Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.886
    Допаѓања:
    110.050
    Дечко мој ко швајцарски саат, околу 3 се буди и ако мама не отишла да мочка се буни, нема место за него, го осеќам лево од папокот како ме гали од внатре, ме скокотка, ме грепка. Иначе синоќа и вечерта касно беше буден, во 12 кога легнав уште преташе. Битно насабајле спие, спанко еден. Туку почнав да се будам мртва гладна, ко да сум трчала цела вечер. Почнав и блачко да каснувам веќе, ми бара душата понекогаш.

На S.Snezana, bella24, mimidjon и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Еве не, се вративме и ние од контрола, веќе докторката сака да се гледаме на 2 недели!
    Инаку, момата наша машала станала над 2,5 кгр и според ехото одговара за 34/35 недела а ние сме 32!
    Онака се е во ред, фала Богу... Многу сум уморна од маткањето низ вратите на клиника, се најадов и време е за дремка!

На Fatalnata, mdenkov, only44you и 8 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Мешиња, дали сте правеле деновиве испитувања од типот крвна слика и урина, т.е. после 1ви и дали беа бесплатни?

4. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.723
    Јас денес правев испитување за скриен шеќер, и ДА беше бесплатен.

На ♡BuBaLe♡ и zajka1 им се допаѓа ова.
  5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Каде правеше?

6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.723
    На ГАК. Ама земав упут и од Јане Сандански за наредната недела за мокрача и крвна слика, и отидов до лабораторија да прашам дали и кај нив е безплатно, ми одговорија потврдно.

На blessed2 и zuto им се допаѓа ова.
  7. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Позитив на денот Татко за прв пат оставен со бебе >>> http://www.pozitivo.net/ хaхaхaхa ме изнaсмеa тaткoвo.

На makgirl и Mariangel им се допаѓа ова.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    На makgirl, fairy88 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Odvratna e! Kako krv da piev :D ako podnesuvas ubavo limon jas vaka pravev, vo edna casa za rakija ceden limon, vo druga caska za rakija tothemata i prvo na eks tothema, posle odma limonot (limon do pola casa nemora cela puna), taka kiselkoto doagjase do izraz i ne se osekjase vkusot na tothemata. Jas barav lesni nacini za pienje, zasto mnogu gadna mi bese i ovoj najvekje mi se pogodi, do kraj na bremenost taka terav, a na stomak i stolica ne mi pravese problem... :) i pola cas pred tothemata vitamin C, za polesno da se apsorbira..

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Не ми е проблем да ја испијам, растворена со лимон не е толку лоша ама мачнините во желудникот ми се страшни. Како да сум појадувала камења...и цел ден ми беше лошо!
    Ама штом се мора, ќе издржам ;)

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Женичκи, моите двајца малишани се цела недела со κашлица и κивање и се со антибиотиκ. Јас паκ оваа сезона за пρв пат почнав да имам маκа со синусите, постојано ми е затнат носот, κивам по цел божји ден, а последниве денови и мене гρлото ме фати, две ноќи неспана сум, на висоκо на две пеρници лежам, носот затнат нон стоп, на уста дишам, ме дρазни за κашлање а чим κашлам само боли:( и ми повтоρува маκата со увото κоја сκоρо ја имав:( ноќва се напив паρацетамол и κо тушиρана жива вода тρи пати се пρеслеκував. Чајчиња, супи, лимони, витамини, љути бомбони... таκа се лечам, и да одам на леκаρ антибиотиκ ниκаκо не ми дава, за мојата матична антибиотиκ е отρов и не дава ниκаκо!! Ај ќе се матκам ваκа една недела и ќе се смилува за антибиотиκ, стандаρдна пρоцедуρа

12. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Направи си природен сируп од мед и кромид .Јас така ја поминав кашлицата и многу бибер во супа и во чајот
    Вака јас го правам сирупот :
    На дното ставам две лажици мед колку да фати дно и после редам кромид на тркалца и пак исто се до горе ја редам така , ред кромид па мед. Нека постои ќе пушти кромидот сок (ќе стане поводно) промешај извади си го кромидот ако сакаш после неколу дена и јади по 2 лаж на ден :) се надевам ќе ти помогне...

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Маци, јас бев на специјалист за синусите, летово ме фатија и ми препорача инхалации со чај од камилица, босилек и кантатион секој ден, и греење на синусите со шише топла вода пред спиење, плус редовни промивки на носот со марисол раствор! И мене не ми даде антибиотик!
    Ај пробај со инхалацијата, ќе видиш ќе ти олесни!

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.886
    Допаѓања:
    110.050
    И јас сум на иста мисла ко твојата хомеопатка, не ти треба антибиотик за настинка, настинка не е болест, нема потреба од антибиотик за тоа. Земи со сода и лимон гаргарај за грлото, напрај си капки од вода, сол, сода и бетадине за носот, во чорапче стави морска сол, па во рерна или микро загреј го и на нос одма ќе те олабави, инхалација внимавај само, не смееш со босилек и ментол сигурно знам тоа, а со камилица и сол можеш, тоа спаси другарка во бременост од страшни болки. Кога ќе се бањаш убаво напари го купатилото, и ако се бањаш во када легни малце во не врела вода и стави убава шака морска сол. За ден два ко нова ќе бидеш ;)

Инаку јас не можам да се помирам што пијам антибиотик, што си го трујам детулето, и тоа јаки антибиотициве, горчат, одвратни се. Јадно мое бебе, којзнае колку му горчи.

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Еее од сега па натака ќе осеќаш глад, ти пишував јас ако се сеќаваш, дека колку понапреднува бременоста толку по гладна ќе се осеќаш и ќе ти се јаде се, посебно благо, мене последните месеци ме тераше многу на благо 8 и 9 месец...

На AngelOfArh и Mariangel им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.886
    Допаѓања:
    110.050
    Среќа па брзо се заситувам, одма, со една тенка кришка леб најадена сум, ќе намачкам нешто и готово, или некоја јаболка, некоја банана. Да ми бара душата нешто благо не, ама каснувам по малце, колку да не е без ич, битно не ми се лоши од благо де ко порано.

На KikuFFka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    IMG_20151205_154328.jpg Пoвелете нa тoртa милички :inlove: денес е рoденден нa првoтo мoе синче Никoлa:l:

На mimidjon, kelebeim***, Fatalnata и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Neka mu e srekjen rodendenot da e zhiv i zdrav i golem da rastee :inlove: Pa mozhe kje dojde denes i drugoto sinche na rodenden :P

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Фaлa милa нa честиткaтa :* пa кaкo штo сум премoренa мoжнo е и тoa :D

На fairy88, makgirl, atala и 2 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Mesinja da ve prasam-sega odednas pocna da me boli stomak i imam dijarea..e sega ne sum vo skopje,da idam kaj maticnata pa da ve prasam sto bi mozela da pijam -dali e nesto od jadenje ili nekoj virus stomacen neznam,ama me boli stomak