Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

2. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Edni vikaat smee, Drugi deka nesmee.. Stvarno da neznaesh kako e pravilno :) Ti kade rece ke pravish? Kaj Lozankovski taka? I bash pishi utre shto ti kazale smeelo ili nesmeelo...

3. flower30

flower30 Форумски идол

Da ,kaj Lozankovski.Bogami sekade razlicno kazuvaat
    Aj ke vidam sto ke mi kazat utre i ke pisam.

MaLeCkO :) likes this.
  4. zajka1

zajka1 Истакнат член

Добро утро мешиња, како сте ми :) Јас денеска ранобудник се осеќам возбудена од сонот што го сонив. Инаку до крајот на неделата треба да одам на преглед а синоќа сонив дека сум била на преглед и ми кажале дека моето бебуле е моме :) Дали имал вакво некое претчувство и искуство или можеби е само потсвесно што мислам :D :* :* :*

MADO, makgirl, S.Snezana and 2 others like this.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Не го прават сите испитувањето,само тие што имаат индикации.Ако докторот посумља дека е можно да имаш скриен шеќер како повеќе плодова вода,поголемо бебе за неделите и други работи тогаш ти кажува да го направиш испитувањето инаку не е задолжително и не го прават сите.

S.Snezana likes this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас два пати сонував дека е девојче, ама дента пред прегледот го сонував синко мајкин и стваарно би синко мајкин :D

simonka93, girl-miri, zajka1 and 3 others like this.
  7. Milla989

Milla989 Истакнат член

Добро Утро. И јас цела вечер сонував дека веќе е родено и малку пораснато и дека е женско. Дури после една недела треба да идам на контрола и ако се гледа полот да ми каже докторката.
    Инаку веќе влегов во второто тримесечје. Мојот проблем е што немам никаков апетит да јадам повеќе за да се здебелам, цело време сум си 45 кг. И пред да бидам бремена си бев 45кг. И стомачето ми е потврдо само после јадење инаку уште ми е меко на пипање. Никакво гадење нит потреба за некое одредено јадење или одбивање од некои мириси. Само што немам желба за месо да јадам.
    Имајте убав ден сите :*

8. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

И мене така ме беше преплашила мојата матична. Бутните коски заостануваа 2 недели па ми даде упат за Гак, и таму незнаеја да ми објаснат ништо, само рекоа да точно заостануваат дојди на контрола за две недели. Одтаму со мм правец во Систина кај др. Гордана и таа кажа дека е се во ред, детето е зачнато покасно, точно утврди и кој период е зачнато и крајниот термин и така и испадна, еве го сега малото фудбалерче на мама во рацете што за минута не се смирува нон стоп си прета со убавите нозе, мислам дека да го пуштам ќе трча

♡BuBaLe♡, MADO, Tinushka and 2 others like this.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ја морам да се сложам со тебе, во животот постојат приоритети, јасно ни е тоа на сите мислам. Мораме да бидеме внимателни и да направиме се што можеме за да донесеме на свет здрави и живи дечиња. Кога сестра ми беше бремена јас се преселив кај неа, зет ми може не му беше сеедно ама помош им требаше, јас првите 9 месеци не работев ништо, се грижев прво за сестра ми после за малата со неа заедно, и се наоѓав за пазарење, за чистење, за чување, за се, кога најдов работа доаѓаше на помош свекрва и. Цело семејство се залагаше да и помогне во тој период.

♡BuBaLe♡ likes this.
  10. Tinushka

Tinushka Популарен член

Здравје другата недела закажав во ремедика се надевам дека е грешка докторот =)

11. Cka

Cka Форумски идол

Која недела се прават испитувањата за скриен шекер? Сестрата ми рече, кога сакаш, сеедно. Ама да не има некоја насока? И крв колку често ви земаат?

12. flower30

flower30 Форумски идол

Eve da pisam-zavrsiv za skrien seker.Ne bockaa 3pati,taa tecnosta ne e bas prijatna za pienje ama ne bese strasno.Pomina i toa ,sega je cekam rezuktati.Inace kaj maticnata vo ordin.Lozankovski mi naplatija 500 den.za skrien seker i 500 den.za eho.kaj niv za besplatni pregledi ne vazi.
    Bev i na eho -bebceto e dobro,fala bogu,spored eho e 5dena ponapred,dr.rece ne e toa nisto strasno .
    Tolku od mene:)
    @Cka od 24-28 nedela se ispituva skrien seker

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мислам околу 28ма недела, ако има индикации нормално. Јас се крстам да не треба да испитувам, мада гојазна сум па голема е веројатноста дека ќе ме прати :(

Не дека не важи Цветче, ама важи само во Државна, кај приватните не важи тоа. Зошто си била кај матичниот за скриен шеќер, бар во Државна на ГАК за тоа трудниците секогаш имаат предност, за час ќе завршиш.

14. Smizzy

Smizzy Популарен член

Го видов бебулето денес, според плодот сум 6 недели, но посигурно ќе знаеме за 2 недели. Инаку се гледаше близначка бременост, но за жал едната не успеала :|
    Сепак среќна сум што се е во ред и бебињата ќе ми бидат точно 13 месеци разлика :)

15. flower30

flower30 Форумски идол

Epa prethodniot pat dr.mi rece dojdi kaj nas nie ispituvame toa i jas ja poslusav.a prethodno koga bev yste ne bese donesen zakonot.ajde toa e sega.bitno se da e dobro

16. kristince51

kristince51 Популарен член

Ќе легам не дека нема да легам јас веке 5недели легам само со такси до доктор и назад и два пати што набрзина сум излегла до центар ама претходно го прашав матичниот ми кажа можем да шетам, мене центар на градот ми е две мин. Немам можност некој да е се покрај мене неможам да образложувам зошто, јас ги знам сите можности што се и што мислете не сум ги земала во предвид, ама не се возможни за жал , и јас читав за плацентата малце ми е чудно зошто од тоа ништо немам, плус напочеток на бременост сум, сакам да кажам дека тој доктор не ми е матичен и ме прегледа за две минути можеби не ни сватив што ми кажа, тој кажа дека е нормално и кажа да одмарам ама не постојано, кажа земај ултрагестанот и магнезиум и нема грижи ама јас сама одлучив цело време да легам до прегледот во четврток и потоа да продолжам пак да легам до 23когаа ке е роденден на керка ми барем да издржам 2 саати да седим зошто ке го правиме во едно ресторан сите таму одлучив да ги викам а доста многу се 40 души без тие што неможат да дојдат, па држете ми срека се да е во ред и добро да поминам. Па сега како е господ никој не е јас ке се борам до крај. :)

17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Ние двајцата со мм сонувавме дека е женско, и така испадна :D

zajka1, ruruk, MADO and 4 others like this.
  18. coconaut

coconaut Популарен член

A jas nokeska sonuvav papagal, moevo kojznae kakvo ke ispadne :D (mala sala)

19. flower30

flower30 Форумски идол

Sabajle koga bev kaj Lozankovski-pisuvase deka dr.Bojceva od 21.12.2015g.se seli vo sopstvena ordinacija kaj grcka ambasada.Znam deka tuka ima nejzini pacientki pa ako da si znaete(ako prethodno ne ste informirani;)

20. coconaut

coconaut Популарен член

Sakav da ve prasam dali cesto vi se mokrat gakite, jas nekolku pati vo denot koga ke stanam od lezecka polozba ili ke sedam imam po nekoja pogolema damka bezbojna e. Me preplasuva da ne se raboti za tecenje na plodova voda, ili pak e samo zgolemen vodlest iscedok.