Ако нетие проблем сменијо,како може да не давала упат за трансфузиологија дури може и приоритетен да даде за одма да испиташ,мене матичниот така ми даде.
da da prioriteten i dadoa na edna zenicka trudnica pred menes so bese zosto nemalo termini samo ne razbrav dali ne davaat termini ili zavrsile nema slobodno.Treba pak da odis za upat ili da prasas na privatno kolku e no zosto da davas pari koga imas osiguruvanje
Девојки, јас скриен шеќер испитував во Адриа лаб. На пораѓај еден од докторите што ме прегледуваше не ми ги призна резултатите од Адриа лаб, демек не биле веродостојни затоа што не ги правеле на гладно. Незнам колку е точно, али имајте на ум кога ќе бирате каде да испитате.
Абе, што се замислуваат ова докторите??? Каков е овој однос кон нас? Трговски друштва станале, само пари да ти земат! И после ќе ми каже министерот безплатно здравство...е тикви варени, сега кога наплаќаат не сакаат да не погледнат а не па безпари... Инаку Мила, обавезно ти треба упат од матичната за трансфузиологија за утврдување на крвна група, побарај во исто време да ти напише на упатот да испиташ и Хепатит и ХИВ, мислам дека и тие се задолжителни! Инаку многу помалку гужва има во 8 Септември одошто на клиника, па ако имаш шанса барај упат за таму.
Neznam nisto poveke ne mi kaza ,a zaboraviv i da ja potprasam oti pocnavme da gi broime pregledite kolku pati sum bilaa i jas prvpat slusam za toa.ama naredeno koga ke idam ako ne zaboravam ke ja prasam pa ke pisam
E jas so spienjeto bogami ic nemam maka -spijam mnogu mm se luti deka zaspivam vo 21h.ama nemozam da izdrzam.ama ti opusti se malku koga si legnuvas ne misli mnogu sto/kako okolu bremenosta ,dobro e sto inv.zavrsilo so pozitiven rezultat-daj boze da ti e lesna bremenosta i tie dve srcenca sto cukaat da se dobro i naskoro da ti go razubavuvaat zivotot i da te pravat mnogu srekna
Леле женички, абе секој ден мора ли нешто да ме вади од памет! Од утрово станав појадував и викам ај малку да прошетам низ Лептокарија, нели требало да се движиме барем пола саат секој ден! Ама проклетите дупки на улицата, божем првпат се тука, не ги приметив па кога се спружив на сред улица колку што сум долга и широка, среќа на раката и колкот се удрив! Како што се сеќавам, не го удрив мешето воопшто! Веднаш го викнав мм, среќа блиску беше па ме донесе дома! Се слушнав со матичната, попладне да одам да ми направи ехо за секој случај а до тогаш да одмарам! Го чекам мм да се врати од работа,да одиме на лекар па да се смирам малку. Ваљда се е во ред со бебули!
@Sunshine_1979 ne se nerviraj,ne si se udrila direktno na stomak,a i vikat bebceti neli si e zastiteno vo meseto,odmaraj doma dodeka ides na pregled .Veruvam deka ke bide se vo red. P.s. ni ja nema @Pcelka94 ?!
Па најверојатно е од стресот од инв.па хиперстимуалција има и се се собрало сега ме плашат пази се до 12 та недела и неможам да се опуштам .Преку ден е ок не мислам но навечер се уклуцува мозочето.Ке се обидам да поработам на опуштање .Ти благодарам многу
Тука сум уштееее Од сабајле се некои огромни лигави ми паѓаат те жолтеникавки те зеленкасти па розеникавки , па беленикава водичка нешто почна да потекува по малку и такаа... Збркана сум многу некако ептен се брзо ми дојде па што попрво да спремам во торбичките хахаха и тоа се стокмив и сега креветчето мм ќе го донесе таман и тоа да го наместам вечер и спремна за слатките болки
i jas sum istaToa site go vikat -prvite 3 meseci treba mnogu da se vnimava deka se formira plodot i ti pravi dopolnitelen pritisok.Ama koga ke vidis site trudnici treba da si vnimavame 40 nedeli (ne samo do12 nedela).i jas sym straslivka i sekoj den prasam po 10 prasanja ,toa e normalno za prva bremenost (a osobeno za tebe sto samiot proces na inv.bil poln so stresovi).mene malku mi pomaga toa sto odam na rabota se mesam megju lugje i zaboravam ponekogas na stravot. Iako ne e lesno ,kolku mozes opusti se,eve ide nova godina doma sreduvaj si ,ukrasuvaj si ,baraj si zanimacija i setaj si so soprugot kolku mozes.Ke bide se dobro @Pcelka94 ajdeee so lesno.Cekame ubavi vesti
Ова со бесплатново за трудници нема благе везе.Јас во Чаир за царски рез не платив ни денар.Нека не се маваат во гради пошто уште од времето на мајка ми било бесплатно тоа.А инаку бесплатно ќе биде само за партиципација за брисеви на микро,крвна слика по државниве установи или на трансфузиологија,јас бар така разбирам инаку кај матичните гинеколози се ќе си остане исто,регулар ќе си се наплаќа,така да нема да бидеме ослободени од ништо.И тоа е ништо во споредба со сите трошоци што ги имаме.Сите витамини,утрогестан и ред други работи што ги зимаме се скапи така да ова е гола вода,приказни за мали деца. Стискајте палци,утре е голем ден за мене,почнувам на работа Сега ќе се фарбам,лакирам,туф,туф,морам да се средам малку Ајде убаво полладне да имате
Јас денес бев на преглед и го видов срцето мое на обично ехо и како срцето чука, рече се е добро но да одмарам уште и јас инсистирав за уште една инекција и го прашав дали може да ги зимам апчињата до 4месец тој рече ке видиме.наредна недела ама може да се.зимат. Денес прв пат седнав после 7дена на столче да јадем дури ми беше чудно, и малце повеке станував ама се со страв, фала Боже ме штитеше и се надевам никогаш нема ова да се случи . Поззз до сите а ако сакате да ми појасните тестовите за приска и тест за аномалии тоа исто е или различно . Јас знам дека имам дете ама пред 5год освен крв, мокрача и ехо и 3д ништо не ми препорача друго докторот дури Пап тест не бев правела а барав како и тој тест за аномалии а тој ми кажа тоа не е за тебе, ама сега со закон се тоа донесено па затоа се мора да спроведат.
Приска не мораш да правиш мислам дека тоа се прави по желба на мајката. Инаку да истиот тест е,при приската се мерат органите на бебчето и коските и се гледа дали се развива се како што треба
Јас си имам проблем со спиењето. Цел живот спијам на стомак и сега на страна кога почнав да спијам ме боли целиот грб, а на грб не легнувам, нешто ми има влезено во глава дека таа поза не е убава за бебето. Не знам дали да си купам од тие перниците за бремени жени, дали ќе има поубав ефект.
Mesina jas da vi se pozalam sabajle bev da mi zemat krv od vena maticnata pobara da napravam nekoi ispituvanja brzo zavrziv rabota tamu ama otkako si dojdov doma glava nemozam da krenam cel den mi e loso, mnogu povrakav denes i mi e mn tesko, pa sega postojano lezam, a i zgora na se mi otece cela raka i mi se pojavi ogromna modrinka nemozam da se gledam poveke kako nekoja narkomanka sum a se e blagodarenie na nasive nesposobni doktori, dobro be zarem tolku nemozat da mi ja pogodat venata pocnav da dobivam traumi poradi ovie bockanja po 4,5 pati c c c ...