Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Јас пијам пре мама дуо уште од 7 недела секој ден. Добри се ги имаат ситр витамини и минррали плус омега 3 која е одделно. Значи во паковањето има една таблета минерали и витамини и уште една чист омега 3. Се пијат една таква една таква секој ден после јадење има за цел месец и во зегин се најефтини 735, еднаш ги земав од друга аптека беа 850ден. Се пијат цела бременост.

На Adina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    A nie denes 37+5. Ti mila za sinceto ne se sekiraj gledaj samo so lesno da si pominis gospod ke si ja naredi rabotata za se ostanato ;):*

На Pcelka94, S.Snezana и Bebulleee им се допаѓа ова.
  3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @KikuFFka тoa дa вo прaвo си кaкo Гoспoд никoј не е сaмo сo леснo и брзo дa мине се , a зa синкo ептен мукa ме фaќa зaштo пoвеќе oд сaaт никaд не сум билa oделенa oд негo , a денoвиве пoвеќе oстaвaм друг дa гo бaњкa и тaткo му дa гo зaспивa aмa гледaм некaкo не ги бивa ниту рaзбирaaт штo сaкa ни ништo :whew: кaкo преведувaч сум им и пoстoјaнo им кaжувaм штo и кaкo е нaучен дa прaви и кaкo зaспивa oф oф ... вaљдa ќе се снaјдaт зa тие двa-три денa :?:
    Инaку јaс си се стoкмив вчерa нa депилaцијa бев сегa си јa пеглaв кoсичкaтa пa сaбaјле дa видиме штo ќе кaжaт :)
    Убaвo нaнкaјте мешенцa :hug::l:

На ♡BuBaLe♡, KikuFFka, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    @Pcelka94 колкаво ти е синчето? Јас сум во слична ситуација, само ние имаме време до април. Со лесно и тебе и на @KikuFFka

На KikuFFka и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  5. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Колку си поправена срцка?
    Која недела си?
    Јас за викендот се скарав со вагата, замисли ме дава 10 кг поправена!!! И тоа на нормална исхрана без претерување во ништо! Леле кај ми е крајот уште 2 месеци!

6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Сегa вo сaбoтa 2 гoдинки ќе прaви :) вo исти месец и приближни дaтуми сo мaлиoт бaтичкo ќе бидaт :D

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Mesinja jas samo 3-4 kg popravena od start, panika me faka deka nesto ne e vo red, eve posledniov mesec pa ni gram ne pokaciv, naprotiv oslabev malku. A na dieta sum zaradi pokacen seker. Jadete si kolku vi dusa saka ne se zamarajte mnogu ako e se vo red.

8. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Добро Утро мешиња, како сте? Јас за некој саат треба да одам на преглед за скрининк, искрено многу ми е страв, секакви мисли ми проаѓаат, само сакам се да биде во ред. Не знам дали ќе може да дознаеме и за полот. Се ми е измешано во главата. Дали да барам од матичниот гинеколог упат за проверка на крвна група?

9. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    не се секирај мила се ќе биде во ред кога ќе го видиш малечкото, и прашај си и побарај си се што сакаш од матичната. побарај и упат слободно и провери си комплетна крвна слика и урина. ајде па известине! цунки

10. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Se mislev dali da pisam, da ne vi rasipam ubavo raspolozenie trudnicki, mili...
    Jas pred 10dena go doprev dnoto, mislam deka celiot zivot mi se srusi nad glava...Sekoja nedela odev na kontroli , se bese vo najdobar red, bebeto napreduvase odlicno,dve nedeli bese duri ponapred.
    Pred 10dena, t.e.vo 20ta nedela otidovme so mm na vtoriot skrining. Doterani, raslolozeni, vozbudeni deka ke go vidime sinko vlegovme kaj dr.
    Pocna da gleda, zboruvase i naednas prestana da zboruva ,zmija me izede ....sto ne e vo red doktorke?!...vika bebeto ima voda vo pluka i edem na glavata....jas prsnav da placam, celo telo mi se tresese, dobiv temperatura....i od togas pocna nasiot pekol....amniocinteza, testovi razni, nema klinka kade ne pobaravme vtoro,treto,cetvrto, petto mislenje....Dr.Petrova,dr.Dimcev,dr.Livrinova,dr.Hadji Lega,dr.Adamova...
    Nekoi predlagaa punkcija na vodata od plukata na bebeto, nekoi samo sledenje dali vodata ke se povlekuva ili zgolemuva...
    Dijagnozata e hidrotorax i poceten hidrops. Ova e za mene najgolemto razocaruvanje, na rabot sum na ludilo, mi se cini nema da mozam da izdrzam...
    Dr,Livrinova, na koja najveke i veruvam vo momentov veli deka ke napravi se, za da go spasi moeto bebence...:(:(:(
    Jas sum vo agonija deset dena, ne mozam nitu da spijam, ni jadam ,samo se molam bog da ni pomogne.
    Izvinete na negativnive emocii, no sakav da spodelam so vas, mozebi imate slusnato vakvo nesto...

11. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    И ние слично. Бебето би требало да се роди месец дена пред баткото да наполни 2 години. И јас не сум го оставала да ми го чува друг (немам на кого да го оставам освен на тате). Ама и тоа е кратко колку да завршам никаква работа. Бе знам како ќе ги биде неколку дена сами :/

Последна измена: 3 декември 2015
    На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @Ninichka mila,mnogu mi e zal za ova sto go dozivuvas.Te citav kolku se macese i uspea i sega ovoj sok.Nemoj da gubis verba ,eve doktirite ke pravat napori da se sredi se i da bide dobro.Gospod e golem,pomaga koga najmalku ocekuvas.Do sega nemam slusnato za vakov slucaj -ne mozam da ti dadam sovet,osven da bides silna i da izdrzis i da se nadevas na najdobroto.:hug:

На fairy88, ivi1987, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.
  13. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Приската 1 и 2 се испитување на крвта, и според показатели од крвната слика и нивните вредности се утврдува веројатност за правилен развој на плодот - за мене е поважен скринингот - ехо преглед ама од доктор кој е стручен за тоа како Адамова.

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @Ninichka мила мораш да се потрудиш да мислиш позитивно. Твоите емоции влијаат и на бебуш. Докторите ќе сторат се што можат да ви помогнат и тебе и на синчето. Господ е голем,ќе ти помогне ќе видиш. Ти ја пуштам сета среќа на светот и со цело срце ти посакувам се да се среди :hug: Гушки и до тебе и до синчето :)

На S.Snezana, Bebulleee и Ninichka им се допаѓа ова.
  15. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Јас пијам Премама 2,веќе еве 2 месеци,сега за сега ми се ок и доволни,барем гледајќи според крвната слика што ја правев.А фолна нити било што друго нема потреба да пиеш,се има во нив.Освен нормално ако не е по препорака на твојот матичен.Се најдобро и поздрав;)

На Bebulleee и Adina им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Мила немам слушнато, но веднаш прочитав германски медицински журнали за оваа проблематика.
    Од 18 недела може да се лекува/третира овој проблем и дури со зафат целоснос е да се повлече и да си продолжи најнормалниот развиток.
    Конкретно стоеше дека во Бон 30 вакви зафати годишно се изведуваат и дека се едни од најспецијализираните клиники по ова прашање.
    Но главното е дека постои начин и методи за да се реши проблемот. Свесна сумд ека човек ен знае што е рпавилно и кого да слуша, дали да се одлучи за таков зафат да се вади водата или да се чека...
    Мораш да процениш кој доктор е најдобро запознаен со вашиот сличај, нуди решение кое е темелно и логички појаснето и секако ви влева доверба.

Со господ напред :hug:

На Ninichka, Sunshine_1979, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    @Ninichka знам колку си потресена во моментов, тажна и едноставно ништо неможе да те утеши, но штом докторката ти рекла дека верува во позитивен исход несмееш да се предаваш и многу е важно и за бебето ти да собереш сила и позитивно да размислуваш. Знам повеќе жени кои имале и пострашни проблеми но имале среќен крај. Мене со првата бременост ми кажаа дека има проблеми со бубрезите на бебето и дека најверојатно ќе треба веднаш да се оперира откако ќе се породам но за среќа се беше во ред на крај, а тоа беше само погрешна прогноза. Што ти кажа Адамова? За Ливринова навистина слушам одлични коментари, си ја знае работата - мораш да имаш верба да бидеш силна и позитивно да размислуваш.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Zdravo na site.Nekade imase pisano no nemozam da se setam pa da mi kazi nekoj koga treba da se pravat tie ispituvanja za skrien seker i slicno bidejki posleden pat koga bev pred mesec dena mi spomna dr.deka ke treba da gi napravime naskoro neam problem no rutinski.A od rabota sum utre na sistematski pa za da ne se bockam po dvapati bidejki drugata nedela sum na kontrola kaj ginekologot i ke bidam 24 nedela.Koga gi pravevete vie tie ispituvanja skrien seker,krvna grupa,hepatit i slicno sto trebalo?

19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Душа мила ме расплака искрено да ти кажам и можам да ти кажам дека јас најубаво те разбирам како се чуствуваш,истото и јас го проживевав кај истите доктори и јас одев,кај најдобрите одиш и прави се што ке ти кажат.Мила моја биди силна и јака му треба тоа на бебето :hug::hug:

На podravka, zuto и juli rak им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    110.000
    @coconaut а зошто имаш ризична бременост? Некаде прочитав дека си со ризична бременост, па сакав да те прашам и сега те гледам паничиш за килажата. Свесна си дека со толкава паника си правиш лошо така? Си бараш симптоми, си правиш нервози. Секоја втора трудница е со шеќер, не се сеќирај, ќе се среди. Уживај си, гали мешето и не се потресувај. Иначе јас со килажата сум за мое огромно задоволство супер, денес влегувам во 5ти месец а сум поправена само 1 кг, фала богу што не сум повеќе, а бебето е супер, што уште повеќе ме радува. Јас многу не размислувам за тоа, само го чекам да клоцне, да мрдне, да се јави дека е тука и доста ми е. Се надевам дека не е толку озбилна работава кај тебе, ама од што сум те читала мислам немаш многу место за паника ;)
    @Ninichka мила мораш да бидеш силна, ако не за друго за детулето, тоа ти е најбитно сега, ако докторката во која имаш доверба вели ќе направи се верувај и. Не дозволувај да почувствува и тоа мало човече во тебе дека мама се грижи, цврсто верувам дека ќе бидете добро. Многу верба, моли се на Бога и се ќе биде добро, а ако не биде знаеш дека се што правиш правиш нему да му биде подобро, да не почуствува болка во животот. Силно те гушкам.
    Ledi, не можам да те тагнам, не можеш на систематски да провериш скриен шеќер, па мислам и крвна група и хепатит, пакетот на систематски е скроз друг. Ќе си појдеш кај матичниот и он ќе те упати ако има потреба ;)

На S.Snezana, @Ledi@ и danichap им се допаѓа ова.