Маката ми е што не е висока Т ама мене се ме боли,имам нагони за повраќање,ми зујат ушите,ми се слоши прееска на работа па одвај се одвлечкав кај докторката,вака нема ништо ама ме прати за крвна слика и урина.Вика или ми е вирус или уринарна инфекција.Па сега лежам,зимам лимони,мандарини,чајче па ги чекам резултатите.Плус главата ќе ми пукне,ама трпам некако.
Nemoj da se plasis i da se sekiras ne e nisto strasno zemaj gi redovno vaginaletite ke pomine, eve i jas momentalno gi koristam a naredna nedela vo petok mi e terminot za poragjaj taka da nemas mesto za grizi imas dovolno i vreme za da ja iscistis ureaplazmata
Јас правевпретходната недела, со упатод матичен гинеколог, нема гужва многу и не се плаќа ако си осигурана.
Јас имам неколи болки ниско во стомакот ме боцка, ме пецка, ама не е страшно поминуваат, само ако нагло станам или се свртам, наведнам се јавуваат.
Zdravo mili moi jas denovive ne ve druzev mnogu, nemav vreme stanav mnogu rabotna heheh, rabotev niz doma, pravev slatki, so mm bevme po ukrasi i lampioni pa ukrasuvavme moram da go pofalam mn mi pomogna. E sega mozebi malku podraniv jas so ukrasive ama sakav da si sredam se pred vreme da ne zaminam na bolnica denovive pa taka da mi ostani se posle sto pobrzo za takvite raboti nema da mozam da odvojam vreme so bebusko Inaku da vi kazam vcera bev na ctg, doktorkata me pregleda i vaginalno, a me vide i na exo. Bebusov moj ima okolu 3400g (38+7) i mi rece deka nisto ne se znae do vecer bi mozelo cudo da se sluci Ama ete ja proturkavme cela nok i nisto. Mnogu sum vozbudena i postojano vo iscekuvanje, edvaj cekam da si go zemam vo race i da go baknam
Со лесно мила и господ да ве чува. Ти посакувам се најубаво и среќни празници да си имате заедно со бебушот
http://forum.femina.mk/members/ledi.104064/ Леди,ако може мала помош од тебе зошто немам во моментов со кој да се консултирам.Вчера бев да ми ги дренираат непцата и пошто се во ужасна состојба забарката ми даде некои капсули Хитин да ги ставам на самото непце,вика дека се на природна база и многу помагале.Ама денес кај не прашав,никогаш до сега не слушнале за капсуливе.Забарката ми рече дека си ги порачува и од кај неа се купуваат ама бидејки нема кој друг да ми потврди дали се навистина на природна база не се осмелувам да почнам да ги користам.
Мешиња од утре влегувам во 35 недела и ич немам ни паника ни страв. Чудо. А предходно многу паника ме факаше. Вие како сте ми? Ве читкам редовно, ама не пишувам.
Ti blagodaram duso sigurno ovaa Nova god, i praznicive sto sledat ke mi bidat najubavite dosega blagodarenie na bebusov site ubavo da gi pominat, veselo, srekno i na site idni mamicki pobrzo da im letne vremeto da si gi vidat svoite najmili sto pobrgu
Па незнам,ме разбуричка вчера забарката,пуни ми се џебовите со гној и само што се вратив почна да ме тресе грозница и после еден саат почнав да качувам.Ама за капсуливе шубе ми е да почнам да ги ставам,со гинекологот тек понеделник ќе се видам.
Јави се на телефон кај гинекологот или пак на Ало докторе јави се, некој мора да чул за овие капсули. Ја би се јавила на телефон на гинекологот.
Првпат слушам за такви капсули... може ли да го сликнеш пакувањето да го видам, или барем слика ако можеш на нет да најдеш? Претпоставувам дека се некои капсули на база на chitosan, ама не знам колку се компатибилни со бременост. За непцата може да го земеш НБФ гингивал гелот, го има во секоја аптека, на база на мед и прополис е, не е за алергични на истите. Не е контраиндициран во бременост, најбитно е да не се голта. Се мачкаат непцата, да стојат така најмалку десетина минути до пола час, се плакне. Може да се користи како паста за заби, исто не се голта, задолжително се плакне. Помага многу.
П Проблемот е што капсуливе се во бело хартиено завиткани како б-комплекс на парче што даваат во аптека и нема ништо на нив.Затоа и не почнав да ги ставам зошто кој и да прашам се чуди,првпат слуша за капсуливе.Како и да е,фала ти многу за одговорот
Се расчитав по нетов... најдов податоци дека chitosan како дериват на хитинот може да се става на непца во случаи како твојот, меѓутоа никаде не налетав на релевантно медицинско истражување околу оваа проблематика. Не верувам дека има штета од тие капсули, ама не знам за бременост колку се дозволени.
Ништо ајде,уште гинекологот да видам што ќе ми каже па ако не ќе го земам само гелот пошто непцето ми е модро и мора нешто да се става.Фала ти уште еднаш
@KikuFFka сo леснo милa мoже и вo исти ден дa ни се дoгoвoрени синчињaвa зa искaчaње хaхaхa мене кaрлицaвa и oпaшкaтa ме скинaa oд бoлки пa се мoлaм штo пoбрзo oние вистинските дa фaтaт и дa му јa летнaм нa ГАК
Женсκи κаκо сте ми? Се пρипρемате за деκемвρисκите бебувчиња? Ајде да отстапиме место на нови со две цρтκи, јас си сум договоρена со @Bebulleee Инаκу дефинитивно заκажав цаρсκи ρез, па сега сρ пρипρемам со полна паρеа Синκото ми е 3κила, κлоца, удиρа, саκа да се види со дада и бато побρзо изгледа хехе.