Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Офф леле немојте барем додека сте бремени и тоа вие со прво бебенце, да си ставате се при срце оти после кога ќе се породите дупло повеќе ќе си ставате се при срце, како јас на пример, за@@@@а е пост породилната депресија уфф и те како :worried:

На Bebulleee и Mariangel им се допаѓа ова.
  2. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    @Mariangel za snizivanje pritisok kromid, luk ili jogurt

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Јас сум 5ти месец, и наеднаш некако 5кг се поправив. Цело време бев иста, па во 4ти качив 1кг и сега се мерам гледам плус 5; Инаку, баш некни ми кажаа дека 380гр е бебето, што е нормално ми вика др. Многу мрдаше, и ми рече немирно ќе е! :) Нека е живо и здраво

На bella24, fairy88, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Прaви си пoчесo специјaлитети сo лукче тoa снижувa притисoк нaјбрзo

На MaLeCkO :) и Mariangel им се допаѓа ова.
  5. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    @AngelOfArh jas cela bremenost nemam ispieno ni 10 omega 3 a vitaminite normalno si gi pijam koga doznav déka sum bremena bev vo Svajcarija I tamu mi dadoa vitamini za 3,5 meseci potoa brat mi mi gi kupi istite I ovde dr. organciski mi rece déka se dobri I mozam a gi pijam bebeto dobro napreduva a od omega 3 iMav mnogu macnini I nogo povrakav inaku @Mimice ne se plasi bebco ke napreduva no ti moras da jades barem nesto jas povrakav sekoj den ponekogas I 2-3 pati dnevno polni 5 meseci a potoa pocnav poretko do 8 mesec povrakav a Sega sum 9 I uste imam macnini, ja jadev cajni kolacinja, hello solenki, banana mleko jogurt gevrek, jabolki praski... Ke izdrzis veruvaj Toa se slatki maki... Pozdrav mamicki

6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.782
    Допаѓања:
    141.935
    На приватно е 4000. Инсистирај на приоритетен упат, не да чекаш термин. Откако ке ти го дадат, имаш 5 дена да отидеш. Лошото е што ќе мораш да почекаш да завршат тие кои закажале, па ти да влезеш, па затоа оди покасно. На државно е 0 денари сега, претхофно беше 150.

7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    @Mariangel jас кога учев баш се сеќавам на факултет,имаше професори од Скопје кои викаа дека лукот е здрав,но не помага во симнување на притисокот.И баш викаа џабе ќе мирисаш на лук,кога нема помош од него:)
    Прво и основно кога се има покачен притисок,докторите советуваат да се исфрли солта.Значи колку и да пиеш вода,таа само ке се филтрира низ бубрезите и нема да се задржува во телото.Солта ја задржува водата и со тоа,автоматски го покачува притисокот.
    Со исфрлањето на солта се редуцираат и отоците во бременоста(ако ги имаш).

Последна измена: 8 декември 2015
    На bella24 и Mariangel им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.782
    Допаѓања:
    141.935
    Девојки, чисто информативно, откако сте бремени, возите точак или одите во теретана? Јас ништо од тоа не правам, ама ме збуни една наша пејачка :) И коментарите под сликите дека е супер сето тоа.

Мене не ми е логично да правам стомачни, да кревам тегови или да возам точак сега. Не дека не можам :) Ама ете, внимавам. Не трчам, освен кога ќе се занесам понекогаш :) не скокам, не кревам тешко...

9. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Фала @Cka за одговорот.
    Точак и вежбање, особено стомачни не се препорачуваат во бременоста. Благи вежби може, јас со првата бременост правев (има на YouTube за трудници)
    Со самиот почеток на бременоста се опуштаат мускулите на стомакот па и да правиш стомачни џабе.

10. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    Mila i jas istite maki gi imav potocno seuste gi imam samo sto sega se namaleni. Celo leto se vleckav po bolnici i bev na infuzii bas kako sto naglasi ti i vodata sto ja piev ja povrakav vo rok od 2-3min. Edinstveno mi bese podobro od RUPURUT ova se tabletki za smukanje gi smiruvaat kiselinite i zeludnikot. Ti od toa sto povrakas postojano, od naponot go imas nadraznato zeludnikot i zatoa sega ti e potesko sto i da kasnes ti se gadi i nemozes ni hranata ni tecnostite da gi zadrzis vo tebe probaj zemi gi ovie tableti mene navistina mi pomognaa a se nadevam deka i tebe ke ti pomognat pozzz :*

11. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Dobro utro mesinja kako ste mi :) se nadevam ima nekoj ranobuden da mi soopsti mislenje ili iskustvo dodeka se javam maticniot. Od sinoka pocnav da osekam bolka vo stomakot prvo kako vakum da mi se sobira vo dolniot del vo sonot osetiv kako bodenje so noz. Da naglasam bolkite se izdrzlivi no sepak se isplasiv sto ova prv pat mi se slucuva. Bolkata osobeno ja osekam na desnara strana inaku sum 14+5 ve baknuvam :*

12. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Се тоа си е нормално. Ке осекаш и болки и притисок и тврдо меше. Немај гајле бебуш си расте и нормално си е.

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tijanaaaaa

tijanaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    65
    мамички ми се ближи денот, 38 недела денеска .одвај чекам да да го видам бебушот мој ,по малце ме фаќа страв па пишете нешто охрабрете ме позз..

На MaLeCkO :), Bebulleee, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    @tijanaaaaa само позитивни мисли и се ќе биде во најдобар ред :)

Јас сум 37 недела и воопшто немам страв од тоа што ме чека, затоа што знам дека вреди се да се издржи со оглед на тоа какво непроценливо богатство добиваме на крајот ;)

Поздравче :) :*

На KikuFFka, MaLeCkO :), Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.263
    Одговорот на моето прашање за овие болки беше дека секоја болка која трае помалку од саат во континуитет не е опасна. Но јас гледам дека ваквите болки се задржуваат неколку минути и ги снемува и навистина не траат подолго од саат време во повторување. Болките вика се нормални, затоа што органите веќе се преместуваат за да си направат место за бебуле да се крене нагоре ;) А да не збориме дека се шири карлицата за да си напраи место.

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @Sweetheart87 и @tijanaaaaa и јaс сум 38 г.н пуни oд денес едвaј чекaм дa се рoди бебуш , тoлку сум нестрпливa и вoзбуденa штo дури и нaвечер сoн не ме фaќa. (waiting):sun:
    Кaде се oдлучивте вие дa се пoрoдите вo кoјa бoлницa :D јaс нa ГАК ќе идaм .

На Sweetheart87, KikuFFka, MaLeCkO :) и 4 други им се допаѓа ова.
  17. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Se slusnav so maticniot mi go kaza istoto rece ako mi se zgolemat bolkite da odam da me proveri kolku jas da bidam mirna. Inaku ovie bolki bile sosem normalni i bolki vo polovinata zaradi sirenje na matkata. Inaku bolkite gi imam od vreme na vreme ne se postojani gi osekam po nekolku sekundi vo tapi bolki pa nisto posle nekoj peroid povtorno

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Штом прочитав што пишала верверица одма ми текна на тебе мила :hug: впрочем и често кога го гледамкомбето на подравка или некој подравкин приозвод видам помислувам на тебе:l:
    За жал животот знае да биде мноогу суров, но знај дека секогаш, макар и покасно, молитвите се остваруваат! :hug:

На KikuFFka, juli rak, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Kako prvo grloto na matkata se meri kao rutinski pregled mene uste vo 12 nedela prv pat mi go izmerija i jas imam namaleno grlo uste od pocetok, takva mi e matkata. Inaku pocnav so 32 otprilika i sega mi e 28, megutoa lezam celo vreme, plus mi e omeknato sto znaci deka polesno moze da se otvoram. Vnimavam da ne krevam nisto tesko da ne se navednuvam i kleknuvam. Sepak pobaraj mislenje od specijalist ili na klinika ili odi na privatnive kliniki da ti kazat mislenje. I drugo razlicni doktori razlicno go merat grloto, eden mi go izmeri 35, drug 28, a tret 30, da se cudis. Zatoa pobaraj si uste dve mislenja minimum pred da se odlucis za serklaz.

На podravka и Ververica им се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Samo mene li mi nemaat mereno nitu ednash grlo na matka? Nikogash do sega nitu eden doktor ne mi spomnal za ova :sweat: