Dali nekoja od vas ima skoro praveno prisca 1(skrining) vo Gak? Kako se zakazuva? Imate li predlog za nekoj dr koj e dobar na ova pole?
Jas denes si gi kupiv najubavite trudnichki farmerki (konechno) a i bebush malku go podnoviv i epten sum si srekjna.
@ilipili мора кај сите да се направи тој брис, за на пораѓај е битно да нема стрептокока, инсистирај ко ќе одиш да ти земе. А нема индикации некакви колку што знам зошто кај другарка ми беше позитивен, а немаше ништо никакви симптоми.
Пак јас со овој чудниот исцедок. Значи 3та недела ставам утрогестан прво 2по 1 сега ставав еднаш само навечер. Во петокот бев на контрола и се беше во ред. Денес гледам на гаќите некој исцедок не е исцедок уствари затоа што е како топче густо и беше суво со лешник боја. Кога го растегнав беше како конци. Незнаж дали е од утрогестанот пошто матичната ми рече дека ако има исцедок е од него. Ама ова беше нешто што прв пат гп видов. Извинете за описот но се преплашив и сега почна и кочмата да ме боли. А болки во јајници и матка немама. Ве молам за мислење
Imav isti simptomi kafeav iscedog i topcinja, setoa toa e normalno. Se pravi kako sid dole i matka zema kolku i e dovolno ostanato go isfrluva. Boja e potemna zatoa sto poprima boja od grloto na matka. Denes bev na kontrola i se e normalno a vo deseta nedela sum. Sepak ako ne si sigurna idi na lekar da se umiris.
Falaa poubavi da si kupish Od H&M gi kupiv, mnogu ubav teksas ni svetol ni temen mnogu,bash po moj vkus. A lastikot gore teget Vakvi samo malku posvetli
Од утрогестанот и јас кој го користев цели 7 месеци исто имаm таков исцедок што значи може да е од него,но сепак ти консултирај се со геникологот. kristina.k Да,знам дека треба да се земе и баш поради тоа се чудев зошто не ми зеде денес. Баш кога ќе одам следниот четврток ќе му кажам да ми земе брис,па ќе видам што ќе излезе
Јас здравје на 21.12 ке одам за крв,урина,уринокултура... па ке ве известам дали ке ми земат пари,инаку ке одам во здравен дом на државно.Значи не се усогласени сите да работат исто мислам дека во нашето здравство не се баш најдобро организирани работите .
па мене еритромицин ми даде докторот и апчиња и вагиналети, сумамедот воопшто го нема во мојот антибиограм а читам дека повеќето ја излечиле со сумамед, затоа и ми е страв, дали со еритромицин ќе се излечи
Мешиња,кажувајте природно како да се средам,од синоќа качувам температура 37,8 и цела ноќ и сабајлво имам.Се напив ноќеска само еден парацетамол ама гледам да го избегнувам.За пола саат негде ќе одам на лека ама освен температура вака не осеќам мака со друго нешто.Како ме снајде ова сега,.аман
Па и не е некоја страшна температура, ние секако во цела бременост имаме за малку повисока тт, ако немаш никаква мака, не те кутка на спиење, не ти е лошо нема зошто да се сеќираш. Туширај се со помлака вода, напиј се лимонче, глеј да се испотиш и веројатно ќе ти симне само и без парацетамол.
Цитрoн земи си мене oдмa ми делувa кoгa имaм темперaтурa И јaс сум oсигурaнa преку мм пa кoгa бев нa кoнтрoлa вo ГАК нa 3 декември не плaтив ништo
Еве јас денес бев да ми земат крв, и не ми наплатија во Јане Сандански. А што се однесува до Бубале, нејзе и земале пари бидејќи не е осигурана лично, за тие лица од 1 Јануари стартува. Не е дека не се усогласени.
И јас знам дека нема врска личното осигурање ама ја прашав мајка ми, вика не наплаќаме крвна слика кај трудници без разлика дали се со лично или преку сопруг. Значи кај Бубале нешто не е јасно, односно се прават дека не знаат сигурно. Првиов месец сега и после во Јануари ќе ошурат колку можат па после никому ништо.
Знам дека го нема сумамедот на антибиограм за уреоплазма, но двајца доктори ми кажаа да го пијам. Но пробај како ти кажал докторот. Може и со дадената терапија да се среди.
Како сте ми девојки ве читам секојдневно, но немам време да седнам и да ви пишам... Ајде со лесно на мамичките што треба да се породат Ние вчера бевме да го видиме бебчо и машала пораснал.Дека јас бев разлика во термин од 2 недели вчера ми кажаа дека напреднало и сега сме само една недела и незнам веќе по кој датум да се водам за краен термин, а и докторот ми рече ќе биде после нова година (леле колку брзо помина) и сепак пак ме фаќа страв Ајде ќе биде си се тешам,само со лесно....
Бебчо не гледа термини ни по ехо, ни по менс.... кога ќе сака ќе си излезе Многу му е гајле него што рекол докторот, хаха. Како и да е, само со лесно да е.