Не да е високо, почнав и да сонувам веќе Ама не може па не може, страв ми е. Се смеевме ко да ни е прв пат Се фино ама страв некој, морам да се опуштам не иде вака.
Душичка,не се секирај многу.Ако е така тогаш јас сум полна со гревови .Бебето си зима се што му треба ,посебно ако си пиеш витамински апчиња за трудници.Се друго што внесуваш преку храна му е плус благодет,ама у секој случај нема да имаш недостаток.А на здрава исхрана се посветуваат трудниците и поради линија,опушти се малку,си заслужила
ве молам за совет, ги земав резултатите од брисеви и имам уреаплазма. докторот ми препиша еритромицин апчиња и вагиналети и вика не е ништо страшно, ама јас некако ептен се уплашив. сте имале ли искуство со бактеријава, опасна ли е? инаку сум 14+1
Јас имам еширихија, додуша во урина ама пак е бактерија и си пијам антибиотик, подобро да се излечи со време, антибиотиците ти се таман на време да не влијаеш на бебушко и ич да не се сеќираш. Ако доктор вика не е страшно, верувај му
Хaхaхa ме изнaсмеa бе @Mariangel пa бoгaми и мaлку ви љубoмoрaм нa тoa кoгa ќе пишете декa се "oмрсивте" кaј кoмшивкaтa мoјa кoмшијaтa се немa "пaркирaнo" кoј знaе oд кoгa сигoрнo 7 месеци имa , зaбoрaвив скoрo и кaкo изгледa oнaa рaбoтa aмa пa зaтoa кoгa ќе се пoрoдaм бoгaми некa му јa мисли @bella24 и јaс чекaм уште еве oд вчерa пoчнa oдoзгoрa кaкo дa ме бoцкa стoмaкoт , a еве денес нештo кo дa ме сече вo дoлниoт дел и се везден кaкo вo wc дa ми се иде тoa е знaкoт штo се чекaше се ближи нaјубaвиoт мoмент упoзнaвaње сo синкo бр.2
да, да, секако ќе пијам, само ми е страв, читам дека многу тешко се лечела, кај некои дури не се ни излечила, па ептен ме фаќа страв
mamicki da ve prasam jas od pocetok na bremenot pijam femibion1 , omegazon , betaimune , magnesium 300 , acerola . sega ke vlezam vo 4 ti mesec do koga ke gi pijam ovie cela bremenost ili po odreden period ke prekinam?
Невенче, втора доза ми е антибиотик мила, срце ме стега кога го пијам овој, гаден у пм, па и витамините шо ги утнав гадни, абе кога ќе поминат 15 дена аман, среќа од антибиотикот имам уште 2 дена само, после ќе се чиста со чај од брусница само до уринокултура. Снешке, може само витамините да ти ги смени, иначе ќе си пиеш до крај, евентуално уште магнезиумот. Иначе те читав, тебе докторот ништо не ти објаснува? И зошто волку многу работи? Јас пијам пример само комплекс витамини и магнезиум и тоа затоа што имам мака, иначе не би пиела. Мислам дека многу ти се таблетиве. Ацерола ти е витЦ, имаш во комплексот а јади си дополнително овошје и немаш потреба од нив, тоа имунокомплексот што ќе ти е? Па пиеш Фемибион. Мислам дека Фемибион 1 веќе треба да ти ги смени.
kaj maticniot odam rekovno bev prd dve nedeli se ostavivme kako do sega pondelnik treba brisevi da zemime I merenja ke mi napravi za prisca
Епа матичниот не ти кажа за витамините? Он треба да ти ги дава, да те упатува и така натака. Не се сеќирај, ќе ти рече во Понеделник. Без гајле биди си, се ќе биде ко што треба само ти уживај во бременоста.
Еј таман работа, сигурно докторот најдобро знае, јас те препрочитав пак, не си влезена во 4ти сеуште. Чувај се уште малце, ќе влезеш во 4ти и се ќе биде полесно.
Здраво од мене Јас денеска бев на доктор и го видов мојот дечко.Сега е пораснат и тежи 2000 гр,инаку кога ме гледаа на ехото ни се накриви.Се друго во ред е плодовата вода е малку повеќе.По ехото сум 32+2-оти бебуш е поголем, а по терминот сум 30+5. Само се изнервирав што во брисот ми најдоа бактерија Streptococcus agalactiae.Терапија не ми даде никаква,гледам на лабараторијата напишале дека оваа бактерија реагира на Пеницилин и Цефалоспорини.Само ми го завери докторот резултатот во мајчината книшка и го прецрта со црвен фломастер. Исто пред да ме гледа на ехото ми го палпираше и стомакот и не беше баш задоволен,поради тоа што имав баш тогаш грчеви.Прво ме праша дали земам магнезиум и кога му кажав дека земам по 600мг дневно и прогестерон, ми рече дека имам шанси да се породам предвреме.Ако ме фатат болки да не одам кај него туку директно во болница. Инаку денеска го имав и првото цтг,но докторот не го коментираше,па претпоставувам, дека е добро. Наредна контрола имам за три недели-точно пред Нова година. Поздрав мами и гушки до вас
Јас ја имав од 3ти до 5ти месец. Прво ми дадоа еритромицин таблети, па после нив еритромицин вагиналети и на крај ја решив со сумамед. Се лечи, без гајле но мора терапија.
Женички, јас сум во терминот , денес си го видов синко и со матичниот за породување правам муабет, ајде викам дај упат да си закажам царски ми вика ајде ајде природно прво пробај И κоментарите ајде оди со природно, па да кажеш дека си родила Кој од вас има доживеано природно до крај и хитно да мора со царски да се доврши, па и закажано однапред царски ,знае која мака се доживува ама тоа е, сфаќања заостанати, 'царици' без мака шо родиле, ахам, сигурно Иначе, нити ми мереше бебе, димензии, ни цтг ништо ич.
Од денес влегвам во 35-та недела ,бев на контрола,но брис не ми зеде, не знам дали тогаш на сите им земва или пак ако види некаков ризик. Идниот четврток ми рече да одам на CTG тонови и тогаш баш ќе го прашам и за брисот. Бебчо ми рече дека моментално е 2 кг и 200 грама и дека преку сила ќе биде 3 кг кога ќе се роди,па малку сум замислена дали е нормална таа големина или малечко ми е џинталчето .