Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. VACA

VACA Популарен член

Мамички ,кога отприлика почнува да расте мешето,кога веќе нема да може да го собираме ? :) полот кога се одредува ?

2. podravka

podravka Популарен член

Polot mi go kazaa vo 16nedela a meseto pocnuva da raste od12nedela pa natamu taka bese kaj mene barem moze kaj sekoja trudnica da e razlicno..

♡BuBaLe♡ and VACA like this.
  3. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Mnogu ti zemale se zaboravaat so cenite, mene u AdriaLab samo 36 denari mi zemaa... a inaku tocno nevazat besplatni pregledi kaj niv zaradi toa shto besplatno e samo po drzavnite kliniki i ambulanti , po privatnite ne :)
    Bitno dobro pomina :) A rezultati zashto ne ti dadoa deneska? Mene vcera odma mi gi dadoa posle nekoj saat

4. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Mace za skrien sheker praat site trudnici do 28ma nedela, ne samo onie shto imaat indikacii. Jas i drugarka mi pravevme vcera a nemame nikakvi indikacii i imame odlicna bremenost :) toa mora da se napravi poradi pretpazlivost, deka nema nikakov simtom a mnogu cesto znaelo da se pojavi vo bremenost i posle poragjaj da iscezne :) Taka da ic da ne se sekirash ne e nishto strashno i tecnosta ne e neshto nepodnosliva, kako sheker u prav so voda takov vkus ima sherbetot... Da na GAK e besplatno, a vo AdriaLab na privatno e 36 denari shto e prifatliva cena i bockaat samo 2 pati, a na GAK bockaat mislam deka 3 pati..

slobodka likes this.
  5. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Da ve prasam dali ispituvate D-dimerii i faktor na homeostaza ?

6. MADO

MADO Популарен член

Jas ispituvam ednas vo nedelata posto imam visoki vrednosti i primam fraksiparin pritiv zgrutcuvanje na krvta.

7. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Jas do sega imam ispitano 3 pati ednas mesecno sega za sega e vo red na pocetok primav clecxane sega mi gi prekinaa neznam dali ke prodolzam do kraj da ispituvam

8. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Здраво на сите :D
    Само да ве известам дека бев денеска на втор скрининг во државна и не платив ништо:angel::D така да навали народе :D
    Бебчето е добро, фала му на Господ, беше малку успеано па не можев да го видам како си мрдка а баш сакав.... Но ајде нареден пат.

slobodka, S.Snezana, flower30 and 4 others like this.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

10. MADO

MADO Популарен член

Za tvoe dobro e da gi ispituvas a transfuziologot ke resi dali ke primas ili ne.

S.Snezana likes this.
  11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Кaкo сте мешињaaa:hai:
    Јaс сум си уште дoмa:rofl:
    Бoлки си имaм не се менувaaт :D се нaдевaм зa ден-двa ќе му текне дa искoчи синкo :D
    Инaку кaкo зa бељa ете и нoс ми се зaтнувa и грлo ме пoдбoлувa се нaстинaв финo-лепo и тaкaa...
    Имaјте убaвa вечер милички :*

KikuFFka, MADO, ruruk and 3 others like this.
  12. fairy88

fairy88 Популарен член

Mene ne mozam da zaspijam cela vecer :/ son ne me faka.
    @danichap ne mozam da ti pisam vo lp, mi treba eden sovet i oti ti tuka zivees mozebi ke mozes da mi pomognes, a ne sakam javno da pisam za sto se raboti.

13. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Сега ти се бесплатни испитувањата, ако си од Ск, во 8-ми Септември имаш многу помалку гужва. Нема да имаш штета да си ги контролираш д-димерите и хемостазата.
    Јас цела бременост испитувам еднаш месечно сега почнав и на 2 недели, клексаните ги примав до 25 недела а сега фала богу се мирни вредностите.
    Позз

MADO and S.Snezana like this.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

@MaLeCkO :) rezultatute mi rekoa posle 13h.a gi dobiv duri vecerta vo 18h.jas vidov deka se e vo granici na normala,no ke se javam i na dr.da mi kaze za sigurno.
    Inaku i mene mi dade upat vo 8mi Septemvri da uspitam preku krv D-Dimeri,homeostaza,Hiv,Hepatit ,krvna grupa...Izgleda sega treba site ispituvanja da gi pravat trudnicite.Ajde da e se dobro,pa ke se izdrzi i bockanjeto i se...

MaLeCkO :) likes this.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Зависи од докторот дали ќе те прати.Пак ќе кажам дека не е задолжително и многу од трудниците не ги пратиле на испитување.Тоа е исто како Торч што не е задолжително да се прави,некои не ни знаат што е тоа ама еве пример мене мојот гинеколог ми рече да го направам тоа испитување.Исто е и како Приска 1 и 2 што не ја прават сите.Значи не прават сите.

MaLeCkO :) likes this.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Mesinja zbam deka imase pisano ,ama nemozam da najdam pa da ce prasam-jas sum A pozitiv a mm e B pozitiv.Vcera js prasav doktorkata za toa ,neli se primase nekoja inekcija i ona rece ne treba.Pa da ve prasam vas da mi objasnite dali i koga se prima ???
    Pa pak ako treba da se javam da ja prasam.

17. kristince51

kristince51 Популарен член

Само ако рх ти е различно.ти позитив а тој негатив ако е исто не се прима, а ти д димитрии зошто правеше имаше индикации или онака, во која недела правеше испитување.

flower30 likes this.
  18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Акo си ти пoзитив немa пoтребa oд никaкви инекции , и јaс и мaжми сме 0+ двaјцaтa истo .

flower30 likes this.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Инекција се прима само во случај кога си со негативен рх фактор,а бидејќи си позитивен ти рекла докторката дека не треба

20. flower30

flower30 Форумски идол

E dobro,sakav da si prasam pak,deka sega skoro procitav za krvnite grupi ama ne zapamtiv.Fala vi :hug:

@kristince51 Jas si imam normalna bremenost i ne ni znaev deka treba da se ispituvat D-Dimeri,ama doktorkata vcera sama mi rece toa da ispitam.Inaku denes vlegov vo 27 nedela,a na pocetok na januari mi dadoa upat za da ispitam.

Pcelka94 and kristince51 like this.