Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Jas uste se misam. Mozno e utre da otidam do boris trajkovski da prasam, i onaka nema da me pustat odma da vezbam, bidejki nemam uste izvadeno beleska od maticen, bez nejze nemoze.

На makgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Mene mi se pokaci ednas i odma otidov na lekar. Zamisli deka maticnata mi rece napi se dijazapam??! Uste se cuda deka smee. Jas ne ja poslusav, ne ti preporacuvam takvo nesto. Vidi prasaj, mozes za najitno da se javis na alo doktore, ako nesto drugo. Jas gi otekuvam. 10 pati im se imam javeno.

3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Мешињаа какоо сте ми мноогу ми фалите вие и темава :* да ви кажам колкуу и да се жалам што сум исцрпена...сепак сега си го гушкаам и на лева рака ми заспа си го гледам и немааа нешто поубавооо душава ми ја грее премногуу го сакаам :* гушкии до вас :*

На ♡BuBaLe♡, m.i.g, Pcelka94 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Znaci moram da si kazam ovde -kolku sum iznervirana od "mojata" maticna od ordinacija Lozankovski-dr.Lolita.Bev na pregled,prvo ne go pusti monitorot da go gledam bebceto i jas ,tuku na 2pati ho svrte nakaj mene monitorot da vidam,a jas dodeka da vidam kaj e sto e mi treba vreme.Drugo celo vreme si zbori nekoi opsti muabeti i ke kaze po nesto za bebeto(onaka uspat)...Razbrav deka bilo dobro ,zensko 630gr.TOLKU !!Pap da sum pravela koga ke idam na naredno eho (okolu 27 nedela ,zosto vo 12 nedela ona zaboravi ili neznam sto ama ne mi napravi) -a dr.doktorka kaj so odam rece sea da ne cepkame so brisevi da ne ptedizvikame por.bolki....
    Rece mozelo Analgin da pijam koga me boli glava (a ja kolku sto znam ne smee analgin da se pie vo bremenost).
    I na kraj od so bev nervozna trebase da zakazam za skrien seker (od 26-28 nedela,a sestrata mi zakaza za 28 .12,a ja veke togas ke bidam 29 nedela)....Se na se najubavite momenti vo taa ordinacija mi gi pretvoraat vo najgolema nervoza.:@:@

5. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    @mama89 bravo za vas mnogu mi e milo. I iskreno da ti kazam me raznezni ete za tie momenti vredi da se zivee, i jas edvaj cekam da go doziveam toa uste malku mi ostana ve baknuvam :*

На zalosna, flower30 и mama89 им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Mi merea sega kaj dr. Bese 100/60-dali bilo momentalno ili od Bedoksinot mi se namalil -neznam,ama ke go proveruvam pak .a na niv najlesno im e da kazat apce da se napies -odma go resavaat problemot:(ama ne,dijazepam nikako ne ni mislam da pijam...

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Lele jas ednas imam otideno tamu, uzasi se i dvete, osobeno radica. Nikad vise.

8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Tamu e totalen haos ,neznam kako funkcionira taa ordinacija.ama ete doktorkite gajle si nemaat

9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мене ми е матична Радица, за среќа не го делам вашето мислење!
    Комплетно сум задоволна и од прегледите и од достапноста на докторката!

На flower30 и zuto им се допаѓа ова.
  10. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Ocigledno. No ako go imas moeto iskustvo nema da bides i ti zadovolna so sigurnost. Mesecot koga ostanav trudna, bev kaj nejze na konsultacii okolu problem so plodnost, bidejki neznaev deka sum trudna. Cekav da mi dojde ciklus pa da pravam inseminacija. E doticnata radica me ubeduvase deka nemam sansa da ostanam trudna ili da pravam inseminacija dodeka ne resam nekoi navodni problemi. Demek so taa sedimentacija sum nemala sansa uste minimum 6 meseci?!? E sega za strucnosta nejzina nema voopsto da komentiram ostavam na vas. No mene me iziritira nejzinata drskost i nahalnost okolu nejzinata navodna ekspetiza- navodna bidejki ete ipak trudna sum za sreka.

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ete zaslusav sega na reklamite na vestite kazaja deka od dekemvri mislam deka pregledot za trudnici ke bidi besplatno kaj maticnite genikolozi :) E ajde so srekja neka vi e meskovci :)

На KikuFFka, slobodka и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Da da ushte pred nekoj den imashe objava na net i todorov zboruvashe deka od Nova Godina site pregledi i poragjajot se besplatni :)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    E arno ako e taka, ko taka da se frlame na rabota da go fatam ovoj zakon hahahahahah :P

Последна измена: 25 ноември 2015
    На zajka1, ivi1987, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.259
    Допаѓања:
    67.816
    Нели и онака не се плаќаше ништо за пораѓај? Или минимално нешто беше. И кои прегледи нема да се наплаќаат? Скрининзи? Ултразвук?

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.746
    Допаѓања:
    141.656
    Се комплет. Секој скриниг, брис, крв... не дека скапо беше, ама ај.

За пап... јас немав пап 14 месеци направено, имав многу за учење и не отидов. 14тиот месец бев бремена кога отидов, матичната рече нема сега гребење матка, ако си била лани здрава нема ништо да се случи за 9 месеци. Затоа мислам не треба брис сеа.

За гледање во монитор...знам кој е меракот да се види бебето, ама побитно е др да види дали е здраво отколку ние, лаици.

На zajka1, zuto и RainBow им се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Pa povekjeto matichni go naplakjaat sekoj pregled,obichno eho,skrininzi,brisevi.. :) Sega se e free demek pa ke vidime do koga

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    За природен пораѓај јас неплатив ништо.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.259
    Допаѓања:
    67.816
    И во приватните ординации што работат со сини картони? Зашто секаде различно се наплаќа. Некаде ехото е 300, некаде 500, а кај еден мислам и поскапо беше. Па и за брисеви различно земаат, ама и матичниот зема, а и во државна и пак некаде накај 600, 700 се фаќа. Да собере човек се комплет и не е малку.

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    На MilaP и danichap им се допаѓа ова.
  20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    лелеле кичмаваа сее полошо е.
    доволно е 5 секунди да сум лената и готово а за станувње да не зборуме 5 мин ми треба да се исравам на нозе и тоа ме кине кога станувам мислам дека коската ке ми се срши. Ова не се издржува многу е болно.