Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Тукa сум уште:D нестрпливo си чекaм хaхa сегa и кичмa фaќa дa бoли тaкa дa :D се пoблискo и пoблискo дo целтa:rofl:

На zajka1, mama89, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.953
    Иначе докторкава и е матична на јатрва моја, и нејзе не и дала мајчина, и кажав да си побара ама она вика не ми треба, мое беше да ја предупредам кога видов тука дека зборите дека не дава ама ако не сака на сила не бива нели. Девојкава дури и не знаеше што е тоа, до толку не ја информирала.

3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    И јас немам мајчина книшка, ниту имав со првото. Двајца гинеколози сменив никој не ми ни спомна за книшката. Кога се пораѓав на Гак не ми побараа. По мое не е задолжителна.

4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Devojki koga vi isteche vas kolostrum? Kaj mene nema aber.. Gradite mi se zgolemenki i mi tezhat mi pagjaat i bradavicite mi se zgolemeni baagi a kolostrum ne mi isteklo. Znachi li toa deka ke nemam mleko ili ima ushte vreme za kolostrum? Oti vidov povekjeto imavte pishano deka imavte takvo neshto i porano a kaj mene nishto :)

5. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Мене кога се породив тогаш ми дојде млекото и тогаш прво имав колострум јас одма си го земав бебето после боксот со мене за да цица и нели тоа прво млеко е најако и треба да го прима бебето а и за да фати убаво бебето пупката, така да не е точно дека ке немаш млеко, мислам дека други фактори влијаат дали ке ти дојде млекото или не .

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    И јас до пред да се породам немав колострум. Откако се породив ми надојде.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    феминки,денес имам 37 ,37.1 температура,реaлнo не ми сметa сaмo ме тресе пoмaлку нo дaли е дoбрo дa си седaм сo вaквa температура или дa се напијам пaрaцетaмoл.Незнам штo е пoдoбрo зa бебчињтa,ве мoлaм вaше искуствo?

8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Нормална е малку повисока температура во бременоста, јас истото го имав прашано овде, првите месеци нонстоп ја имав таа температура. Нормално ако немаш други симптоми, а ако чувствуваш дека те тресе како што велиш пробај прво природно со течности и истуширај се, ако продолжи да се крева можеш парацетамол.

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Не е стрaшнo и тресењетo,сaмo дa не влијaе лoшo температуратa нa бебчињaтa зa мене немс прoблем ке издржсм јaс.Не сум знаела зa температуратa дека е пoкaченa,ке видaм aкo не рaсте супер ке биде.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  10. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Трудна си со близначиња?

11. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Devojki koga se vleguva vo osmi, a koga vo devetti mesec? Ja znam tabelata od tvoebebe, ama ima I drugo smetanje koe malku se razlikuva. Ubava vecer na site :*

12. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Mi treba mala konsultacija so vas poiskusni trudnici :) do koja nedela pregledi na UZ se so vaginalna sonda?

13. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Do 12 nedela

На mimidjon и Stasija им се допаѓа ова.
  14. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Blagodaram na brz odgovor :) :f:

На mimidjon и blessed2 им се допаѓа ова.
  15. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Месец 4: Ноздрите на носот се веќе видливи. Бебето може да го смука својот палец, има цврст стисок и може да се превртува во утробата на мајката. Ако се работи за девојче веќе се присутни почетоците на нејзините јајце клетки. Бебето започнува да развива навики на спиење.

Месец 5: Ако се работи за момче тестисите веќе се спуштаат. Мајката може многу добро да почувствува како бебето мрда, ика, се превртува и сл. Секоја страна на мозокот има по околу една милијарда нервни клетки.

Месец 6: Бебето спие во неговата омилена позиција (тоа има своја омилена позиција), се буди, се протега. Веќе може да слуша, кога ќе се роди веќе ќе го препознава вашиот глас.

Месец 7: Очните капаци повторно почнуваат да се отвораат и бебето се спрема да го види надворешниот свет.

Месец 8: Кожата добива розова боја и станува мазна. Ноктите веќе досегаат до врвот на прстите.

Месец 9.5: Се случува породувањето. Породувањето во просек започнува 264-270 дена по зачнувањето. Сега мајката има можност да го види најубавото бебе на светот и производот на сите оние огромни промени кои се случуваа во тајност во изминатите 9 месеци.
    :inlove::inlove::inlove:

На Vennera.aa, zajka1, i-v-a-n-4-e и 5 други им се допаѓа ова.
  16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Мене со врората бременост ниту еднаш не ме гледаа вагинално. Одев со полн мочен меур.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.953
    Mami denes na rabota mi krcna vratot, imam bolki vo vratot i nema da mozam da spijam sigurno, koja mast za muskuli smeam daja zemam? Onie shto zagrevaat?

18. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Дaa сo близнaци oд утре здравје 8 мa недела ^_^ и првa бременост, кoлку сум вoзбуденa уште пoвеке сум испaниченa,мнoгу нoви рaбoти учам.

На Aleks1234, Vennera.aa, slobodka и 8 други им се допаѓа ова.
  19. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    И јас имам близначки :).Со лесно нека е бременоста :hug:

На Vennera.aa, sunshine2015, zajka1 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Ти благодарам мнoгу,сo леснo и нa сите трудници.Мaкгрл пиши некoј сoвет вo лп кaкo ти беше,нa штo дa внимaвaм нaјмнoгу секoј сoвет е дoбредoјден ^_^

На makgirl му/ѝ се допаѓа ова.