Мамички ,кога отприлика почнува да расте мешето,кога веќе нема да може да го собираме ? полот кога се одредува ?
Polot mi go kazaa vo 16nedela a meseto pocnuva da raste od12nedela pa natamu taka bese kaj mene barem moze kaj sekoja trudnica da e razlicno..
Mnogu ti zemale se zaboravaat so cenite, mene u AdriaLab samo 36 denari mi zemaa... a inaku tocno nevazat besplatni pregledi kaj niv zaradi toa shto besplatno e samo po drzavnite kliniki i ambulanti , po privatnite ne Bitno dobro pomina A rezultati zashto ne ti dadoa deneska? Mene vcera odma mi gi dadoa posle nekoj saat
Mace za skrien sheker praat site trudnici do 28ma nedela, ne samo onie shto imaat indikacii. Jas i drugarka mi pravevme vcera a nemame nikakvi indikacii i imame odlicna bremenost toa mora da se napravi poradi pretpazlivost, deka nema nikakov simtom a mnogu cesto znaelo da se pojavi vo bremenost i posle poragjaj da iscezne Taka da ic da ne se sekirash ne e nishto strashno i tecnosta ne e neshto nepodnosliva, kako sheker u prav so voda takov vkus ima sherbetot... Da na GAK e besplatno, a vo AdriaLab na privatno e 36 denari shto e prifatliva cena i bockaat samo 2 pati, a na GAK bockaat mislam deka 3 pati..
Jas ispituvam ednas vo nedelata posto imam visoki vrednosti i primam fraksiparin pritiv zgrutcuvanje na krvta.
Jas do sega imam ispitano 3 pati ednas mesecno sega za sega e vo red na pocetok primav clecxane sega mi gi prekinaa neznam dali ke prodolzam do kraj da ispituvam
Здраво на сите Само да ве известам дека бев денеска на втор скрининг во државна и не платив ништо така да навали народе Бебчето е добро, фала му на Господ, беше малку успеано па не можев да го видам како си мрдка а баш сакав.... Но ајде нареден пат.
https://www.facebook.com/SandovalMusica/videos/10152653747296859/ Da ve raspolozam malce mesenca za dobra nok od mene
Кaкo сте мешињaaa Јaс сум си уште дoмa Бoлки си имaм не се менувaaт се нaдевaм зa ден-двa ќе му текне дa искoчи синкo Инaку кaкo зa бељa ете и нoс ми се зaтнувa и грлo ме пoдбoлувa се нaстинaв финo-лепo и тaкaa... Имaјте убaвa вечер милички
Mene ne mozam da zaspijam cela vecer :/ son ne me faka. @danichap ne mozam da ti pisam vo lp, mi treba eden sovet i oti ti tuka zivees mozebi ke mozes da mi pomognes, a ne sakam javno da pisam za sto se raboti.
Сега ти се бесплатни испитувањата, ако си од Ск, во 8-ми Септември имаш многу помалку гужва. Нема да имаш штета да си ги контролираш д-димерите и хемостазата. Јас цела бременост испитувам еднаш месечно сега почнав и на 2 недели, клексаните ги примав до 25 недела а сега фала богу се мирни вредностите. Позз
@MaLeCkO :) rezultatute mi rekoa posle 13h.a gi dobiv duri vecerta vo 18h.jas vidov deka se e vo granici na normala,no ke se javam i na dr.da mi kaze za sigurno. Inaku i mene mi dade upat vo 8mi Septemvri da uspitam preku krv D-Dimeri,homeostaza,Hiv,Hepatit ,krvna grupa...Izgleda sega treba site ispituvanja da gi pravat trudnicite.Ajde da e se dobro,pa ke se izdrzi i bockanjeto i se...
Зависи од докторот дали ќе те прати.Пак ќе кажам дека не е задолжително и многу од трудниците не ги пратиле на испитување.Тоа е исто како Торч што не е задолжително да се прави,некои не ни знаат што е тоа ама еве пример мене мојот гинеколог ми рече да го направам тоа испитување.Исто е и како Приска 1 и 2 што не ја прават сите.Значи не прават сите.
Mesinja zbam deka imase pisano ,ama nemozam da najdam pa da ce prasam-jas sum A pozitiv a mm e B pozitiv.Vcera js prasav doktorkata za toa ,neli se primase nekoja inekcija i ona rece ne treba.Pa da ve prasam vas da mi objasnite dali i koga se prima ??? Pa pak ako treba da se javam da ja prasam.
Само ако рх ти е различно.ти позитив а тој негатив ако е исто не се прима, а ти д димитрии зошто правеше имаше индикации или онака, во која недела правеше испитување.
Инекција се прима само во случај кога си со негативен рх фактор,а бидејќи си позитивен ти рекла докторката дека не треба
E dobro,sakav da si prasam pak,deka sega skoro procitav za krvnite grupi ama ne zapamtiv.Fala vi @kristince51 Jas si imam normalna bremenost i ne ni znaev deka treba da se ispituvat D-Dimeri,ama doktorkata vcera sama mi rece toa da ispitam.Inaku denes vlegov vo 27 nedela,a na pocetok na januari mi dadoa upat za da ispitam.