Zdravo. Nie sme blisku so nedelite i mene pred nekoe vreme pocna taka od nigde negde i da mi se svrti ili pocnuvaat usite da mi zujat.Koga prasav proverivme krvna slika no sebese vo red no jas imam nizok pritisok i dr.rece deka e do toa i da go meram koga ke osetam slabost i sekogas da prisednuvam da ne se junacam da ne padnam i da se povredam.I sekogas mi e stvarno nizok vo toj moment 90/50 mi paga i togas pijam povece tecnost ceden limon i portokal legnuvam nozete povisoko gi cuvam a retko moram i koka kola da se napijam bidejki znae da ne mi se pokacuva.Zatoa ako imas aparat za pritisok koristigo ili ako mozes nabavi si.Nee loso da znaes sto e pricinata.
Nemam kupeno ama posle ke otidam i ke si kupam eden obavezno. Minatiot pregled mi beshe pokachen pritisokot ama doktorot kako i za se ostanato mi reche Alles gut i me nervira vekje. Hemoglobinot od 13 na 11 mi e padnat,pritisokot pokachen a toj vika se e dobro. I od vchera primetiv taka deka mi se sluchuva pa i malku se isplashiv bidejki preku nedelata cel den sum sama site se na rabota i da mi pritreba neshto ne daj Bozhe nema koj da mi pomogne Moram da najdam shto e prichinata,ti blagodaram na odgovorot
Хемоглобинот не ти е низок да се разбереме, не смее под 10 да падне, ама 11 е сосем ОК. Висок притисок над 140 не е за толерирање и тоа сама да си го регулираш, за него само напиј се исцеден лимон, лимонот го симнува брзо, легни одмори и готово, но ова ако е во близина на 140, ако е над 140 обавезно контактирај интернист.
Знам дека не ми е низок,не е својствено за мене да ми е толку ама знам дека не е баш низок. Ама кога веќе гледаме дека почна да опаѓа мислам дека не е нормално,па и не ми ни рекоа да јадам нешто за крвта или не знам некаков совет. И за притисокот 134 ништо не ми рекоа.. Сама ќе се оправам изгледа,овој доктор не се замара секако
Па 134 не е мал притисок, да не те исплашам сега, ама контролирај си го, мери го редовно со живин апарат, не дигитален. Пиј лимонада редовно и без стресови околу свекрва те молам, не ти се воопшто основани нервозите и малце искулирај. Хормоните те тераат на нервоза ама нема место за тоа
Stanuvam sega i gledam ogromna fleka na gakite od voda, sto da pravam da odam li na klinika? Panika me fati, denes bev na pregled mi go gledaa cerviksot so raka, da ne me nadraznija lele
И мене двa пaти ме гледaa вaгинaлнo сo рaкa дури и крв имaв пoсле прегледите , aмa aкo ти е стрaв јaви се нa мaтичниoт и прaшaј дa си пoмирнa
фала на совети , леле нешто од брзина сум се збунила нешто пишува 8.1цм ама отпосле ми текна дека неможе да е бебето, нешто има и 0.1цм 5/80 C60-6.0 што значи незнам, а во право си во првата бременос бев минус 10кг кога почнав на ехо ама нигош не ми правеше вагинално ехо а сега си имам стомаче од прва бременпст може и тоа смета ама еве во 7недела убаво се виде на обично ехо, а 8 не ајде здравје само да е се добро.
Најверојатно станува збор за подмочување. Сосема нормално и често. Мене со рака од почеток до крај на бременост ме проверуваа.
Гледам за притисок зборувате,знам дека не е здраво,ама мене освен кока кола ништо не ми помага толку брзо.Јас имам низок 90/60,и кога ќе ми падне на 80/40 со кока кола за секунда сум подобра.Во бременоста еве веќе 5 месеци благо не кадам мо се лоши од миризбата на чоколадо,ванила,па може со кока кола и шеќер надокнадувам
Тaкa ме прегледувaaт веќе пo втoр пaт , првo детaлнo ехo ми прaвaт пa пoтoa вaгинaлнo ме прегледувaaт сo рaкa , aмa ич не ме бoли кoгa трaе прегледoт некaкo ептен пaзи дoктoркaтa и мнoгу е финa
Eve me i mene i jas denes bev na pregled 36+5 vo ponedelnik ke mi zemat bris i krv, bebco moj okolu 3 kg mi rece doktorkata no ne se vodam po nejzinite merki inaku se zavrtel karlicno e sednat e bebco moj dali ima sansi da se zavrti povtorno vase iskustvo mami? Poleka no sigurno odime kon vazniot den
Можно е да си се сврти ко што треба.Јас сум била карлично поставена цела бременост ама кога дошло време мајка ми да се пораѓа кога ја провериле и рекле дека сум си се наместила со главчето и без проблем се породила.Уживкај,не се секирај за тоа ич
Има шанси да се заврти, а и помогни му малце со вежби. Ќе најдеш на нет вежби кои потпомагаат бебето да се сврти. Јас седев клекната на под потпрена на колена и подлактици, задникот горе, главата наведната кон под што повеќе и седиш така околу 3-4 мин. Исто и лежев на грб скроз исправена со перница под грб поставена долу ниско и така 2-3 мин. Овие вежби гинекологот ми ги кажа со напомена да не претерувам, туку по 2,3,4 минути неколку пати на ден да ги правам.