodat venava, e sega pak tri pati od vena, ako pak ne mozat da ja pogodat auuu, jas podobro ic da ne odam ....

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    20.562
    Незнам зошто толку форсираат со тоа вакцините. Еве јас си прележав најнормално, без вакцина, бебево си е ОК, јас сега сум ОК, уште малку нос ми тече и поткашлувам. Можеби нема голем зијан вакцината (незнам, јас лично една година што примив вкацина против грип, пак си фатив најнормално), ама па мислам и не е толку опасно кај здрави луѓе да се фати грип... ама ете ќе речам, тие се доктори надобро си знаат.
    Не се плаши Мариангел, не верувам дека ќе има негативни последици, само сметам дека немало потреба. Како и да е... битно е шеќерот да е во ред, штом само малку ти е поткачен, не е страшно... само како што се договоривме, опуштено и не се нервирај со свеки многу ;)