Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. juli rak

juli rak Истакнат член

Od kade si ja kupivte duso I Koja Marka na kolicka e nie uste se misleme I za krevetce isto I za kolicka guski

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас џанкфуд не сум купила и не јадам, додуша имам смоки и чипс во фиока, ама за гости. Не ми иде чипс без пивце. Немав мерак за благо ама некни купив едно ново Галеб со полнење од негро бомбони и за 2 дена го мавнав, дури и еден кроасан изедов плус, затоа ми беше мака толку многу вчера изгледа.

Туку пиела некоја од вас Нитрофурантоин/Фуролин во бременоста. Многу се гадни ама нели мора да се пијат. Еден плус од нив е дека немам кандида уште јавено, што би требало да значи дека е квалитетен антибиотик. Плус осеќам дека и мокрачата ми се избистри брзо, а и тегоби немам веќе. Се надевам ќе ја решам веќе проклетијава.

3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Извинете што ви се мешам јас во муабетите, рано е за мене :lol: ама ме интересира најрано кога може да се дознае полот? Во денешто време, модерни технологии, бла бла...најрано кога се дознава?

4. coconaut

coconaut Популарен член

@Milla989 i jas tamu go pravev ehoto kaj Lidija, istoto mi go rece placentata e na predn zid i da lezam poveke za da dojde pogore, zatoa sto ne e dobro da se spusti dole. Jas iskreno vnimavav od aspekt da ne digam tesko i da ne se premoruvam i legnuav koga mozev. A zamisli toj period bev na Lefkada na odmor nekade 12-13 nedela, kade se iznasetav i iznaplivav, pa posle se bese ok na naredniot pregled.

Milla989 likes this.
  5. slobodka

slobodka Популарен член

Мислам некаде околу 10 недела, ама преку тест за крв за испитување на хромозоми.

JollyGirl likes this.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

:clap:
    :^) Ima vistina vo ova??

7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Graco Evo е количката, и ја купивме од Битола. :)

juli rak likes this.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

9. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Lucija so lesno vo bremenosta,
    inaku i jas imav pokacena Tiroidna i primam Eutirox... Ti preporacuvam da idesh vo Drzavna na Endokrinologija da ti dadat soodvetna terapija....Eutirox ne shteti na razvojot na bebeto taka da mozesh da si gi piesh bez nikakvi grizi deka neshto bi se slucilo so bebeto, kako ti tera bremenosta ke ti rabotat povekje i hormonite.... i mozno e da ti ja zgolemuvaat samo dozata ( shto ne e neshto strashno ) Jas sum 26ta nedela i pijam cela bremenost eutirox i nemam gajle :) ... Samo so lesno i ne se sekiraj se ke bide vo red :)

Sunshine_1979 and Lucija1987 like this.
  10. kallias

kallias Популарен член

Нема. Барем според мене :!:

Bebulleee likes this.
  11. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Mislam deka samo od sabajle zimaat krv na klinika...javi se da prashash za sigurno
    (02) 3147 705

simonka93 likes this.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Нема.

А за килажата кога кажувате колку сте поправени, да не испуштате една 0 ?? :P јас не кажувам:$

13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Фала ти :)

MaLeCkO :) likes this.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Se nadevam nema da dodadam nula na nikoja brojka, pa ni na kecov

LUCERKA, ♡BuBaLe♡ and Cka like this.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Јас качив 7 кила. Досега. Докторката рече повече од 12 никако. Само уште 5 до крај имам значи. Мислам дека се дебелеам, не од многу јадење, туку од тоа што сум побавна физички, а кога не се поти телото не троши. Џабе пешачење и чистење по дома, кога се е полека, ко желка.

By the time you reach your due date, just over a third of your extra weight will come from your baby, the placenta and amniotic fluid. Every mum and baby is different, but here are some averages:
    • At birth, a baby weighs about 3.3kg (7.3lb).
    • The placenta, which keeps your baby nourished, weighs 0.7kg (1.5lb).
    • The amniotic fluid, which supports and cushions your baby, weighs 0.8kg (1.8lb).

The other two thirds of extra weight is due to the changes that happen to your body while you're pregnant. On average:
    • The muscle layer of your womb (uterus) grows dramatically, and weighs an extra 0.9kg (2lb).
    • Your blood volume increases, and weighs an extra 1.2kg (2.6lb).
    • You have extra fluid in your body, weighing about 1.2kg (2.6lb).
    • Your breasts weigh an extra 0.4kg (0.9lb).
    • You store fat, about 4kg (8.8lb), to give you energy for breastfeeding.

http://www.babycentre.co.uk/a554810/weight-gain-in-pregnancy#ixzz3tfJ7HWB9

Според пресметкава, колку ќе ставиме, толку ќе изгубиме. Само ме чуди образиве како ќе ги ослабам, ко прасе сум :( Градите ми бра огромни првите 3-4 месеци и после ми издишаа наеднаш, ко балони. Дури и стрии ми испаднаа од нагло слабеење, а ги мачкав креми.

И јас ко Ангел, се надевам нема да стасам до 10 кила, ама некако чудно од никаде излегуваат килограмиве.

jacqueline.s and ♡BuBaLe♡ like this.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Убаво си пρавите шо си внимавате и одρжувате тежина и линија. Јас пρвата бρеменост ја имав сватено изρеκата јади за двајца буκвално и ја пρименував, и јадев κо за двајца (мажи од сто κила) :wasntme: мада и поκρупна и надуена почнав по пρетходната хоρмонсκа теρапија за забρеменување и уште на почетоκ κо тρудна бев, до κρај со над 30 κила плус близу до 100 стасав за поρодување(facepalm) месечно по пет κила додавав:doh: ама до година на бебуш бев паκ стаρата јас дуρи и послаба од сρедно]:) втоρиот пат паκ сκоρо и да не се познавав за тρудна до κај 6ти месец, се на се 12 κила додадов и со самото поρодување си заминаа и тие. А сега не се не меρам, на огледало κо ќе се видам меше само зголемено гледам, ама од гаρдеρоба се ми пуκа, пρстените ги извадив, ластици од чоρапите имам оцρтани, едвај се движам, а за јадење јадам најноρмално κолκу шо успевам да јадам ама паκ сум... вчеρа ја κитевме елκата и ме слиκаше ќеρκа ми, џабе и огледало и вага, една слиκа 1000 збоρови, и очигледно мнооогу κилогρами:$

Mrs.Bass and Bebulleee like this.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Mamichki aj kazhete mi dali e normalno stvrdnuvanje na mesheto? Ama bash tvrdo celo meshe mi e od preeska. Mnogu mi e losho neshto nekoja tezhina na zheludnikot,machnini, mi se povrakja trcham do wc i shlajmovi samo povrakjam i vrtoglavica imam.. Ke si napravam edna ovoshna salata sega i da vidime dali ke e od pomosh :)

18. Stasija

Stasija Популарен член

Zdravo, treba mi sovet. Deveta nedela sum trudna, stavam krinon gel od pocetok na bremenosta . Denes mi se pojav kako maslinasto zeleno, svetlo braon sekret na dolniot ves. Dali e mozno da krvaram? Nemam nikakvi bolki..... se mi se cini deka toa e od gelot, da se cistam. Nisto ne mi se pojavuva vo mokraca niti koga ke se brisam. Dali ima nekoja so slicno iskustvo, malce se isplasiv da bidam iskrena.

19. Cka

Cka Форумски идол

Каков е тој гел? За што е? Од доктор препишан?

20. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Мамички еве ме и мене,ве поздравувам сите и сакам да ви кажам дека сум многу среќничкаа :) . Конечно си го видов синко како :inlove: што треба имам и сликички веке :D,цело време си ги менеше рацете во уста :),се е во ред сега за сега дај боже така да остане до крај,инаку до сега само 4кг сум поправена,мислаам дека не е многу,само ме загрижува притисокот 140 е многу за мене,од кога знам за мене сум со 90/60,вие како се справувате со варирањето на притисокот ме интересира ако може некој совет. :* :* за добра и пријатнаа вечер