Со лесно да ми ти е душичке и господ да ве чува. Декември е мој омилен месец со причина и затоа ми е најубав и го обожавам Имајте среќни и весели празници заедно со бебушот и целото семејство... Поздравче
Fala ti dusicke i tebe so lesno da ti e I da vo pravo si moze da se pogodi vo ist den da si se olesnime ama kako i da e neka bide sto pobrzo oti mene veke ne mi se ceka so dusa cekam da si go vidam sinceto
Бoгaми aмa ич не ми се чекa ептен сaкaм дa си гo упoзнaaм и втoрoвo синче oд време нa време хoрмoниве се "мрднувaaт" пa тристa свaштaрии ми минувaaт низ глaвaтa Сaмo сo леснo дa ни мине пoрaѓaјoт нa сите пa живи и здрaви бебулчињa дa си држиме вo рaцете
@MADO мила, колку многу се израдував кога прочитав тука дека си бремена. Добро е што постои и оваа тема , па понекогаш нешто да подпрочитам .....Во последно време доста забушавам од немање време ... Чувај се и ти посакувам лесна бременост
@MADO dobredojde mila iMaj lesna bremenost, mene me dotepaa kiselini me unistija Koj gavol me terase da apnam parce lebce so ajvar od 6 casot I uste imam kiselini dusata mi ja puknaa, inaku I jas imam uste 2 nedeli do termin no Mislam porano ke bide ajde na moe mesto gi kanam @podravka, @monik55 I @MilaP
Dobro utro trudnicki Kako ste?Po bolnicive cesto zapoznavam trudnici I celo vreme si pomisluvam da ne e nekoja od vas ajde povelete na utrinsko kafence.
Zdravo duri sega gledam sto e pisano.Mozno e da e pokacena temperaturata radi jakata reakcija na nepcata.Stom ste gi izdrenirale sega mozes ti da si pomognes so redovno cetkanje so meka cetka curaprox 5460,Parodontax pasta za zabi za vospaleni nepca,NBF gingival gel koj mozes da go namackas po mienjeto na zabite i da go pocuvas kolku sto mozes da ne go isplaknis barem edno 5 min. E sega vo vrska so kapaulite vo mojata praksa gi nemam sretnato aiako golem del od moeto studuranje go posvetiv so istrazuvanja i rabota vo oblasta na parodontologijata t.e bolest na nepcata.Moj sovet ako vospalenieto ne smiruva a seuste imas pokacena temp.pobaraj i na maticnata da te preprati kaj spec.po bolesti na usta i parodontot na klinika ima dosta dobri strucnjaci vo taa oblast.Ako te interesira preporaka mozam i da ti kazam nekoj od niv.I iako sega te bolat masiraj gi redovno so cetkata iako krvarat.
Добро утро и од мене мамички! Убав ден на сите ви посакувам! @MADO , да ми ти е лесна и убава бременоста...уживкај миличка!
Дoбрo утрo милички јaс ич не сум спиенa нештo кo дa ме сече стoмaк вo гoрниoт дел и нискo дoле , a oпaшкaтa не ни прoaѓa некaкo незнaм кoгa требa дa се тргa зa вo бoлницa мнoгу некaкo е рaзличнo oд првиoт пaт ме бунaт рaзличниве бoлки
Добро утро лепотици мои мајкички идни! Гледате во одлично расположение сум, весела, среќна... Наспана станав сабајлечки, си направив доручече за мене и мм, спастрив по дома и си излегов на работа, сонце пука, убавина. Туку друга е работата, денес идам да си ја видам @danichap, да си ја запознаам снајка моја, да ги гушнам и двете силно силно. Мадо добредојде, ти посакувам само убавини во темава
Фала ти многу за одговорот.Денес веќе немам температура а и крварењето и болката и отеченоста на непцата спласна.Ќе го земам и гелот пошто и мојата забарка ми го препорача да го земам и да го ставам.За две недели сум пак на дренажа па ќе видам и тогаш ако качам пак температура дефинитино е од непцата.А до тогаш ќе правам се што треба за да ублажам работа Фала ти уште еднаш
Dobar den idni mamichkii. Jas dojdov samo da vi kazham deka poradi lichni prichini odluchiv da go napushtam forumov. Mnogu mi beshe ubavo vo temava, mnogu veseli i raspolozheni denovi pominavme zaedno. Vi blagodaram za sekoj sovet i poddrshka. Na site vi posakuvam lesen ostatok od bremenosta a ushte polesen poragjaj. Da si se gushkate so zdravi i zhivi bebushiiii site od srce vi posakuvam Ve gushkam site silno i se chitkame vo nekoja naredna prilikaa
@Pcelka94 беше ли во болница, кај мене тие беа последни знаци и после саат ипол време се породив, движи се колку можеш знаеш и сама ако не си била во болница мој совет е да одиш, и со лесно нека ти е .
@Mariangel што така од еднаш, твоја одлука ке ни недостасуваш, лесна бременост и здраво бебенце во раце ти поскувам.l:
Јас последниве два дена сум зомби. Ако успеам два пати по два саати за поспијам во цели 24 часа и тоа со прекини. Син ми е заслужен за тоа, сѐ му е пореметено, па така и мене. Денеска гледам сонце надвор конечно, ама којзнае дали ќе му се порадуваме. Се надевам за брзо ќе се вратам во шема, ако не вие што можете поспијте троа и за мене. -_-
Мариангел што и да е причината не дозволувај да ти влијае на најубавиот период во животот, уживај си во него, кај ќе најдеш волку мешиња расположени на едно место