Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Да беше 1 недела добро ќе беше :rofl: Добро ве најдов :P
    Немам гајле веќе,не се замарам со неважни луѓе 8)

KikuFFka, Pcelka94, MADO and 4 others like this.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

@Mariangel Welcome back :( ,taka vrati se-ostaj lugjeto sekako ke zborat.Gledaj tebe da ti e dobro...
    Kako si ti ??? Kako e bebus

3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Добра сум,фала на прашање. Бебуш темпераментен како и секогаш,си клоцка си уживка :inlove: Вие како сте со бебка?

Инаку се консултирав и со мојата докторка од Мк за вакцината, ми кажа дека може лошо да влијае на плодот и дека после 29та недела ако е примена вакцината помал е ризикот. Ама кај мене е примена во 24та недела :doh:

4. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Da si zdrava i ziva, kako trgnalo vremevo sekoja vtora devojka e so problematicna bremenost... Bitno ti e pretpazliva doktorkata i ti dava da ispituvash se....pa sekoe pozitivno rezultatce ti doagja dobro na dushickata :) Nie sea sme spremni na sekoe ispituvanje za nashite bebulinja :) :)

ivi1987 likes this.
  5. slobodka

slobodka Популарен член

Сакам да те прашам.... кога почна со испитување на д- димери и дали имаше некои индикации? која недела? јас неделава влегувам во 7ми месец, и сеуште не ме имаат пратено на испитување.

6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Да, само во надлактицата, мене маж ми ми ги ставаше инекциите, бевме 2 дена "на обука " кај матичниот и после сам ми ги ставаше...подобро така да не се мешам секој ден со болните во ординација! Докторот ни рече може и во стомак но на мм му беше ризично и страшно тоа ...
    Имав и јас модрици, се мачкав со хепартромбин и еве поминаа...пуста мајка, сѐ ќе издржиме за бебињата!

MADO likes this.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Dobri sme i nie,fala bogu,vcera ja vidovme i lici na mm:)
    A ne sfativ za koja vakcina pisuvas?a valjda i tie doktori tamu znaat kako treba.Nie celo vreme mislime deka tamu zdravstvoto e daleku podobro od nasevo.ne se sekiraj,najbitno da ne si pravis stres na tebe i bebceto

8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Мислев и јас така,се додека не се уверив во спротивното. Или мојов доктор ме увери во тоа,може не е така кај другите не знам.. Битно знам дека кога си одам од преглед си одам со наведната глава,додека кога си одев од кај докторката од Мк мислам дека ќе расцветав. Толку ми беше погодена со прегледите... :) Многу ми фали.
    Инаку за вакцината против грип што ја примив и по една недела се разболев :doh:

9. Sunshine_1979

Ооо, јас не сум ти релевантен примерок, ...уште дента кога дознав дека сум бремена од ГАК ме испратија на трансфузиологија и веднаш почнав со клексани како заштита на бебуш од некои антитела што ги имам во крвта, ги примав скоро 5 месеци, заедно со аспирин ми ги препишаа. Потоа до 32 недела пиев аспирин само а сега правам контроли на 2 недели!
    Како што знам ако имаш над 35 години, попуштени вени, отекување на нозете или прекумерна тежина, задолжително те испраќаат за д- димери. Во други случаи оставено е на гинекологот да одлучи!

10. flower30

flower30 Форумски идол

Pretpostaviv deka za taa vakcina zboris .Abe znaci ne znam kako rabotat nekoi doktori kolku da se rece deka rabotat:doh:I posle ni se karaat deka se citame od internet,ne trebalo taka.Pa jas i pred da ostanam trudna i sega poveke od tuka doznavam otkolku od doktorkata.

MaLeCkO :) and Mariangel like this.
  11. coconaut

coconaut Популарен член

И мене ми ја спомнаа хепатромбин маста, смее ли таа да се користи во бременост?

12. zajka1

zajka1 Истакнат член

Добар ден мешиња :) како сте ми денеска јас искрено на работа но поспана сеуште не можам да го пијам кафето. Инаку сакав да ве прашам кога точно се влегува во 5-ти месец, читав од 17 недела па дали е 16+1 или 17+1 :) стигнавме полека но сигурно до 15+5 позз до сите :*

MaLeCkO :) likes this.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

@zajka1 од 17+1 си во 5ти месец :)

zajka1 likes this.
  14. MADO

MADO Популарен член

Kako droga e forumov,bez nego ne se moze.

I na mene mm mi gi stava,polesno e,u stomak za vrwme na podgotovkite na in vitro mesec i pol se bockav,ne boli pa ke vidam moze da se obrnam nakaj nego,a na noga ne sum probala.
    Za bebe covek se ke napravi :)

flower30 and MaLeCkO :) like this.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Сте се распишале многу мешковци, не можам да ве дочитам сите, само да ве поздравам. @Pcelka94 каде е? Дан сум пропуштила нешто јас !?! Инаку јас турбо, на нога, низ куќа, по едното по другото... еуфорично, ко мува без глава сум. Бебуш клоцка, едвај чекам да се видиме во живо:inlove: а од друга страна, ситни денови бројам и само си викам не сум спремна уште, не направив тоа и тоа...(facepalm) Стегањето кое си го имам е се почесто, некои болки доку осеќам :?: ама сепак рано е, морам да сум спремна 100% одам малку одмор, па се читкаме

Pcelka94 and Sunshine_1979 like this.
  16. slobodka

slobodka Популарен член

Од наброеното само имам над 35 години, други индикации немам. Еве мојата не ми ни спомна за такво испитување. Дали и дека бебево е поголемо за цела недела, па затоа, стварно незнам. Ама гледам дека скоро сите сте правеле, па затоа се ставив на мисла.

17. Sunshine_1979

Смее, барем така ми кажаа и гинекологот и трансфузиологот, еве и сега на последната контрола му се пожалив дека ми се познаваат попуштени вени на нозете и пак ми ги посочи мастите - хепартпромбин, алвен или сл.

coconaut likes this.
  18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Тукa сум уштееее :hai::rofl:
    И јaс сум турбo пo дoмa сегa нa 19 ни е куќнa слaвa , именден нa синкo и рoденден нa мм:D 3in1:D пa и другoтo синче си гo чекaме се мoлaм сaмo и тoa дa не испaдне нa 19 пa дa не бидне 4in1 :rofl: имaм некoи пецкaњa и стегaњa дoле и кoлкoви бoлaт ли бoлaт aмa инaт синкo несaкa тa несaкa дa искaчa :D изгледa вo исти ден ќе искaчaaт сите нaши декемвриски хaхaхa

А @KikuFFka не јa читaм нештo кaде ни е oнa :)

flower30, zuto, makgirl and 5 others like this.
  19. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

denes go zedov rezultatot od pap I imam inflamacija? sto e toa nekoj da ne znae podetalno? mi se javi sestrata po telefon mi gi kaza rezultatite doktorot ne e tuka vo petok treba da odam ke go prasam ama do togas ne mozam da cekam . mi prepisa samo vaginalni.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Инфламација е воспаление, имаш некаква инфекција или почеток на инфекција.