Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Ververica

Ververica Истакнат член

Majcina kniska? Jas prv pat citam tuka za majcina kniska? Koj treba da ti ja otvori maticniot ginekolog?

2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Матичниот гинеколог ја отвара и во неа прави записи од сите прегледи понатака.
    Мојот матичен гинеколог нема пракса да отвара мајчини книшки, јас си инститрав бидејќи чув дека на ГАК ја бараат мајчината книшка.
    И така испадна...ми ја побараа при еден од прегледите во последните месеци.

3. Adina

Adina Популарен член

@Ververica Da,maticniot ginekolog i tuka zapisuva vazni podatoci za tebe i bebeto,mislam,neka kazat tie so imaat,jas doprva ke otvaram,pa taa kniskaja baraat koga ides na porogjaj :D koj mesec si?

referentka likes this.
  4. makgirl

makgirl Истакнат член

Здраво трудници.Врне ли и кај вас?
    Викендот започнува :D:D:D

5. Ververica

Ververica Истакнат член

6ti...23+2 dena:( mene maticnata ne mi ni spomnala za majcina kniska..inaci idam kaj Korunovski kaj dr.Snezana Milekova...ima nekoj iskustvo od tamu btw???

6. gmaja

gmaja Активен член

Zdravo, dali nekoja imala iskustvo so snimanje na zab za vreme na bremenost t.e. napraveno snimanje pred da doznaes deka si bremena? Dali bi mozelo da ima nekoi posledici za bebeto?

7. monik55

monik55 Форумски идол

Мила јас го сонив девојче и девојче беше,другарка го сони машко со златна боја на коса и така испадна.Девојче е твоето ке видиш.

Eli23 likes this.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Дајбоже мила :* Јас сакам девојче да биде, ама и машко да е нека е живо и здраво!

Eli23, KikuFFka, Mariangel and 2 others like this.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Какво сака нека е самп здраво право да се роди.А ова со соновиве е вистина сега ке видиме кај тебе дали ке биде така.А мм пред некој ден сонил близначиња и ми вика срцка ние близначиња ке имаме ке видиш ги сонив ,сеа ке видиме летоска што ке се фати:)

Bebulleee, juli rak, danichap and 4 others like this.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Jas pa imav zhelba prvoto bebule da mi e zhensko vtoroto mashko,ama od samiot start na bremenosta pochuvstvuvav deka e mashko i taka i ispadna..
    Neka ni se zhivi i zdravi pa kure ili dunde ne e vazhno :P

11. slobodka

slobodka Популарен член

Е јас и ти ем ист термин имаме, ама до ден ист, ем иста докторка!!
    За мајчина веќе споменав, ќе мораш само да си купиш и да и ја однесеш инаку ништо. А што се однесува до докторката, мене ми е ептен ОК. Фина приступачна, објаснува. Ок ми е.

Ververica likes this.
  12. kallias

kallias Популарен член

Jas za prvoto detule imav zelba da bide masko i znaev deka kje bide masko i taka i bese, za vtorovo isto potsvesno si znaev i sakav zensko i samo cekav da mi potvrdi ginekologot i taka i bese. E sega ne znam intuicija li e, slucajnost li e, nesto ima :)

13. SreknaMamicka

SreknaMamicka Нов член

Zdravo idni mamicki.Me interesira vo koja nedela bi trebalo veke da se slusa srceto na eho?Prviot pregled mi beshe na 4 nedeli i 3 dena pri sto mi ja potvrdija bremenosta.Naredniot pregled mi e zakazan za dve nedeli,daj boze se da e vo red :)

Pcelka94 and Adina like this.
  14. kristince51

kristince51 Популарен член

Zdravo mesinja da ve prasam imam vaginalen iscedok belo bez miris tecno malce poretko od mleko, custvuvam deka.imam ama nema na gakickite dali se dobro tuka citav deka mozebi e plodova voda pa malce me fati strav neznam da odam na ginekolog, inaku mnogu tecnosti vnesuvam da namalam malce ili neznam ako nekoj znae neka pise.

15. kristince51

Мене ми потврдиа срцева реакција на 7+1 недела, најчесто од 6 до 8 недела се потврдува

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Дајбоже следна недела да си го слушнете срцето, мене во 8ма недела ми го слушнаа, во 6та на почеток немаше ништо уште, 5+3 бев.

Кристинче рано ти е мила за плодова вода, не е тоа, нормален е исцедокот, не се сеќирај ;) И не ти треба да одиш на гинеколог, уживај малце, чим немаш веќе кафеаво одмарај сега, исцедокот е сосем нормален ако нема мирис.

Јас да се пофалам, јопе еширихија, аман веќе, аман. Овој пат ќе го замолам докторот да ми даде Зинат иако го нема во антибиограм и ако може 2 кутии и многу чај од брусница белки ќе куртулам, под многу мислам повеќе од сега, пример 2 литра место еден :tmi:

kristince51 likes this.
  17. kristince51

Не би верувала дека има, јас во прва бременост дознав дури во 8недела а пред 3-4 недели пред да дознам имав други снимања и го прашав гинекологот тој ми кажа дека нема ефект тогаш е било многу мало,еве сега фала Боже здрава и права е :) ама сепак наредна контрола обавезно да го прашаш гинекологот тој најточно ке ти каже.

mimidjon likes this.
  18. SreknaMamicka

SreknaMamicka Нов член

Fala na odgovorot.Uste mi e se novo i sum cela zbuneta
    Edvaj cekam da projde vremeto i se da e vo red :)

mimidjon likes this.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Mene povekjeto doktori i za esherihijata,i za problemite so bubrezite mi preporachaa minimum 2l na den chaj od brusnica :) Daj Bozhe da ja iskorenish :)

AngelOfArh likes this.
  20. Ververica

Ververica Истакнат член

Да докторката е ок..мене прашањето ми беше повеќе во донос на мајчната книшка некој што иде таму па да ми каже што како:) Значи може и ист ден да си се породиме јас и ти:):inlove:

slobodka likes this.