Aj ke pocekame ,ke vidime so nas kako ke bide... @coconaut iako e rano nie so mm se slozivme za 2iminja i ni se svigjaat -Ana ili Jana !!! Jas za imeto Ana uste pred da ostanam trudna koga odev na crkva poveke pati ja zabelezuvav ikonata na Sv.Ana(a prethodno ne ) i ednas si rekov onaka -ako ostanam trudna i imam devojce ke bide Ana.....i ete sega zdravje da bide se dobro pa ke se dogovorime za imeto
@AngelOfArh i nie isto sme za izborot na ime. Jas tie shto gi kazhuvam (2 najmnogu shto mi se dopagjaat megju koi ednoto go sonuvav) nego ne mu se svigjale voopshto,a mene negovite mi se epten neubavki Ama poleka poleka kako da mu se razubavuvaat moive dve,pa ke vidime mozhe i edno od tie ke bide @flower30 neka ni se zhivi i zdravi pa kakvi bilo neka se rodat mashko ili zhensko,i da utne doktorot odnovo ke mu kupime alishtenca samo neka e se kako shto treba
Jas se porodiv pred dva meseci ama koga gi sledev razgovorite skoro site se zalea za iscedokot mene maticniot na sekoj pregled me pregleduvase vaginalno i me cistese so nekoe violetovo sredstvo se so cel da se spreci razvojot na bakterii,zatoa na site ve sovetuvam da si napravite takov pregled bidejki imase edno devojce sto se porodi so mene i nejzinoto bebence cela nedela bese vo inkubator zasto ja dobilo bakterijata nejzina pri ragjanjeto
На мм му се свиѓа името на татко ми, ама јас сметам дека татко ми не заслужил да го крстам по него, а именце е најубаво на свет, ама не ми дава душа. Името што мене ми се свиѓа на нив не им се свиѓа и така, едвај чекам една од најголемите коментаторки да дава име на дете, за секое ќе викам дека не е убаво, и тоа со фаци онакви згрозени. Сеа инат ми прави мм и одбрал едно грдо име, старинско, не ми личи на мало бебе такво име да дадам во 21 век. До толку што би се сложила и на татко ми името да биде Море да е живо и здраво, за името ќе се договориме.
Kaj nas mm saka da bide po tatko mu i najverojatno ke bide taka, uste pred da ostanam trudna se dogovorivme ako e zensko jas da go biram imeto, a ako masko on. Dogovor si e dogovor
Epa sega pravoslavni se vo moda, sega da ne bideod starskive Trajko, Petko, Stavre, Stojan.... Mene pa i ne mi se svigaat nekoi skroz zabragani iminja, sto gi stavaat, Vedran, Galen/galena, Dorotej, Kalin, Teofil.... krs
Kaj mene Damian ili Darian,barav germanski iminja shto gi ima i kaj nas i tuka gi ima ovie dve (edni od moite omileni) pa ete sega ke mu ja mislime.. Mm nejke da chue za Darian. Vo Mk se so j tuka se so i..
Gledam dusecive od Simpo -Junior se na 20 % popust, okolu 1600 den se. Mislam deka se ubavi samo ima poveke vidovi,ne znam koj e dobar.
Мене во 13та ми кажаа дека личи на машко а дури во 23та недела ми потврдија,ама кај мене беше друг случај инаку ќе дознаевме и порано
Моето омилено! Да бирав машко име, ова ќе беше дефинитивно мојот избор! Сега секој ден смислуваме нови имиња со ќерка ми и никако да најдеме заедничко решение - јас сакам Магдалена, Галина или Антонија а ќерка ми е за Викторија, Ангела или Луна! Веројатно ќе влечеме ливче!!!
Јас бев 12та недела, ни кажаа женско 90%, после на 14та пак ни кажаа дека личи на женско (друг доктор), и веќе сега се знае, се гледа дундето