Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Znam deka nemozi no mene mi bese dali voopsto utre da se bockam ako drugava nedela mi reci maticnata da ispituvam krvna slika i slicno.Jas stvarno nezapamtiv posledniot pat ato taa mi rece za koga da proverime krv.A sega sum 23+4 i zatoa prasav dali ima barem otprilika koga se pravat tie ispituvanja.Iako sum medicinsko lice mrazam igli :( zatoa mi e makata :)

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.025
    Крвна слика не можеш да провериш заедно со скриен шеќер, не се проверува тоа на исто место, крвна слика проверуваат на едно место а скриен шеќер на друго, скроз различни се лабораториите. Ќе мораш не еднаш неколку пати да се боцкаш, оти скриен шеќер, крвна слика, група, се тоа е различно, а скриениот шеќер имаш најмалце 2 пати боцкање.

На @Ledi@ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Zdravo jas pred eden mesec pocnav da gi pijam premama duo i dobri se.Prethodno gi piev femibion no mi gi smeni maticnata.Pijgi posle jadenje iso povece tecnost za da nemas tegobi od tabletkite,licno jas gi osecam kako ribino maslo vo ustata mi imat vkus.No vazno e deka se dobri za naseto malecko :) I ako gi pies niv netrba da pies folna plus se si sodrzat tie.Pozdrav i sekoe dobro

На Bebulleee и Adina им се допаѓа ова.
  4. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    :( Da si se stegnam togas jas i utre na bockanje a sledniot pat pak :)

5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Rizicna e ne radi sekerot tuku radi miljarda raboti veke ne znam od kade da pocnam, prvo skraten omeknat cerviks, vtoro plodova voda na dolna granica i bebe koe pocnuva da zaostanuva so rastot i vrv bese sekerov.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.025
    Во тој случај одмор многу, тоа за цервиксот, за плодовата вода прочитав давале токолиза, појма немам што е тоа и како делува, претпоставувам некаква инфузија, а за бебушко не е лошо да си го провериш пак шеќерот оти скриен шеќер и ситно бебе не ми идат ич во комбинација, да не е некоја грешка.

7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Појма немам колку сум поправена... вака ми велат дека само на лицето сум, ама јас осеќам дека тежам повеќе :D И не се мерам, јас вага не знам што е... ја одбегнувам. Последно сосе палто, чанта и чизми бев 61 кило (кај докторот застанав), значи реално нека беше околу 58 кила, а мислам дека почнав со 55. Ама од тогаш има месец и пол, сега незнам колку сум, и не сакам да знам... :D Ќе јадам здраво, па што сака нека биде. Ако се дебелам барем од здрава исрана нека биде, барем беблакот да има корист. А не од смоки и благо, ни тоа корист ни јас :D Инаку денес сум точно 25 недели :)

На Sunshine_1979 и flower30 им се допаѓа ова.
  8. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    download.jpg
    :l::l::l:

На m.i.g, Sunshine_1979, blessed2 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Не се оптеретувај со тежината,јас со второво јадам и стрволинки и се многу повеќе одколку со првото па сега сум поправена само едно едно кило а со првото се поправив цели 37 кила.Така да,можеш само да уживкаш и да не се оптеретуваш.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    И јас денес бев на гинеголог, прво ме уплаши на обично ехо ме виде го виде бебето и ми кажа многу матрицата е сплескана,стварно се гледаше каки издишан балон и на средина бебето, јас се уплашив премногу, и ми рече одма вагинално ехо на него се гледаше подобро плодот и маката имаше убава форма ама сега на сликата е како пола месечина, пет пати прашав добро ли е се докторе не кријте тој рече се е добро има 155 срцева акција и е 8.1см а сум 8недела и еден ден, ми кажа многу е ниско, незнам што да правам, неможев да се еднаш израдувам убаво дали некој знае нешто за ова се ли е добро со мене, плус го прашав дали може порано да правам микробилошки брисеви да се.навреме заштитим тој рече ке видиме наредна недела, зошто вагинало ме прегледа зошто барав од виолетовата вода да.ме.премачка ми кажа дека се е чисто, немаш ни знаци на кндида. Знаете ли дека ги бројам часовите до дека да дојде 12недела да правам приска и таму другите испитувања, само мил боже се да е добро.

На juli rak, ♡BuBaLe♡, mimidjon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Нема гајле, и моето беше ниско... па ете 25та недела сум и уште е ниско. Битна е должината на цервиксот, т.е. грлото на матката. А и 8ма недела нормално е да е долу, ниско, барем уште 5-6 недели, ако не и повеќе ќе си биде долу ниско. Не се секирај. 8ма недела мене воопшто не ме ни гледаа преку стомак (не се гледа јасно), строго вагинално. Дури после 12та недела на мешето. Си се испаничила беспотребно.

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.025
    Кристинче па се супер, ја не знам што се сеќираш. Иначе не е 8,1цм, веројатно е мм, пошто во 8ма недела не е повеќе од 1цм мислам. Ама не е битно. И зошто порано брисеви, нема потреба. И да, до 12 недела ме гледаа на вагинално ехо, поготово ако си побуце, сега прв пат на обично ехо ме гледаа во 17та недела. Не се паничи ич, се си е нормално, најверојатно и затоа си прокрварела, затоа што е ниско, ништо страшно ама сепак до 14та недела гледај да одмараш најмногу што можеш ;)

На kristince51 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ете мее :D oтидoв вo 10:00 вo 15:00 чaсoт нa преглед ме примијa тaa aлбaнкaтa се пoдoле и пoдoле книшкaтa ми јa гуркaше и фaци прaеше пa кoгa ми дoјде дoктoркaтa oд минaтиoт пaт и се рaзвикa финo лепo :D3 прстa oтвoренa сум aмa бoлките вистинскa дoмa ќе си ги чекaм 8-| нa ЦТГ 2 пaти ме стaвaa и кoнтрaкции имa aмa не ептен нa oдреденo време Ќaев рече дa не ме мaлтертирaaт тaмo дoмa пoубaвo дa си чекaм :) и тaкaa...

На KikuFFka, Angel.Heart, juli rak и 9 други им се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Точно.... брисеви и да првиш порано џабе е. И да треба да се лечи нешто, лекови пред 12та недела никој нема да даде!

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ајдееее дојде денот :P Најлесно да поминеш мила па да ни пишеш одма :* Гушки до бебушот и од нас кога ќе излезе од мешко :hug:

Инаку мамички вчера и денес неколку пати во денот ми се свртува паметот и некако дури цело тело ми се стресува. Можно е нешто притисок покачен или крвта уште повеќе да се намалила? :?: Ај споделете ако имате слично искуство :)

На S.Snezana и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.025
    Мислам хемоглобинот е, пробај да најдеш семе од коприва и мешај со мед да јадеш тоа, ама намали на млеко и млечни производи саат-два пред да го јадеш ова, два пати на ден, за да не го отежнеш врзувањето на железото ;)

17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Алергична сум на мед :|

18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390

На KikuFFka, blessed2 и Mariangel им се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.025
    Мариангел тогаш чај од коприва, многу марула, салата од цвекло, морков и јаболко зачинети со лимон и малку хималајска сол, пиј сок од цвекло и јади телешко многу ;)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.