Jas ne ni znaev sto e torch ispituvanje i nemam napraveno do sega, dimeri mojava maticna vika se pravele ednas vo bremenost barem, nekade okolu 28 ma nedela obicno, ako nema prethodno nekoi indikacii. Skrien seker jas si ispitav na moe baranje.
Уф женчиња абе многу болки имам ситни мали во последно време, ама и нагло ми порасна мешко деновиве, можно е од тоа да е. Денес планирам да доседам на работа, имам нешто итно да завршам и за во Сабота да земам ден, два дена да ги прележам дома. Имам баш бурни 10тина дена, постојано на нога и до доцна останување во свиткана положба. Ич не сакам да идам на ехо повеќе од еднаш во месецот, не гледам потреба, ама ако не прекинат болките ке мора да одам. И мислам дека проклетијава од бактерија не се исчисти и овој пат, пак имам болки и ми мириса мокрачата, полудеќу значи. Сега ќе барам под дрво и под камен семки од лубеница да варам чај за да ја исчистам бар додека се породам да ја нема
@coconaut затоа јас викам дека сите доктори се различни и дека многу од испиувањата не се задолжителни и зависи од доктор така се прават испитувањата.Јас правев и Д-димери и приска и торч а некој не направил ништо од тоа,а со првото правев само скриен шекер пошто имаше индикации,бебето беше доста поголемо а и јас бев огромна.Со првото исто имав многу отоци од 5-ти мсец па морав редовно да следам притисок а имав низок притисок. @AngelOfArh јас и ти сме неколку дена разлика и мене нагло ми порасна стомакот а и имам болки повремено зошто седам сега 8 саати на работа и стварно ми е многу мачна положбата.Гледај домче повеќе да одмараш па ако не престануваат или те плашат болките појди,од ехо секако нема никаква штета.Мене секоја недела ме гледаше докторот пошто имам ризична бременост а сега на две недели и нема никаков проблем.Ајде пола пат го поминавме,остана уште половината само Аа,и заборавив да ти кажам,и мене ми мирисаше мокрачата и мислев дека сум закачила бактерија ама направив урина и испадна дека нема ништо,чисто е така да немора да значи дека ја имаш пак
Vo 28 ma nedela, prvo treba ispituvanje na transfuziologija da napravis i od tamu mene maticnata mi zakaza na GAK da mi dadat mislenje dali treba da ja primam. No jas ne trebase, mislam deka cenata e okolu 3000 denari i fondot posle gi vraka parite.
Имав баш напорни 10 дена на работа. Може и од тоа да ме боли. Иначе се сетив и јас мокрачата може да ми мириса и од Прегназонот, многу се гадни, здравје ќе видам следната недела, ќе правам и к.с. и уринокултура. До тогаш ќе форсирам брусница и белки ке се избистри поише.
И јас форсирам брусница,секој ден пијам многу од пусти страв да не закачам нешто.А јас па Премамата ги пијам ама и мене ми се многу гадни,некогаш неможам ни да ги голтнам.Сега па ми дадоа и едни апчиња за џвакање пошто сум слабокрвна,имаат вкус ко парфем да ми шприца некој во уста,нема мислам погадно Ама тек сега ни почнуваат тегобите,поголеми сме во мешињата и разбуричкано е се
Mene mokracata mi mirisa gadno od Pre Mama, a pak koga piev Mamavit mi bese zelena Sreka procitav na upatstvoto deka moze od nego da e pa ne dignav panika. Inaku nakitivte li elki? Jas vcera si ja izvadiv da ja kitam koga gledam lamioni nemam, sekade gi prebarav, najverojatno letoska koga renoviravme sme gi frlile po greska, a imav eden kup. Sega treba novi da kupuvam...
Ние ја накитивме уште на 8-ми зошо ќерка ми препека и повеќе она китеше отколку ние,па после накнадно само сијалички докупивме зошто старите ни се расипаа ама битно сите и се радуваме и по цел ден пееме елко,елко
И јас тој период имав болки... се шири матката, нормално е. И мешето наеднаш расти. Кај мене немаше, и ОП наеднаш меше.... после пак забави, и оп наеднаш од меше - мев, хахаха. И боли, да....сепак не е мала работа ширењето и нагло растењето на матката. Мене само магнезиум ми помагаше во такви случаи.
A zashto se pravat ovie ispituvanja? I mene mi kaza doktorkata da ispitam na 28ma nedela sea, a ne mi objasni za shto e ispituvanjevo
Мајка ми боцка една комшика, вика во бутот најмалце ја болело, во рака најмногу. Иначе прасево мајкино вчера многу се нервираше оти мама работеше 12 саати, клоцаше риташе, дека потпрена со стомакот на маса ептен осекав. Човече мало, се сеќира за мајка од сеа
I jas sum na kleksani dve nedeli, racete mi se celi so modrici, lekarkata vika mozelo u stomak, ama jas nema sansi tamu da bockam.
Mila jas sum so in vitro imav hiperstimulacija i kako rezultat na nea trombocitite mi se visoki i mora da se tretira so inekcii za razreduvanje na krvta. No i se da e normalno vo bremenosta potrebno e da se ispitat hemostaza i d-dimeri za ne daj boze da treba da se prima terapija.
Мадо да пробаш во нозе, напред на бутот. Во скут би му дошло. Јас се боцкав долго време па на крај и некоја алергија добив на местата кај што се боцкав. Наводно од иглите.
Кој што сака нека ми рече џабе е, јас не можам да не пишувам на форумов Само си читкам од страна и се осеќам како натрапник Ај добар ден
Еее,и јас незнаев што е тоа Тоа е за да се види да не има Тоскоплазма,Варичела,Херпес и уште нешто имаше во крв.Дали си прележала или имаш во моментот дур си бремена.Јас дека сум со проблематична бременост па се нешто ми дава да испитувам
Hahha Hahhaha ajde dobro dojde nazad Kolku izdrza 1 nedela da ne pishesh Zamisli jas 26 nedeli ve citav kako natrapnik se dodeka pred 2 nedeli ne se reshiv da pocnam i jas da pishuvam Aj dobar den i na tebe i ubav den