да ве поздравам мамички, убава работна недела, а другите што сте со термини ајде чекаме бебенца. ни е сме супер, бев на контрола супер се развива се е во најдобар ред. е сега сакам да ве прашам во полни 4 месеци колку бевте здебелени, јас некако забележувам дека почнувам да се ширам , а на вага покажува 1кг до 2 кг плус. бебчето колку треба да е тешко, гледам некои табели ама тие од првиот ден не ми се совпаѓаат со тежината на бебето. позз убав ден!
Lucija, jas go imam istiot problem so tiroidnata. Koga doznav deka sum bremena na eho seuste ne se gledase, doktorot mi zakaza duri za dve nedeli, no i mene mi bese strav zaradi tiroidnata i jas vednas otidov kaj doktorkata sto odam na kontrola za tiroidnata. Mi zemaa krv za da gi proverat hormonite iako jas samo preku domasen test i krvna slika znaev deka sum bremena. Moj sovet ti e da ne cekas mnogu, nema nikakva steta ako gi proveris hormonite za tiroidnata vednas, a antitelata normalno e da se pokaceni kaj site sto imame hashimoto, toa neka ne te sekira. ke si pies redovno apcinja, pocesti kontroli vo bremenost i toa e se. Imaj ubava i lesna bremenost
Бела јас и ти сме заедно, јас сум само кило поправена, и на мене не се познава многу освен што сум во стомак побајаги поправена, ми се познава мислам од 2ри месец, ама си го имав мешко и претходно. Јас апетит немам ич, мислев ми се врати апетитот ама јок, ништо нема. Вчера појадував овошје и кроасан, ме мрзеше да правам нешто од кревет не ми се стануваше, попладнето супа, и за ручекот веќе немав место, еве ја стои чинијата до сабајлево со шпагети, пилешко и сос. Во денот изедов уште 2 редчиња чоколадо и мислам многу ми дојде благо па затоа не ми се јадеше. Слабо јадам прилично, овошје ми е 50% од вкупниот внес на храна во денот, јаболки, јапонски, портокали, банани... Бебче е супер вика докторот, мада не ни знам колку тежи моментално, не го сликнавме пошто се срамеше многу и ја немам таа листата да знам колкаво е, ама докторот вика супер е и му верувам. Тебе ти кажаа што е @bella24 батко или дада?
Фала ти многу малку ме утеши, во петок имам закажано кај матичниот и планирам и тогаш веднаш да си ги испитам хормоните за да не мислам.
личело на дадичка, ова уште во 12/13 недела кога бев во ремедика, а сега овде кај матичната кога бев на контрола не беше добро завртено, ама рече дека и личе на девојченце, иако не и кажав што ми рекле во ремедика така сега следен скриниг за аномалии ми е во ремедика пред нова година па ќе видам што ќе ми кажат. вас нека ви е здрав и жив баткото и со лесно да си миниш до мај месец.
Јас кога останав трудна- кога ми потврди матичната, веднаш отидов на патофизологија, и морам да напоменам дека веднаш ме прими, без упат ( односно беше неважечки упатот, ко божем приоритетен, но немало некое бројче па затоа го рачунаат за ништовен), на ден кога нема контроли мојот доктор. Значи кога ќе чујат дека си бремена веднаш те примаат, не прават никаков проблем, од проста причина дека ова не може да чека.
Да се пофалам, си ја купивме количката што си ја бендисавме и тоа НАМАЛЕНА Кога ја гледавме беше 18.900, и кога бевме викендов ја намалиле на 16.900... кефови бевме, таа количка ни беше во срцето уште кога ја видовме прв пат, и си ја купивме. Сега дома си имаме количка која ќе си почека уште некој месец
Еве за тетките.... Graco Evo е моделот. Инаку тато ја покри со кабаницата, за да не фаќала прашина... тој е уште поголем кејф од мене, де ја вежба, ја склопува, расклопува. Абе убавини
Јас само да ве поздравам и да ви посакам убав ден на сите П.С.Си лежев на тоа уво дека сум само едно килце поправена,ама вчера кога се измерив 5 кила сум се поправила до сега а до пола пат сум,ако терам ко со првото ќе биде веселоо
Здраво женички и од мене.Ме немаше подолго време не бев тука.Се изнаодморив за сите пари,инаку ми потврдија мажуле е бебчето здраво право на мајка,клоца,тропа во стомакот. Цело време имам некој секрет и се си мислев дека е кандида ама на брисевите се покажа дека не е. Друго да чукнам во дрво се е во ред фала му на Бога. Поправена сум можи само 2кг.Стомакот ми порасна преку ноќ буквално. Пак настинав ама тоа е ке се трпи. Поздрав за сите
Добар ден и од мене. Јас уште сум со кивање,затнат нос,кашлање и омалаксаност. Си пијам чаеви,супи,овошје и чекам да помине Моето бебуле толку силно клоца деновиве (најверојатно од кашлицата и кивањето) што мислам ќе испадне од меше Вчера со татичко го галевме му зборувавме и кога се расклоца абе мераци По мојата рака па по на татко му и се така наизменично Инаку јас еве утре ќе имам полни 25 недели и поправена сум точно 5кг. Од минатиот преглед до сега имам качено 200 грама. Сите ми викаат многу малку сум била поправена требало повеќе,ама јас како што знам најубаво е секој месец по 1кг. Дури и некогаш мислам дека и многу сум поправена,ги имам уште последните 3 месеци во кои мислам дека најмногу ќе се надувам Ама ич не ми е гајле за тоа,нека си е живо и здраво синчето на мама па мама ќе ослабне и стриите ќе избледат @jacqueline.s многу е убава количката,а посебно бојата. Со здравје да си се возитеее
Верувај ми миличка, многу пати ја прашував докторката за антителата, но секогаш ми одговара дека третирана тироида, и поготово Еутироксот, не штетат во бременост. Штом си покриена со лекови немај гајле, прави си контроли и уживкај во бременоста. Кај мене на последната контрола пред 2 недели ТСХ е 2,91 а антителата а-TG е 323 (незнам зошто тПО не ми го испитале овој пат). Инаку и терапијаата ми остана иста во бременоста - 5 дена по 75 и 2 дена по 50 Еутирокс. Поздравче!
Здраво мамички најпрво на сите да ви посакам лесна бременост. Ете и јас се приклучувам во темата, 10+2 г.н. сум. На 25 декември треба да правам прв скрининг и приска, но бидејќи ќе патувам од Струга за Скопје,сакам да ве прашам дали во лабораторијата работат цел ден,или само сабајле земаат крв, бидејќи не е со мој термин,даваат само обичен упат ?
Па добро ти лежеше, ако не лежиш и уште, јас одам 6 дена во неделата на работа и да сакам не можам повеќе да се поправам. Мада ја па ни апетит немам. Жаки срце многу е убава, со здравје да си ја возите
Не лежам веќе,си одам на работа од понеделник до петок ама многу се разјадов,посебно глупости и знам дека од тоа се поправив.Благо и леб не,ама грицки,чипсови јадам,неможам да се сопрам.Ама си реков од денес веќе нема да јадам такви глупости па да видам дали е од тоа
Дoбре дoјдoвте ниви мaмиии уживaјте вo нaјубaвите 9 месеци , некa ви прoјдaт нaјлеснo и дa си имaте живи и здрaви бебулчињa вo рaце Ние уште сме дoмa зaлaди времевo пa гo фaти инaт изгледa бебчo пa не му се искaчa хaхaхa
Епа ок си поминала Обично скрининзите знаат и мн поскапи да се, а за ова во државна изгледа со новиов закон што сега го донесоа, затоа не си платила. Инаку негде 350 ден е приската како што се сеќавам на Гак. Така да уживај сега и чекај одлични резултати