Ако ти значи нешто и нашите доктори од Систина препорачуваат вакцинирање од грип! Минатата недела имаше информативно предавање за трудници и докторката ( некоја Кацарска) препорача сите трудници да размислат за вакцинација од грип и да се вакцинираат!
Мешиња,ај да ве прашам нешто.Ги гледам мерките на бебето и се е ок со неделите,негде е дури и неколку дена понапред ама бутната коска е за една недела поназад и малку се загрижив.Докторот ми спомна дека е помала ама после тоа ми рече дека се е во ред.Ај кажете ми што е работа.На претходните контроли секогаш било понапред со мерката а сега е помало
Не се плаши со ехото не може се точно да се измери.И на мене му го вадат главчето многу поголемо за неделите,а другите мерки се поголеми исто,ама немам толкави отстапувања како за главчето.
Ме зачуди,ги гледам другите мерки од претходните недели и скринингот и сите биле дури за неколку денови понапред а вчера цела недела поназад и се зачудив и исплашив ама ме смири ти сега малку
Na skriningot vo 21 nedela i prethodniot pregled ista situacija butnata koska i racete pomali za nedela dena moze i poveke bese. Na naredna kontrola za mesec dena skroz taman bea, ne rasatat site delovi na bebeto ednakvo, nekogas poveke nozete nekogas stomaceto, nekogas glavata.
Bolki vo dolniot del na stomakot kaj leviot jajnik nakaj preponite, nesto nalik na slabi menstrualni, traat minuta dve i pominuvaat, posle paks e javuvaat, normalni li se?
А може да ми кажете кај ги гледате мерките, т.е. која мерка што претставува? Јас гледам на сликичката само дека сите се поголемки, ама немам поима која што е.
http://www.bebac.com/vesti/tumacenje-ultrazvucnih-nalaza-u-trudnoci овде најдов за мерките,која што значи зошто и јас незнаев,само за бутната коска уште пред да видам знаев дека е тоа фл зошто докторот ми рече дека само на тоа мерките се помали.
@Pcelka94 ajde so lesno da pomines i brzo i dobro da zavrsi poragajot.znaci ke imame slavenje za uste edno bebce
Znam deka ne e za panicenje i ne e kojznae kolku visok pritisok ama sega pocna brzo da mi cuka srceto i izmeriv pritisok 125/80 a do sega samo nizok pritisok sum imala pa me fati nekoj strav.ama sega za 2saati ke odam do doktorkata za upat i ke ja prasam(ne deka nesto mnogu sum zadovolna od nea ili deka i veruvam ama sepak e doktor). Sega se napiv Bedoksin i sedam ,da vidam dali ke se namali. Sto se pie ako se pokacuva pritisokot ????
@Pcelka94 со лесно да си го дочекаш бебушот, инаку мене бабицата со два прста отворени одма ме прати во државна за пораѓај, јас не искусна викам толку бидна, ааа кога отидов во државна гинекологот лом ѓи направи зошто сум дојдена ,ама јас инсистирав да останам зошто психички се бев подготвила ако се вратев знам дека ке ме беше страв , нервоза и така за 20 часа си добив керкичка. Инаку од вчера од преку ден во 11 немам кафеаво ама денес имам бело прање па утре сум на контрола да барам за секој случај инекции пак , дали се штетни, и вагиналетите штетни ли се да прашам да.ми ги даде зошто првпат кога имаш кафенкаста точка беше помешана со бело, и дали се сега штетни тие да ги зимам (вагиналети)во првото тромесечје
Moite kiflichki se gotovi,si napraviv i 50tina krofni i sega edvaj stojam opavcheto boli epten. Od koga vi kazhav deka ke pravam kifli eve duri sega sednuvam na dupeto uf Ajde bujrum ima za site po malku