Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    325
    falaaa,i za site drugi mesinja so lesno da si gi donosime ... jas sum skorasna majka :D utre pravam 5ta nedela ... nemam nikakvo gadenje nisto samo mnogu gasevi :lol: dali od apcinjata ... i me pritiska stomakot dole malku kako poduen se nadevam normalno e toa

На Lisa_Maja, ruruk, tijanaaaaa и 3 други им се допаѓа ова.
  2. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Bash najubaviot poklon si go dobila za N.G
    .....So lesno da ti e bremenosta :) cestitkiiii :f::f::f:

На VACA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    So lesno VACA :*
    @do-re-mi :*

На do-re-mi и VACA им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    So lesno neka ti e :)

5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Дoбре ни дoјде имaј леснa и нaјубaвa бременoст:*

Кoлку убaвo темaтa се нaпуни сo нoви мешенцa дaј Бoже и сите штo се вo исчекувaње тукa штo пoбрзo дa ги нaпишaт нaјубaвите пoзитивни резултaти :inlove: :l: :inlove:

На ruruk, slobodka, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    So lesno i dobredojde.Prekrasen podarok za nova godina;):)

7. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Mami vie koi Ste vo 9 mesec kako se custvuvate? Jas eve 2 nedeli pred posleden termin no od denes nekako mnogu nepodvizno so bolki vo kolkovite I stomakot mi e mnogu spusten, plus mnogu me cesa, edvaj se dvizam za kiselini te da ne zboruvam Dali Ste I vie taka? Guski

На Bebulleee и MilaP им се допаѓа ова.
  8. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @juli rak , јас сум 34 гн но слично како тебе се чувствувам, ме болат препоните и колковите, немам удобна положба за седење и лежење и киселините се сѐ почести! Спиењето ми е " на рати" - генерална проба за справување со големиот член изгледа!
    Јас од Тотхемата имам и многу мака со желудникот, нон-стоп ми се гади!
    Ќе се издржи, знам , за арно е ама бавно поминува времето :D
    :hug::hug: за тебе и бебушот!

На juli rak, Bebulleee и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  9. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Здраво мајки.Киселини имам еден тон дали бебето има коса или не ке видиме:)....Инаку Ве поздравувам и со лесно на идните мамички.За првотот дете дека ништо незнаев што и да ми беше ми беше нормално,а сега само се штрекнувам мада далеку од паничарка сум;).Од време на време некако како да ми се здрвува стомакот,а најако од се ми е кога сум на работа и кога игра малиот фудбал во мешето,а јас целата насмеана:)

На juli rak и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @juli rak мене утре ми е терминoт пoследен штo ми гo кaжaa дoктoрите :D јaс сум 38/4г.н , a мешевo гo oсеќaм ептен спуштенo и ме бoли гoрниoт дел , пaпoкoт и слaбините a зa кoлкивите и oпaшкaтa :x :) нaвечер сoн не ме фaќa oд тoa штo нa секoи 30-40 мин. стaнувaм зa пишкaње :) a киселини немaм (уште и тие ќе ми требaa:D) секoј ден си чекaм бoлки дa ме фaтaaт зa дa се упoзнaеме сo бебушкo :inlove:
    А зa чешaње тoa бoгaми дa :nod: си се чешaм не сaмo пo мешкo туку целo телo ме чешa , мм ми викa стaлнo-"Дoстa се дрaпaш бре":D

На KikuFFka, MaLeCkO :), juli rak и 3 други им се допаѓа ова.
  11. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Mami sega se vrakam od kaj maticniot mi zede brisevi za mikrobiologija mokraca krv za hepatit b i c ne mi naplatija nisto. Za pap test mi naplatija. I mi zemaa krv za prisca plativ 3800. Bitno bebusot e se vo red :)

На LUCERKA, juli rak, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Хахаха ме насмеа со ова со чешањето..:lol:
    Ајде чим мешето ти е спуштено тука е. Абе и надвор ладно е си знај тоа паметно е.(waiting)

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ve faka li.strav od poragaj, jas eve nekolku dena sum voznemirena I vozbudena, ne mozam da se kontroliram, znam deka ne treba da sum pod stres. Pocnav I da se nerviram sto vaka da se osekam, mislam deka e uste rano,duri I navecer ne spijam ubavo.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Јас вака на сама средина од бременоста не осеќам никаков страв, баш вчера размислував, многу сум искулирана. Можеби со неделите ќе си дојде и тоа, од кај да знам.

15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    I mene pocnuva da me fakja strav,a uste e rano-za 2dena vleguvam vo 7mi mesec.Site mi vikat da ne mislam na toa i da ne si pravam nepotreben stres ama od vnatre me tera :worried:

16. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Kaj mene pred nekoj den pocna I jas nemav gajle ko tebe :)

17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @juli rak јас сум 37ма и болки во кочмата, да неможам да се исправам од кревет, сечење во стомакот, чешање, киселини навечер дури и да станувам да повраќам, на моменти стегање во стомакот кое дури и ме гуши, мочање по 100 пати... но последниве денови приметив доста ми се спушти стомакот, киселините се намалија, плус навечњр не јадам и спијам на две перници, многу се движам, не се заседувам, не се залежувам, максимално сум на нога и ко ќе легнам навечер заспивам одма, плус ме фати еуфорија ваљда, последните припреми... ама забележав сепак некоја промена на поубаво да речам :)

На Ververica, Pcelka94, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И јас сум на пола пат и одвај чекам да дојде денот и да си го видам бебули и да го изгушкам после цела мака што ја видов и да се смирам.А за страв немам ич пошо еднаш веќе поминав низ тоа па немам гајле :)
    Затоа мешиња,немојте ич да се плашите,бројани саати се па после следи најубавото што јас искрено со душа го чекам.Тој мирис бебешки,таа топлина,таа нежна кожичка прави да се заборави на се и да се ужива :l:

На Bebulleee, MaLeCkO :), Ververica и 5 други им се допаѓа ова.
  19. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    И јас денес бев на друг гинеколог зошто неможев мојот да го чекам, во неделата многу седев на столица зошто правевме украси новогодишни со керка ми и одеднаш почнав да чуствувам црвенило, топлина три метра е гарнитурата толку поминав о легнав и почна срцето да ми прескокнува многу се уплашив, ама кај нас во недела нема кој на ехо да ме прегледа немав избор па си останав дома, ама пак станував се движев, денес бев и ми кажа имам мало многу мало одлепување на плацентата, и пак да мирувам треба, а наредна недела е роденден на керка ми и многу се нервирам, треба да и купам облека што да носи, треба да поспремам нешто , што ке правим многу ме страв, а немам крварење од тогаш кога беше , само бел исцедок, плус малата настина колку и да имам помош морам вечер да станем да и дадем топло нешто инхалации, да ја пресоблечам, па да мочка, да ја закриам едно сто пати, само мил боже неможам да се нервирам веќе. А тоа плацентата се залепува ли брзо, да барам пак инекции во четврток, инаку бебуот.напредува фала боже дибро дури со три дена е по развиено цело време тоа добро ли е .

20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Штом ти рекле да мируваш,значи треба само да лежиш и да стануваш за до вц за да не ти се влоши состојбата.Јас имам ќеркичка 3,5 годинки ама два ипол месеци постојано лежев,станував само за да одам до вц и со кола секоја недела за инекција до кај докторот.Јадев во кревет и се што требаше околу девојчето правеше мм,пресоблакање,бањање,носење во градинка,и даваше он да јаде,на нокширче он значи ама баш се.По дома исто се правеше он,јас само лежев зошто си ја сфатив сериозно работата и без никаков изговор дека имам обврски околу детето оставив се на него и јас само лежев.После два ипол месеци си почнав на работа ама кога одам дома пак цело време лежам зошто уште го имам хематомот па не треба да се опуштам.Ако сакаш да истераш до крај и да ти се подобри состојбата мораш да лежиш пошто обврските може било кој друг да ги направи место тебе ама друг место тебе неможе да лежи.
    А инекции докторот треба да ти одреди колку и дали да ти дава,како тоа ти сама да му бараш,не се тоа витамини.