Majcina kniska? Jas prv pat citam tuka za majcina kniska? Koj treba da ti ja otvori maticniot ginekolog?
Матичниот гинеколог ја отвара и во неа прави записи од сите прегледи понатака. Мојот матичен гинеколог нема пракса да отвара мајчини книшки, јас си инститрав бидејќи чув дека на ГАК ја бараат мајчината книшка. И така испадна...ми ја побараа при еден од прегледите во последните месеци.
@Ververica Da,maticniot ginekolog i tuka zapisuva vazni podatoci za tebe i bebeto,mislam,neka kazat tie so imaat,jas doprva ke otvaram,pa taa kniskaja baraat koga ides na porogjaj koj mesec si?
6ti...23+2 dena mene maticnata ne mi ni spomnala za majcina kniska..inaci idam kaj Korunovski kaj dr.Snezana Milekova...ima nekoj iskustvo od tamu btw???
Zdravo, dali nekoja imala iskustvo so snimanje na zab za vreme na bremenost t.e. napraveno snimanje pred da doznaes deka si bremena? Dali bi mozelo da ima nekoi posledici za bebeto?
Мила јас го сонив девојче и девојче беше,другарка го сони машко со златна боја на коса и така испадна.Девојче е твоето ке видиш.
Какво сака нека е самп здраво право да се роди.А ова со соновиве е вистина сега ке видиме кај тебе дали ке биде така.А мм пред некој ден сонил близначиња и ми вика срцка ние близначиња ке имаме ке видиш ги сонив ,сеа ке видиме летоска што ке се фати
Jas pa imav zhelba prvoto bebule da mi e zhensko vtoroto mashko,ama od samiot start na bremenosta pochuvstvuvav deka e mashko i taka i ispadna.. Neka ni se zhivi i zdravi pa kure ili dunde ne e vazhno
Е јас и ти ем ист термин имаме, ама до ден ист, ем иста докторка!! За мајчина веќе споменав, ќе мораш само да си купиш и да и ја однесеш инаку ништо. А што се однесува до докторката, мене ми е ептен ОК. Фина приступачна, објаснува. Ок ми е.
Jas za prvoto detule imav zelba da bide masko i znaev deka kje bide masko i taka i bese, za vtorovo isto potsvesno si znaev i sakav zensko i samo cekav da mi potvrdi ginekologot i taka i bese. E sega ne znam intuicija li e, slucajnost li e, nesto ima
Zdravo idni mamicki.Me interesira vo koja nedela bi trebalo veke da se slusa srceto na eho?Prviot pregled mi beshe na 4 nedeli i 3 dena pri sto mi ja potvrdija bremenosta.Naredniot pregled mi e zakazan za dve nedeli,daj boze se da e vo red
Zdravo mesinja da ve prasam imam vaginalen iscedok belo bez miris tecno malce poretko od mleko, custvuvam deka.imam ama nema na gakickite dali se dobro tuka citav deka mozebi e plodova voda pa malce me fati strav neznam da odam na ginekolog, inaku mnogu tecnosti vnesuvam da namalam malce ili neznam ako nekoj znae neka pise.
Дајбоже следна недела да си го слушнете срцето, мене во 8ма недела ми го слушнаа, во 6та на почеток немаше ништо уште, 5+3 бев. Кристинче рано ти е мила за плодова вода, не е тоа, нормален е исцедокот, не се сеќирај И не ти треба да одиш на гинеколог, уживај малце, чим немаш веќе кафеаво одмарај сега, исцедокот е сосем нормален ако нема мирис. Јас да се пофалам, јопе еширихија, аман веќе, аман. Овој пат ќе го замолам докторот да ми даде Зинат иако го нема во антибиограм и ако може 2 кутии и многу чај од брусница белки ќе куртулам, под многу мислам повеќе од сега, пример 2 литра место еден
Не би верувала дека има, јас во прва бременост дознав дури во 8недела а пред 3-4 недели пред да дознам имав други снимања и го прашав гинекологот тој ми кажа дека нема ефект тогаш е било многу мало,еве сега фала Боже здрава и права е ама сепак наредна контрола обавезно да го прашаш гинекологот тој најточно ке ти каже.
Fala na odgovorot.Uste mi e se novo i sum cela zbuneta Edvaj cekam da projde vremeto i se da e vo red
Mene povekjeto doktori i za esherihijata,i za problemite so bubrezite mi preporachaa minimum 2l na den chaj od brusnica Daj Bozhe da ja iskorenish
Да докторката е ок..мене прашањето ми беше повеќе во донос на мајчната книшка некој што иде таму па да ми каже што како Значи може и ист ден да си се породиме јас и ти