па веројатно и приската и скрининзите не би требало да се плаќаат ако ги правиш во државна, ама јас мислев дека ќе спаѓаат и прегледите кај матичниот според она што го пишуваше на нет, ама Ангелофарх изгледа се распрашала, мене и онака сите прегледи ми поминаа. Сега само го чекам денот д.
Jas navistina shm bila neinformirana . iskreno zatoa sto ne sum uste bremena .t.e se nadevam deka sum a treba da napravam test za nekoj den. Kakov e pregledot priska I skrininzi ?
Мешиња како сте? Од вчера забележав бледо-зеленкаст исцедок ако некој може да ми објасни што се случува,наредната недела сум на контрола па ке се видиме со бебуш ако повтроно не ни се скрие , и морам да прашам дали е нормално да ми се кочи цело тело од кога ке си дојдам од работа легнам да одморам и потоа неможам да станам се чувствувам како парализирана не си ги осекам нозете,ниту пак рацете
И јас го имам тој исцедок најверојатно е нормален,прашав некоја страна поназад ама не добив одговор. Инаку може 2 месеци го имам,а брисеви и урина чисти. Па заради тоа претпоставувам дека е нормален
Незнам колку е ова нормално па затоа прашав мислев дека некој ке ми даде одгвор додека да отидам на контрола,и сакам да си прашам од која недела започнува 6ти месец.
Не лажи, јас ти имав одговорено И јас имав таков, зеленикав исцедок, т.е. де имам, де немам, прво ми беше шубе, ама кога брисевите си излегоа во ред, се олабавив Сега некое време немам, ама на периоди се појавува.
Хахаха ти првиот пат ми одговори Јас пак пред некој ден пишав оти константно си имам таков исцедок и чуден ми е.. Ама не го регистрирам многу оти со брисеви и урина се е во ред
Low risk е добро, И кај мене така пишуваше, ако има проблем одма ќе ти кажат. Не се нервирај без потреба.
Drugi mi gi zemaa rezultatite da ne odam do sk samo za niv i sega mi gi pratija ne mi se odneseni kaj maticniot zatoa ne znaev sto treba da stoi
Девојки само што доаѓам од на доктор, конечно ми потврди бременост се виде кесичка ми рече веројатно станува за задоцнета овулација и по неговите мерења трета недела и некој ден. Ми кажа за три недели на преглед за срцева акција. Околу исцедокот рече дека не е ништо страшно но доколку се појави пак ќе ми дадел терапија и од утре до понеделник сум дома и ќе се излежувам.