Дечко мој ко швајцарски саат, околу 3 се буди и ако мама не отишла да мочка се буни, нема место за него, го осеќам лево од папокот како ме гали од внатре, ме скокотка, ме грепка. Иначе синоќа и вечерта касно беше буден, во 12 кога легнав уште преташе. Битно насабајле спие, спанко еден. Туку почнав да се будам мртва гладна, ко да сум трчала цела вечер. Почнав и блачко да каснувам веќе, ми бара душата понекогаш.
Еве не, се вративме и ние од контрола, веќе докторката сака да се гледаме на 2 недели! Инаку, момата наша машала станала над 2,5 кгр и според ехото одговара за 34/35 недела а ние сме 32! Онака се е во ред, фала Богу... Многу сум уморна од маткањето низ вратите на клиника, се најадов и време е за дремка!
Мешиња, дали сте правеле деновиве испитувања од типот крвна слика и урина, т.е. после 1ви и дали беа бесплатни?
На ГАК. Ама земав упут и од Јане Сандански за наредната недела за мокрача и крвна слика, и отидов до лабораторија да прашам дали и кај нив е безплатно, ми одговорија потврдно.
Позитив на денот Татко за прв пат оставен со бебе >>> http://www.pozitivo.net/ хaхaхaхa ме изнaсмеa тaткoвo.
https://m.facebook.com/story.php?st...6795&id=231127301794&ref=m_notif¬if_t=like Srce maloooo kolku mi e zhalno i smeshno voedno Buce
Odvratna e! Kako krv da piev ako podnesuvas ubavo limon jas vaka pravev, vo edna casa za rakija ceden limon, vo druga caska za rakija tothemata i prvo na eks tothema, posle odma limonot (limon do pola casa nemora cela puna), taka kiselkoto doagjase do izraz i ne se osekjase vkusot na tothemata. Jas barav lesni nacini za pienje, zasto mnogu gadna mi bese i ovoj najvekje mi se pogodi, do kraj na bremenost taka terav, a na stomak i stolica ne mi pravese problem... i pola cas pred tothemata vitamin C, za polesno da se apsorbira..
Не ми е проблем да ја испијам, растворена со лимон не е толку лоша ама мачнините во желудникот ми се страшни. Како да сум појадувала камења...и цел ден ми беше лошо! Ама штом се мора, ќе издржам
Женичκи, моите двајца малишани се цела недела со κашлица и κивање и се со антибиотиκ. Јас паκ оваа сезона за пρв пат почнав да имам маκа со синусите, постојано ми е затнат носот, κивам по цел божји ден, а последниве денови и мене гρлото ме фати, две ноќи неспана сум, на висоκо на две пеρници лежам, носот затнат нон стоп, на уста дишам, ме дρазни за κашлање а чим κашлам само боли и ми повтоρува маκата со увото κоја сκоρо ја имав ноќва се напив паρацетамол и κо тушиρана жива вода тρи пати се пρеслеκував. Чајчиња, супи, лимони, витамини, љути бомбони... таκа се лечам, и да одам на леκаρ антибиотиκ ниκаκо не ми дава, за мојата матична антибиотиκ е отρов и не дава ниκаκо!! Ај ќе се матκам ваκа една недела и ќе се смилува за антибиотиκ, стандаρдна пρоцедуρа
Направи си природен сируп од мед и кромид .Јас така ја поминав кашлицата и многу бибер во супа и во чајот Вака јас го правам сирупот : На дното ставам две лажици мед колку да фати дно и после редам кромид на тркалца и пак исто се до горе ја редам така , ред кромид па мед. Нека постои ќе пушти кромидот сок (ќе стане поводно) промешај извади си го кромидот ако сакаш после неколу дена и јади по 2 лаж на ден се надевам ќе ти помогне...
Маци, јас бев на специјалист за синусите, летово ме фатија и ми препорача инхалации со чај од камилица, босилек и кантатион секој ден, и греење на синусите со шише топла вода пред спиење, плус редовни промивки на носот со марисол раствор! И мене не ми даде антибиотик! Ај пробај со инхалацијата, ќе видиш ќе ти олесни!
И јас сум на иста мисла ко твојата хомеопатка, не ти треба антибиотик за настинка, настинка не е болест, нема потреба од антибиотик за тоа. Земи со сода и лимон гаргарај за грлото, напрај си капки од вода, сол, сода и бетадине за носот, во чорапче стави морска сол, па во рерна или микро загреј го и на нос одма ќе те олабави, инхалација внимавај само, не смееш со босилек и ментол сигурно знам тоа, а со камилица и сол можеш, тоа спаси другарка во бременост од страшни болки. Кога ќе се бањаш убаво напари го купатилото, и ако се бањаш во када легни малце во не врела вода и стави убава шака морска сол. За ден два ко нова ќе бидеш Инаку јас не можам да се помирам што пијам антибиотик, што си го трујам детулето, и тоа јаки антибиотициве, горчат, одвратни се. Јадно мое бебе, којзнае колку му горчи.
Еее од сега па натака ќе осеќаш глад, ти пишував јас ако се сеќаваш, дека колку понапреднува бременоста толку по гладна ќе се осеќаш и ќе ти се јаде се, посебно благо, мене последните месеци ме тераше многу на благо 8 и 9 месец...
Среќа па брзо се заситувам, одма, со една тенка кришка леб најадена сум, ќе намачкам нешто и готово, или некоја јаболка, некоја банана. Да ми бара душата нешто благо не, ама каснувам по малце, колку да не е без ич, битно не ми се лоши од благо де ко порано.
Neka mu e srekjen rodendenot da e zhiv i zdrav i golem da rastee Pa mozhe kje dojde denes i drugoto sinche na rodenden
Mesinja da ve prasam-sega odednas pocna da me boli stomak i imam dijarea..e sega ne sum vo skopje,da idam kaj maticnata pa da ve prasam sto bi mozela da pijam -dali e nesto od jadenje ili nekoj virus stomacen neznam,ama me boli stomak