Девојки се плашам многу имав три бледи кафени дамки на секојдневната влошка и кога се избришав малку нешто исто кафено како на крај на менструација сега паничам, а денес се префорсирав со чистење по дома. Дали е ова нормално или е знак за нешто не дај боже (((((( Паничам незнам како ќе ја поминам вечерва на секое сум во вц само се нешто осеќам дека ми тече и тапа болка во лев јајник и течна столица имам
@Vennera.aa si se premorila sigurno utre odma na lekar... I jas prokrvariv od premorba sama si bev vinovna sreka uspeavme da go zadrzime plodot, utre na Lekar mila najdobronameren sovet, Leka nok mami
Утрово сум добро нема ништо, се јавив кај гинекологот ми кажа да не паничам и дека тоа се чисти матката и грлото на матката и ми рече да одам во четврток кога и ми беше закажана контролата зошто претходно не виде ништо можеби смета дека и не сум воопшто бремена па затоа вака и се понаша. Толку години одам кај него и бев презадоволна сега како да ме разочарува. Имајте убав почеток на неделата и уживајте што повеќе, јас сум веќе на работа ве бакнувам
Венера мила не се разочарувај, главата горе, докторите намерно прават така за да не ни даваат лажна надеж. Мене докторот на првиот преглед ми видел точка ама вика не можам да кажам дека е срце, ќе чекаме. Еве го денес син мајкин, да, да машко е, не поздрави со рачињата тупаници стиснати. Само чувај се, не се оптоварувај, не кревај тешко, батали генералки до крај на 3 месец, па и потоа. Мајчина интуиција што е, во 6та недела купив плави чорапчиња и стварно денес ни кажаа, маже на мајка, дебел еден. Не сака само да се слика, ич не е на тетка му, ич, се скрил, ама и изгледа не е ранобуден, нанаше, со рацете стуткани во бокс мислиш сега ќе стане ќе не натепа. Татица од кожа ќе си летнеше. Иде мајка да купи сега карирана кошулка оти само тоа и се моташе низ глава овие 4 месеци
@AngelOfArh Душо здрав и жив на мама и тато секогаш да ве радува и јас многу сакам девојче ама нешто ми вели дека ќе е маже. Сега ќе се опуштам ми дојде паметот не мрдам веќе со прст
Браво бе мамичке, добра интуиција имаш, од кога го збориш синко! Ајде со лесно да си го износиш и цел живот да му се радуваш!
И јас така направив нели пишав кај мене беше мала точка па отидов на гинеколог кога ме уверуваше дека се е добро и јас си отидив дома внимавав ама пак станував работев а после 12 часа пак поголема дамка на гаките , така да.не те плашим можеби не си мојот случај ама ако можеш да си земеш слободни денови до четврток и нонстоп да одмараш лежиш, па незнам ти си најдобро знаеш .
Нека ви е здрав и жив. Чекав да кажеш дали е маже или моме Инаку гледам, неколку дена не бев на нет, сте се искарале тука... не е убаво. Зошто такви навреди? Еве на некој му смета што некој дава совети да е поопуштено за време на бременост, мене па ми смета муабет од типот... ЛЕЛЕ, немој ова не смее, она не смее... и тоа за се и сешто... луто не смеело, грав не смеело, и што ли не. Значи имајте на ум дека секој споделува свое искуство, и не сме никој од нас доктори. Ако некоја е до толку е будала, да ми простите, и ако јас и речам оди дрогирај се, немаш гајле, и оди да се дрогира, тогаш не е вината до мене. Секој си знае за себе, и секој ќе си сподели свое мислење. Ете јас вадев заб со анестезија на почеток на бременост (3ти месец), морав, имав страшни болки, па некоја овде може ќе ме направи неодговорна мајка која не заслужува да биде мајка... ми е гајле!!! Секој со свое мислење, и не вреѓајте други! И мене докторот ми предложи аналгин при неиздржливи болки, а другиот гинеколог ми тупна антибиотици без да ме прегледа. Ни анаглин зедов, ни антибиотик.... па што ако биле доктори и така ми рекле, а не па на форум сите сме анонимци. Јас на крајот ќе одлучам, сепак ќе ме води интуицијата и мајчиниот инстинкт. Терајте си како што си сметате дека ви е најдобро, не се напаѓајте едни со други, и секој има право да сподели свое мислење и искуство БЕЗ да ги паничи другите... ама и сите треба со резерва да си гледаат на информациите тука, сепак е форум, а не клиника.
Zdravo ! Dali znaete za od nova godina sto kazuvaja deka ke bilo besplatno vodenjeto na bremenost? Dali Ste informirani pa da mi pojasnite ke vi vidam blagodarna
За сите кои имаат осигурување од 1ви Декември, а за оние кои немаат од 1ви Јануари, ама тоа значи само брисеви, крвна слика и уште нешто, кај матичните ќе си плаќаме регуларно ко до сега.