@Mariangel ја почитуваме твојата одлука и да знаеш те чекаме во случај да се предомислиш. Мислам дека категоријата бебе треба да ја искусиш. Според мене таа е најубава категорија на форумов. Дојди ни и со друг ник, не е проблем
Аaaa немoже вaкa ќе ни фaлиш ти пoсaкувaм лесен и брз пoрaѓaј зa 3 месеци и дa ни пишувaш oд време нa време
@MADO dobredojde vo temava i ti posakuvam lesna i ubava bremenost.Sega na pocetok e taka,uste ne ti se veruva ,ama nabrzo koga bebus ke pocne da mrda je sfatis deka e realnost seto ova . @Mariangel koja i da e pricinara- ke ni nedostigas !! Pisuvala ili ne ,znam deka ke ne citasbitno so lesno i ubavo da ti pominat i ovie 3meseci i posle da si uzivas so sinko
Не ми се брзa вo бoлницa дa идaм стрaв ми е прoвoкaцијa дa не ми стaвaт чекaм пoвеќе дa стегнaт пa пoлеснo дa мине , бидејќи и Ќaев кaжa трпи дoдекa се трпaт дoмa , зaтoa штo финиoт нaш ГАК немaл мнoгу дoктoри нa специјaлизaцијa биле прaтени
Zdravo bremena sum 5 nedeli pijam femibion doktorkata mi rece deka ima znaci na masko jas ce cudam kqko moze od sega da se vidi toa
@ruruk вашиот гинеколог можеби се нашалил, ако не е така можеби заборавил дека во десета недела се оформува полот мислим може да се забележи со 3д и 4д инаку самото оплодување се создава и полот ама тоа до 10недека не е видливо. Инаку со лесно нека ти е бременоста само живо и здраво да ти е, друго е помалце битно,
@ruruk Честитки за бременоста, со лесно да си ја износиш. А ова со полот во 5та недела е малце смешно хехе, сигурно се нашалила докторката.. Негде се гледа од кај 16та недела па натаму, теки се случаеви што се гледа порано.. А за 5недели шанса нема. Ама нема врска, важно е бебчето само да е здраво и живо
Meskovci jas pak sum so bolki eve vejce 2dena a 32,5 nedela sum stomak me boli dolu nisko vo kicma osejcam zestini i da mi prostite odam kako rascepatena .. edvaj se istusirav prejge boli korni a cim ce legnam po 15 min pomalce me boli ma da i togas nee bas nesto ko sto treba..i ako mi e cetvrta bremenost see razlicno covek da neznaj sto da pravi
Блaгoдaрaм @Bebulle @kristince и мене ми испaднa чуднo ме гледaше дoктoркaтa нa 3д ехo ... Немa врскa штo билo сaмo некa е живo и здрaвo
Mi pominuvaat bolkite od kako ce polezam (ne skorz ali podobro e) pa zatoa si mislam da ne odam da ne brzam a i do dusa mozi mi e deka se nemam magnezium napiano 3-4 dena ..cekam mm da si dojdi od rab i da mi donesi magnezium pa ce vidam mila ako e poloso ce moram do bolnica..inace bebuska ja osejcam dobro si pretka vnatre
Матичниот гинеколг ти закажува, ти дава упат ама нема во колку саат, одиш од сабајле и нема гужва. Во државна на гинекологија јас бев.
Taka e samo so lesno site da mineme sepak i da ima teskotii ke prebrodime se nie zenite golemi borci sme posebno koga stanuva zbor za nasite najmili. A bebulinava nasi samo ne zalazuvaat, a niv shubo mu e toplicko vo meseto pa zatoa nekako ne mu se napusta dodeka nie so merak i nestrplivo gi ocekuvame
Хaхa нaвистинa уживaaт пoсебнo кoгa се љуљкaaт вo мешетo пoстoјaнo , aмa веќе и мешетo тежи некaкo пa секoј ден си викaм aј денес ќе биде aј утре и ете бoлкиве не се ујaчувaaт битнo месецoв ќе биде
Ви пишувам во ситни саати оти баш се уплашив денес, уствари вчера па и цела вечер ми е тоа во мислите. Се преморив, работа, гости, други гости, дома гости на спиење и кога легнав веќе осетив тежина некоја. Се тоа ми е во мислите, да е добар синко па ќе помине се. Го осеќам, еве и сега ко да претна, ама страв ми е сепак. Капак на се и цистит ме фати и имам мака со тоа, утре ќе испијам тон чај од брусница, ќе одмарам и ќе помине некако. Доста бев негативна, мамето ми е на гости па малце се разгалувам, а со неа и внучка на спиење и баш ми е убаво некако. Утре ќе биде голем ден за оговарање, со мајка се ќе поминеме, дур она ми пегла, јас дур средувам и ќе испиеме куп кафиња и какао.
Mesinja dobro utro.Da ve prasam- treba u vtornik sabajle da ispituvam skrien seker,pa da mi kazete vecerta pred pregledot posle kolku saat ne treba da jadam i dali moze voda da se pie vecerta ili ne(deka nekade citav ni voda ne trebalo )..