Ја напраив глупост, ај и од вас совет. По грешка наместо Прегназон со Омега земав обичен Прегназон, тој што е за прво тромесечје. Да го испијам па да продолжам со Прегназонот со Омега или? Некако не ми се фрлаат 650 денари. Или па на некоја ако и треба да и ги продадам има едно апче испиено само Имам и Фемибион 1 бааги останато и тие можам да ви ги дадам ако и требаат на некоја. Шубе ми е да ги пијам овие кога треба Прегназон со Омега, што знам, да не е различен составот, да не има нешто што не треба да се пие.
Мамички здраво јас еве веке сум 9 и пол недели бремена и имам страшна мака со повраќањето. и водата што ја пијам ја повраќам. многу ми е мака не можам ни да јадам ни да пијам нешто одма после ми е тешко и лошо. се пробав но ништо не ми помага, во саботата дури и до инфузија стигнав кажете ми што ви помагаше на вас зашто јас веќе не знам што уште да пробам... убав ден мамички и лесна бременост
Не си сама.Мене со двете бремености ми беше исто.Ослабев,ништо не јадев.Мора да помини тој период.Ке биди се во ред.Сега пак имам некоја неопшлива сила.Можам карпа да поместам.Поздрав и со лесно да си ја износиш бременоста
Duso moja jas bev bremena so bliznaci i vo 20nedela mi go merea grloto na matkata prv pat i mi bese 25isto kako tvoeto i doktorot me isprati itno na serklaz na klinakata demek za sigornost deneska neznaes kolku se kaam sto otidov podobro da lezev doma do kraj na bremenosta zatoa sto tamu mi puknaa vodenjakot i si gi zagubiv bebinjata ako odis na serklaz samo po privatnite 16000 den cini kamo sega da se vrati vremeto ne bi stapnala tamu vednas ke si odev na privatno.
фала на подршката,се надевам ќе помине побрзо зашто веќе и осеќам дека не можам ништо да правам само ми се лежи,а ослабев и 3 кг за што многу се нервирам. прваа бременост ми е немам искуство и се плашам за бебетозашто се повраќам дали оно ќе има со што да се храни доволно
Ке има ке има не бери гајле те молам.Знам дека ти е тешко ти кажувам 2 пати истото го поминував.3недели од кревет не станував,не јадев,не пиев ама ке помини.Еве нека ти каже некоја феминка ако знае нешто против мачнини,мада мене ништо не ми помагаше.
фала Луцерка, ќе се обидам да не се нервирам, јас знам дека е нормално но сепак ете прво бебе и малку паника.
Ах душичке, јас не само водата, туку и воздух повракав. Нема што да се стори, но знај дека ке помине. Од наредна недела јас влегувам во 9 месец па сеуште повракам, ама не како почетокот, Пробај да пиеш млеко ама немој во голема количина. Е мене често ми помагаат мастиките airwaves оние со громови сините.
Првиот скрининг мислам беше за даунов синдром и се прави околу 12 недела, а вториот за аномалии на плодот. Се гледаат некои мерки на плодот на ултразвук кои може да укажуваат на одредени аномалии во растот и развојот на фетусот.
офф... јас пробувам и со мастики и со бонбони ама џабе, верувам дека ќе помине да се опоравам малку зашто многу лежам а на раб едвај издржувам
Тукa сум уште не му се искaчa нa бебчo , се метнaлo инaт нa мaјкa му и брaт му хaхaхaхaхa a пo дoмa се убивaм oд рaбoтa и џaбе нејќе и нејќе
@Mimice Не се секирај истата бев, до 3ти месец 4кг ослебев ос повраќање. Ќе ти помини, ко ќе имаш мачнини пробај нешто, некој солен крекер, лут чипс.. Мене само од тоа ми поминуваше.... Со лесно
И јас го поминав тој период во страшни мачнини. Наутро прво каснував солен крекер некој, потоа по малку ѓеврек со јогурт. И со тоа издржував скоро цел ден...понекогаш ориз без многу зачини, некоја супа по неколку лажици и ништо друго. Навечер пак малку ѓеврек и тоа... Пиев од Добра вода со вкус на ѓумбир и понекогаш грицкав по многу мало парченце жив ѓумбир. Многу ми помогнаа бонбоните Fishermans friend од лимон. Ми одговараше и лежење на ладно и темно место! По цел ден бев гладна и измачена но издржав, сега е многу подобро! За бебчето не се секирај, имаме во нас резерви за нив, друго нека е во ред, гладно нема да остане. Без многу секирации, уживај во секој ден од бременоста.
@AngelOfArh мене докторката ми препиша прегназон, после првите 3 месеци, претходно пиев некои други, не се сеќавам. Испив прво пакување, и кога отидов во аптека по второ, аптекарката ми рече, сакаш ли со омега 3? Викам што е разликата, вика се е исто, само омега 3 помага повеќе за нервиот систем да се развива. Значи ако се е исто, иди купи си само дополнително омега 3, и завршена работа. Само консултирај се со аптекарката пак.
138 so 86 pritisok imam.. Aj spodelete nekoj domashen priroden lek da go snizham malku. Samo bez med alergichna sum Blagodaram
Limon isceden bez sheker ama. Da legnesh vo ladna i temna prostorija i malku da iskulirash, mnogu si stavash pri srce se. Te chitav i po drugi temi, mora malce da se smirish. Ako imash bedoksin napi se, ako ne limonot i legni odmaraj.
Bash denes sum iskulirana,mozhe oti ne sum ispadnata cel den mi e vaka. Eve me lezham vo temna prostorija,pred 2 minuti merev pak pritisok simnat e malku 131 so 80 Jbg hormoni se, shto mi e teshko ke si stavam pri srce I jas ne sakam