Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    I jas prviot antibiotik ne mi pomogna sega piev pak antibiotici i imunobor pa treba kontrola. Dali ima nekakva zagrizenost od ovaa bakterija poradi plodot?

2. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Јеееее имаме плус уште една трудница :hug::hug:

На Bebulleee, Pcelka94, Sunshine_1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    jas piev dve dozi na antibiotik naednas I ok bese, sega pak pravev urinokultura zasto custvuvam simptomi I cekam rezultari. Koja nedela si, treba da se iscisti do poragaj, opasna e isto da ne premine vo bubrezite I tamu da ne napravi vospalenie. Inaku skoro sekoja zena ima urinarna infekcija vo bremenost. Pij golema kolicina na tecnosti I caj od brusnica.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јеее! Ајде сега смири душичката, биди на раат и уживајјјјјјјј ! :hug::*

На Vennera.aa и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Се смирив мила сега мислам само позитивно и дај боже се да биде во ред. <3 добра ноќ мешиња ве љубам :*

На flower30, kristince51, Sunshine_1979 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Мешковци еве ме и мене наваму натаму и некако не сум пишала доста време во темава. Ете јас веќе 33та недела ја почнав 8 миот месец си тера,а бебчо си ровари ќе биде некој фудбалер :D .Туку деновиве доста ме боли стомакот во долниот дел малку повеќе и имам исцедок онака како мрсулче лигав кој што чат пат е бел,а чат пат има и зеленкаста боја.Го прашав докторот рече не било страшно,нормално е па некоја со слично искуство?
    Скоро сме спремни за него имаме купено се што ќе ни биде потребно за малишанот наш :).

На Sunshine_1979, ALISA0000 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  7. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    ^Што имате земено? Пошто велиш се' што е потребно имаме:) Да знам да се спремаме и ние полека:) Од што да почнам? Со лесно;)

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Dobro utro majki kako Ste mi denes? Ajde pisete vie po iskusnite sto treba za malite za vo bolnica I za doma sekako prvo bebce mi e nemam iskustvo I sekako sto se zedovte vo vasata torbickata @ilipili mene cela bremenost stomakot me bolese I mi e mnogu nisok ginekologot me sovetuvase poveke da odmaram vo 8 mesec I koga ke osetam bolki da legnam na strana dodeka da se smirat a da I magnezium 2 pati na den... Ve guskam I kade e @Pcelka94 kako si duso

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Оди во тема БЕБЕ- имаш подтема што се е потребно за новороденче. Цели списоци можеш да видиш, девојките се доста темелни се имаат напишано до газии, до шприцеви, до физиолошки раствори, ама буквално се. Мене многу ми помогнаа кога го правев мојот список.

На kelebeim***, ♡BuBaLe♡ и zuto им се допаѓа ова.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
  11. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Добро утро мешиња, како сте јас како секое сабајле во 7ч точно станувам со гадење, тешкотии секој момент ми се поврака, пијам чај па околу 11 престанува да ми се гади и спремна за доручек, денес маргаринче без трансмасти е на мени после 5години пак се дружам со маргаринот, керка ми го гледа и се чуди што е тоа и дадов да проба не сака гадно било , инаку читав зошто треба да се јаде маргарин и путер а тоа е зошто има најмногу б6,б9,б12. Вашето мени од сабајле што содржи ? Поздрав и убав ден :)

12. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    хехе мене само гевреце варено ми е од сабајле друго ништо не поднесувам,цеден сок пијам зошто морам инаку и од него ми се надига :$

На Mariangel и kristince51 им се допаѓа ова.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Јас ноќва имав многу чуден сон. Пред 1 недела дознавме за сигурно дека носам машко дете,и сонував како разговарам со мајка ми и се жалев ме боли стомакот. Таа вика ако те боли стомакот женско е и јас и викам да,да знам. И само си потврдивме дека носам женско и толку од сонов. Многу се зачудив,до сега колку што се сеќавам еднаш,или два пати имам сонувано нешто за бебуш и тоа еднаш името како ќе му биде а друг пат не се сеќавам :) Ама знам дека не било за полот.
    Добар ден инаку и од мене :)

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @AngelOfArh aa maze malo bilo a:) bitno da e zivo i zdravo,miskal
    eeej mene me boli stomak celo vreme i jas nosam devojce:D:Dete tocen ti e sonot:)
    A na nasi prijateli cela bremenost i vikale deka nosi devojce i oni iznakupile se rozevo/liljakovo i edna nedela pred poragaj ide zenava na Gak i tamu i vikaat masko |(|(i stvarno -sega imaat since:)
    Nie vcera si mm bevne izlezeni i vidov rozevi trenercinja mnogu ubavi i se poglednavme i se smeeme -vika aj da si pocekame uste malce da se osigurame:D

На Bebulleee и mimidjon им се допаѓа ова.
  17. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Istiot slucaj i jas prasuvav na forumot za zelenkastiot iscedok me isplasi no ne dobiv odgovor, najcesto e bel kako mrsul, doktorkata rece takov i treba da e. I mene me boli dole stomakot osobeno kaj leviiot jajnik i preponot, a i kicmata stalno me boli.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @flower30 И едни наши пријатели сега скоро се породи женичката истиот случај.. Цела бременост и тврдеше докторот дека носи девојче а првото и е машко и сега за второво купуваа розови алиштенца изнакупија се за девојче и дури кога се породи ги удри шок кога им рекоа машко дека родила :rofl: Па ајде ги враќаа алиштенцата во продавниците ги заменуваа со машки.. Добро е и што прифатиле продавачките инаку Јово наново :lol:
    Инаку сонов немам поим што значи,некогаш значат обратно некогаш истото и не знам :?:

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.869
    Допаѓања:
    109.972
    Јас конечно почнав по малце благо да јадам, па за појадок денес земав млечна кифла и чоколадно млекце и еве веќе ми е лошо, денес за доручек салата ќе си јадам, не можам друго ни да смислам моментално. Иначе насабајле морам да каснам нешто оти ги пијам Прегназонот и мака ми е ако го испијам на гладно. Е да се пофалам и кафенце конечно после 3 цели месеци се напивам, ич не ми иде, ама ќе го испијам денес ми треба енергија.

Синко мајкин е изгледа теткин, одамна го немаше вчера како влезе золва ми коа рече рита, скока.... Цел ден вчера не можев да работам мислев на него. Сега сме во големи мисли за името, не можеме да се одлучиме никако, мм не се слага со мојот избор :D Да е жив и здрав името лесна работа.

На fairy88, ♡BuBaLe♡, juli rak и 3 други им се допаѓа ова.
  20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ej interesna tema, aj pisete megu koi iminja se mislite za bebusite :)

На kelebeim*** и flower30 им се допаѓа ова.