Здраво мами, гледам сте се разпишувале Јас на кратко се уклучувам овие денови маж ми е дома,па него го дружам или учам Стаса му на синко денеска пакетот со постелна.Овие денови треба да ја пуштам на прање Ептен сум ќефна. Поздрав мешковци имајте убава ноќ
Predlog za mnogu dobar film da vi dadam, da si se pronajdete malku jas bev taa trudnica najloso sto se osekjase vo fimov What to expect when you're expecting se vika, mn smesen interesen
Mesina jas si gi zedov rezultatite od brisevite i glasat vaka: bris od vagina i od cerviks - candida. A bris za mycoplasma i ureaplasma - ureaplasma urealyticum. Ve molam kazete mi ako znaete nesto za ova, ako nekoja od vas pominala niz ova i kako go resila problemov. Jas navistina premnogu se nerviram okolu ova denes bev kaj maticnata no ne ja najdov ne bese tuka, utre ke odam povtorno ama duri da pojdam nema da zaspijam oti tuka mi raboti mozokot celo vreme. Mi e strav zosto ne znam sto ke bide, i plus toa jas sum na krajot od bremenosta i dali smeam sega da primam nekoi terapii...
мораш да ја исчистиш уреаплазмата пред порагај, ке ти дадат сумамед него можеш да го пиеш, може и вагиналети еритромицин, ке ти каже гинекологот, ама може и мора да примиш терапија не се секирај на многу им се јавува бактеријава.
Pisi na search gore ureaplazma, jas imav problem so nea i so sumamed nema sansi da se izleci, piev antibiotik nekoj povekje od 1 nedela, sega ne mi tekniva sto antibiotik bese... Jss inaku vo 8mi ja fativ i srekja odma se izleci a kandidata ne e strasna, sekoja vtora trdnica si ja ima... Jas skoro cela bremenost ja imav :/
Мене истo тaкa ми пишувaше зa кaндидaтa ,рекoa декa имaм пa вaгинaлети стaвaв , истo ми кaжaa декa не билa ништo стрaшнa имaлo жени пo целa бременoст имaле кaндидa и прирoднo се пoрaѓaле a зa уреoплaзмa немaм искуствo
Мешињa декемвриски кaкo сте aјде дoјде нaшиoт месец Се спремивте ли ? Јaс и двете тoрбици ги стoкмив сегa чекaм денoвиве бебуш дa се кaндисa зa искaчaње утре сум нa кoнтрoлa пa ќе видaм штo ќе кaжaт и ќе ви пишaм oдмa
На моја познаничка и ја открија во почетокот на бременоста,примаше терапија и се среди.Си роди здраво,право детенцеМислам дека е пострашно да се има бактерија на почетокот,отколку на крајот,бидејќи ти си пред пораѓај.И да дадат антибиотик,исто не е страшно за бебчето оти е веќе развиено.Добро е што ја откриле,па може да ја лекуваа.Единствен проблем би бил ако се пораѓаш природно,а не знаат дека имаш бактерија и тогаш да се зарази бебчето. @Mariangel можеш да леташ до 27 недела,после има голем ризик од предвремено породување Се разбира претходно мора да се консултираш со докторот
Fala vi za podrskata sega mi e polesno jas denes bev na pregled i maticnata mi dade vaginaleti i me uveruvase vo toa deka ke se sredi ova ke pomine bez nikakov problem, a jas bev isplasena da ne nemam dovolno vreme za lekuvanje, da ne mu tekne na bebusov moj da izlezi porano no i toa mi se trgna od glavata mi napravija ctg i doktorkata mi rece deka seuste e rano pa mi zakaza kontrola za naredniot cetvrtok taka da imam vreme za terapijava so vaginaletive. Pa sega gospod neka mi pomogne i mene i na site dekemvriski mesinja koi se vo ocekuvanje, zosto toj e najgolem od site.
Eeej ami ne ne cekate nas ... heehhe vie sakate da podranite ili mu se brza na bebus da si ja vide mamicka. Inaku i jas sum skoro spremna, utre ke odam da dokupam uste nekoi sitnici i da ja zatvoram torbicata pa konecno da go cekame golemiot den kompletno spremni.
Не ве пуштaм преку ред хaхaхaх и вo хoрoскoп сум првa oд сите тaкa дa си знaете Ние утре влегувaме вo пуни 37 недели и ќе oдaм нa кoнтрoлa вo ГАК , едвaј чекaм дa слушнaм штo ќе ми кaжaт кaкo се ближaт денoвите се пo-нестрпливa сум Сaмo незнaм нa 19 декември кaкo ли ќе идaм вo црквa гo причестувaм синчетo и пoгaчкa кршaм бидејќи именден му е вaљдa ќе сaкa сo бaбa му и тaткo му дa иде (иaкo не ми се верувa)
Da ve prasam -od denes sum 25 nedela ama od vcera osekam nekako kako menstrualna bolka a eve denes od pladne osekam kako tezina dolu kaj koskata ,ama i kako koga dibivav menstruacija?? Normalno e ili ??
Да не си се нешто преморила? Напиј се магнезиум и легни,ако продолжат болкити или засилат јави се на доктор.
flower30 normalno e, i jas gi imav od toj period tie bolki, pisav i tuka i kako minuvaat nedelite se intenziviraat no se priviknuvas..
Pa ne sum kojznae kolku premorena,a piev Magnezium okolu 14h.sega lezam i se nadevam ke projdat.jas pretpostavuvam deka ke ima tezina i bolka ama nekako ova mi dojde odednas i se isplasiv.a denes i poveke go osekam bebus da mrda -kloca poveke
Meshkovciiiii kako ste mi?? Jas gi zemav rezultatite, baktetijata ja nemat, fala mu na Boga ke prodolzam da si pijam cajce, nekako se naviknav, ubav mi e Nego, maticnata mi prepisa PreMama Duo, da gi zemam ovie tableti, folna ne zemam oti si sodrzele ovie novive.. Ima li nekoja iskustvo so ovie tableti? imajte prijatna vecer!
Од денес ќе јадам поздраво!!! Значи почна да ми се јаде како будала, хахаха... ова не личи на мене. Дали дека влегувам во трето тромесечие, не знам. Битно сега купив семки од тиква (лупени, несолени), сушена брусница, сушени смокви и сливи, интегрални бисквитчиња, пченка за пуканки.... ако веќе морам да поткаснувам поначесто, нека биде барем здраво и корисно. Вчера јадов доста кикиритки во чипс, па смоки.... е не може така Од денес нов лист. За вечера јадов спанаќ со ориз, без леб... сабајле мусли со млеко и порција овошје. Од сега не трпам за јадење ама нема да јадам junk food. Мора да се контролирам инаку ќе избегам од контрола, нон стоп сум гладна и се само на глупости ми оди паметот.... грицки - мицки, благо. Ајде баш да видам до кога ќе издржам со здравава исхрана