Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Нема штета од магнезиумот во девети месец, но како ќе ви кажат на лекар, така правете.

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Nema shteta no moze da naravi problem vo otvaranjeto. Sestra mi pred poroduvanje jadeshe intenzivno ananas koj e prebogat so Mg i doktorot na boks ja karal. Najubavo da se prasha doktor defiitivno.

На butterfly *_* и juli rak им се допаѓа ова.
  3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @mimidjon пoвели милa тoртa ќе купaм пaк :D бидејќи oд рoденденскaтa немa више:D фaлa нa честиткaтa :*

На okcenzi и mimidjon им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    @Pcelka94 mila ti uste cekas:)ete pametno bebceto tvoe,znae deka porano ne treba da izleguva,pa taman ke ispadne na termin da si se porodis:)
    Kako i da e,so lesno neka ti e ,da bide lesno i brzo se:hug:

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас со првото пиев до сам пораѓај магнезиум и како прворотка се отворив најбро.Магнезиумот нема никаква врска со отварањето при пораѓај.А во 9-ти месец повеќето трудници имаат многу јаки грчеви и затоа се препорачува да се пие до крај.

На kelebeim***, juli rak и Smizzy им се допаѓа ова.
  6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Уште си чекaм aмa oсеќaм немa денoвиве ќе искaчa :D
    мoрa дa биде пoслушнo инaку ќе гo кaрa :rofl:

На KikuFFka, Bebulleee и flower30 им се допаѓа ова.
  7. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Јас мислам до некаде поразвиените држави нудат подобро здраство, но сепак имаат и тие пропусти и мислам дека како Господова сила нема поголема сигурност, зошто, еве пример јас имам братучетка која со мајка и 35 год. се во најдобрата развиена земја имаат добро образование и работа и пари. Па кога забремени братучетка ми нормално сакаше се во најдобрата приватна болница да води бременост. Многу ми кажуваше какво се испитувања што не имало подобро од овде, па резервирано соба каква е што има , нели тоа се добро . За време на порагај најчесто прворотки неможе целата плацента да исфрлат и јас бев иста тоа е нормално нема тука страв или да се паничи, јас не ни знаев дека е така зошто со никој не сакав да зборувам што ме чека таму на боксот, и да се вратам на братучетка ми нели поради плацентата те чистат, се добро утредента добива најголема инфекција , а зошто, епа зошто не ехо кога ја прегледале виделе цел метар газа заборавено внатре , замислете за рок од 30 часа пак да те отварат и чистат и никој не ти гарантира каква штета ке направат и што направиле, џабе што ја породил најдобриот доктор кога другата рабтота после друг ја прави Во најдобрата развиена земја што ја спомнавте во најдобрата приватна болница, затоа никогаш не се знае мил боже само да е со нас и нашите бебиња.

На mimidjon, juli rak, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Денес бев да испитам крв и ми побараа пари, нели од 1ви е бесплатно за трудници со з.осигурување:^)

9. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Каде??
    Јас прошлата недела бев во ГАК за скриен шеќер, не ми побараа.
    Утре треба во Јане Сандански, баш ќе видам како ќе биде.

10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Тука во Ох во лабораторијата каде стално одам, ми рекоа најверојатно од јануари ќе било, ништо не добиле известување од фондот

11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Со здравствено мора да е бесплатно,освен ако одиш во некоја приватна,таму се плаќа,иако имаат договори со фондот,бидејќи фондот ништо не им обезбедува

12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Мислам дека ти не работиш, така?
    Ако е така, тогаш убаво ти рекле. Зошто како што кажаа на ТВ, лицата кои не се лично осигурани, за нив мерката за неплаќање ке стартува од 1 Јануари, а за оние кои се лично осигурани- вработени , стартува од 1 Декември.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Хахахахахаха.... Како бе па на ГАК кажаа не барале веќе, освен ако не си осигурана ни преку сопругот, за нив навистина е од 1ви Јануари.

14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Не работам, здравственото преку мм ни е на њите... како и да е бидна, готово последната анализа пред пораѓај ми беше :)

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Ајде ти досега се си платила па за 200 денари крвна слика големо чудо.Те зезнале ама ајде. Здравје за 4то ќе искористиш ;)

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    не ја зезнале не е лично осигурана, туку преку мм, тоа е од 1 јануари за неплаќање. за лично осигурување е од 1 декември, јас сега имам упат од матичниот гинеколог за комплет крвна слика и шеќер, ќе треба да идам наредна недела. шо да им кажам трудна сум без пари ми е :). добро ме фати ова, на пола пат! убав ден и чекам од @Pcelka94 новости!

На Pcelka94 и slobodka им се допаѓа ова.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    37.022
    Мене докторот што ме породуваше ми рече да го дуплирам магнезиумот на почетокот на 9-ти месец, а сите други витамини да ги прекинам.
    И... се отворив релативно брзо со оглед на мојата возраст и тоа што бев прворотка ;)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Сестра ми ја караа бидејќи поради магнезиумот бебето се качило горе, мускулите се еластични и не се отвара лесно, мака виде од 12 саати. Мене пример магнезиумот многу ми помага, насабајле еден магнезиум и ко нова сум.

Сеа да прашам нешто пошкакљиво, секс во бременост, аманте како успевате. Давајте совети оти ем ми иска ем ми стиска, никако не ми иде. Прво дали од страв или не знам од што иако сум влажна моментално се осеќам сува и ме боли, мм и он сирот не може да се намести, се си мислам влага длабоко, да не напраиме беља. Давајте памет. Мака ми е и за мм ама па и ја сум душичка :D

На KikuFFka, ♡BuBaLe♡ и Bebulleee им се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Јас синоќа си се омрсив после недела и пол :rofl: Што би рекла @Pcelka94 дојде комшијата кај комшиката :rofl: И мене ми беше многу страв на почетокот јас го убедував мм да немаме,па после кога видов дека имам баш нормална бременост се е во ред му објаснив и него ама па тој имаше страв и сега и двајцата малку се опуштивме ама знае некогаш на сред чинот да запре и да ми го погали мешето и да му се извинува на бебуш :lol:

На KikuFFka, kelebeim***, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.344
    Допаѓања:
    261.631
    Јас проблеми со сувост во бременост немав имав после при доење. Секс штом одобри др исто како да не си трудна :) Барем ние така се однесувавме, плус мислам кај бремени жени и либидото е повисоко ;)