Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Мешиња јас вчера го видов буцето мое, сонце мамино му вртеше газе на докторот. Супер е се, ми дадоа и ПреНатал (новогодишен подарок од докторот) витамини , снабдена сум за до крај на бременоста. Мм кога му реков дека 80% е сигурен докторот дека е машко, дека се вртеше со газот цело време син му, несакајќи растегна таква насмевка, не се опишува (а запнат беше за ќерка) :) Цела вечер дома го душкав стомакот од среќа и уште ме држи. Ништо не може да ми го расипе расположението :rofl:

На SnowWhite91, SuNsHiNe989, karak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Честитки за новите мамички Сесилија и Маја, големи да раснат принцезите и да се живи и здрави Којзнае колку е убаво чуството сега, ајде ќе дознаеме и ние за некоја недела.

Едно глупаво прашање до женичкиве овде што правеле вагинален преглед: Прегледов е само со два прста или цела дланка ја пикаат? Јас утре сум за брисеви,па мојава ми спомна и вагинално да ме прегледа, бидејќи нели и јас сум лигава и помочана како вас па да не случајно сум почнала да се отварам :lol:

3. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    прегледот го изведуваат само со 2 прсти ама тие одат внатре колку што се долги :sweat: и таму буричкаат внатре :tmi: тоа не е пријатно, инаку не цела рака бог да чува :lol:

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Маја нека ти е жива и здрава ќеркичката, поубав подарок за Нова Година нема :inlove:

Јас попладне сум на ГАК на видување со докторот, најверојатно и контрола ќе ми направи, е сега тоа ли е со брцањето прсти внатре незнам, ќе кажам вечер кога ќе се вратам, ама веројатно е тоа тоа, него сакам да прашам како ги осеќате бебушките сега, во 9 месец, мојов принц само се вртка како клокотање чувствуам во стомакот и од време на време некое истегнување кога го подига мешето нагоре.

Поздравче до новите мамички, честитки за новите бременки, НОВА ГОДИНА ќе си ја минеме домче или во болница :lol: :lol:

5. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Maya честитки и од мене :) . Вчера бев на контрола и ми рекоа дека бебчето ми е тешко килоипол, а јас сум поправена 7 кила, а до 9 остануваат уште два месеца. Нормално е волку да сум поправена или не? Што мислите вие?

6. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    супер си Теа не се секирај..
    Честитки до Maya и Cecilia нека се живи и здрави принцезите .. и нека ве направат горди родители.. :*
    Сакам да ја поздравам и Ивановичка,Калиас и Ломбарди ептен ми фалат муабетиве во темава ама полека полека ве чекаме во темите за мамички.. заедно со Regenbogen,Mey,leontina и gorda .. ептен ми недостигате сите .. знам дека бевме меѓу првите трудници кога се отвори темава..
    извинете ако некого заборавив ..
    бацки и гушки до сите вас :) :*

На kallias и ivanovicka им се допаѓа ова.
  7. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Лубичица, С.Ломбарди и јас сме на ред па ке видиме која прва ке биде :) Ајде новата 2013 нека ни биде со срека со новите бебенцинја...леле мамички одвај чекам.. :* Јас сум на 30ти на преглед па да видиме што ке биде малава дали ке чека до крај или ке одлучи за порано :) Маја керкичката нека ти е здрава и жива и се најубаво да ви е во животот...Поздрав и ве сакам сите

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
  9. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Ивановичка многу убаво клипче навистина узивав гледајки го,ама малку и се плашам си викам леле кога ке ја банјам ако и влезе водичка на ушите малце паничарка сум јас :worried:

10. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    еххе е да ке видиме која ке биде прва, ама пак можи сите во еден ден да си ги гушкаме бебушките :D
    мене вчера искрено ме фати малку паника, бев сама дома, мажето на работа , а мнее мн ме болеше мешко, половината, и си реков готово дојде време, ехех дури си ја проверив торбицата за секој случај :lol:
    ама по некое време ми помина , не било она вистинското ;)

11. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    и мене тоа ми се случува, ако премногу се движам и имам обилен исцедок и кога ке се осетам така мокра си викам леле ете готово пукна :D :D или мешкото почнува да ме боли и да ми се стврднува и тоа може да трае некогаш и подолго време и одма мислам што е сега ова, филмови во главата си развивам 100 :D а замислете дека јас немам ништо спремано, се ми е купено испрано ама не ми е спакувано, мислам дека нема да ме изненади мене бебувчето, мислам дека ке почека уште една недела :)

12. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    хех абе и јас си велам ке почека бебушко до кај 15 јануари, незнам зошто сакам на тој датум, ама пак потсвесно си викам можит за нг да ме изненади :D

13. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Cestitki da e ziva I Zdrava matea pisuvam od telefon Nema kirilica jas se vrativ of Gak pravevme ctg I vaginalen pregled ctg-to super pregledot ne go osetiv so doktorot se dogovorivme za se. Na pregledot mi rece deka Maliov se spustil pa moze da go ocekuvame narednata nedela ?! A cepceto ne e padnato. Kako Gospod Nikoj ne e Kako Saka taka Neka bide.cestitki do site mamicki ubava vecer do idnite.pozdravce :*

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    колку убаво, бебенца на секаде :D
    јас морам да се пофалам денес за некое чудо сум како нова, не осекам ама ич никаква мака, ни болка, по незнам колку време, дури ми е и чудно :lol: ама убаво е и вака, да не се заречам ;)

15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Честитки за новите мамички, да ви се живи и здрави дечињата :inlove:

Љубичица затишје пред бура??? :P

16. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    хехех и јас така си мислам :lol: искрено дури и мене ми е чудно, претходно се нешто се жалев :)

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Добро утро мешиња, како сме овој ден, јас жива ненаспана незнам што ќе се прави, дали кај сите кога доаѓа крајот е вака незнам, ама ќе ми пукне главата од што сум ненаспана.А времево е ужасно, магличаво темно.

Поздравче се надевам дека бар вие ќе имате убав ден :*

18. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Леле мамички и јас сакам во термин да се роди ама ке видиме сега на 30сум на преглед па ке видиме што ке ми рече др.мене ретко ми поминуваат некои болку така по 5секунди неколку пати во денот ама јас имам мака од крстот кога лежам уфф умирам...леле замислете сите три во ист ден да се породиме хехехех.поздрав и да уживаме во последниов месец се си има своја убавина :)

И ке заборавев...Нека ти е здрава и жива керкичката Матеја :*

19. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Добар ден и од мене конечнооо :) Значи многу се израдував кога видов дека темава е повторно активна, многу ми фалеше и сватив дека сум се навикнала во секојдневното дружење, читање... Супер..
    Пред се сакам да им посакам добредојде на новите мешиња и да си имаат лесна и убава бременост. Исто така им честитам на новите мамички, кои набрзина некако се зголемија :) :) да им се живи и здрави бебушките и се најубаво..
    Инаку, јас сум супер, искрено некако деновиве слабо бев на фемина, најверојатно некако ми сметаше лутањето по сите теми, сум се навикнала тука :D и синока кога видов ептен се израдував, па додека прочитам сеее...и еве меее :) Сакав и да прашам, послениов месец да речам, освен што одвреме навреме имам киселини кои траат по 3-4 дена, многу ме боли и грбот.Ако поседам малку повеке одма ме заболува и одвај издрзувам.. Некои ми викаат дека е нормално, дека си влечела тежината, но некако ме фака паника да не е нешто сериозно, а на контрола сум на 4 Јануари.. Болката претежно ја чувствувам на средина од грбот, понекогаш малку на полева страна.. Кај бубрегот. Дали некој знае дали е тоа нормално како што повекето ми викаат или можеби треба да реагирам? Инаку и јас периодов некако ми се помешаа денот и нокта, навечер не спијам па затоа после преку ден сум комирана.. Но ајде период е и ке помине само нека бидат бебувчињата добри, здрави и живи..
    Поздравче до сите, имајте убав ден :* :*

20. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Каталеа скоро сите ги имаме тие болки во половината ке прочиташ и погоре,јас веке си знам штом сум подолго време на нозе или работам по дома болките во кичмата ми се зголемени и исто ако спијам на грб цела нок сабајлето скоро и да не можам да станам без помош од мм, додека пак ако поголем ден од денот одмарам немам никакви болки :) за спиењето исто така имам често несоница :( а и преку ден не преспивам за разлика од првата бременост која цела ја преспав :lol: спиев дури и по 3 пати на ден :P