vo petok treba da gi zemam brisevite od mikrobilogija da vidime dli ke pokazi nesto bas se zagriziv sega
На папот треба да пишува што има, така да не се сеќирај, ако било алармантно сестрата сигурно ќе ти кажела веднаш да одиш кај замената.
po telefon kaza samo deka imas inflamacija I da zemam vaginalni poliginaks I rece ne e nisto strasno se nadevam deka e taka se grizam za bebusot
Последен пат кога испитуваше имаше ХПВ? Што викаше претходниот пап? И да е ХПВ се лечи со добар имунитет, ама кај трудница потешко, иако не верувам дека ќе прави проблем во бременост.
Не мора да е ХПВ, може и од обична кандида да се покаже инфламаторна состојба, бидејќи флората на грлото на матката е променето, најчесто зацрвенето или пак со сменета рн. Таков одговор добив јас кога го прашав гинекологот за една феминка баш, ме заинтригира дали се е во ред. Иначе јас резултат од пап досега во живот не сум видела, матичниот ги носи примероците, ги добива резултатите и они ми кажуваат се е во ред или не е во ред.
Zdravo mesinja,me faka nekoja panika pa sakam da ve prasam nesto. Pred da doznaam deka sum bremena napraviv mikrobioliski testovi i mi najdoa streptokoka i sega koga doznav deka sum bremena ne sum piela nikakva terapija samo nekoj caevi na prirodna baza e sega cekam za dve nedeli treba da odam za srceva reakcija i sega nekako nemozam da go dobijam maticniot da prasam da ne mi napravi problem taa bakterija mislam ke skrenam so pametot dodeka da otidam samo vie mozete da mi pomognete dali i nekoj dr.go imal istiot problem kako mene. Ve molam za sovet
За стрептококата прават брис на крај на бременост зошто може при пораѓајот да се пренесе на бебуш и се третира со антибиотици, ако не се излечи се препорачува царски, тњка од досегашни искуства знам, личнонсум ја немала но мора даџсе лечи дефинитивно. Е сега не да те плашам, јас на твое место би отишла одма на државна за совет, јави се уште сегс на ало докторе, најубљво на државна и почни терапија, не се игра со такви работи!!! Најдобронамерен совет, не чекај ич!!!! Од искуство ти кажувам, чекањето мене ме чинеше спонтан пиши ни и реагирај одма!!!
Девојки хелп.... Ме боли од десната страна кај половината, т.е не е болка туку како да се тегне. Прв пат ми е вака, ај ако некоја имала искуство нека пише што помага. Се напив и магнезиум сега па мислам ќе ми олабави сега.
Мајчички како сте ? Честитки за новите мешиња. Иначе од брисевите ми излезе дека имам urealitic на цервикс матичниот ми кажа дека не е ништо страшно ми даде терапија од 7 дена иначе друго све е во ред. 32 Недела сум и веке почна колку повеке радост толку повеќе и паника да е фаќа морам да признаам. Деновиве почнувам со перење и пеглање
Исто ми се дешава.... тоа е некој зафатен нерв како што се шири карлицата. Ќе има денови каде што ќе те боли повеќе и денови кај што ќе те боли помалку. Само не се плаши не е ништо.
Heheheh duso moja tuka sum eve me i mene isto kako i ti turbo po doma i nas ni e i na gradot i kukna slava Sv. Nikola pa ima dosta obvrski i zatoa ve zapostaviv, nemam mn vreme za forumov. A inaku eve dva dena cuvstvuvam kako nesto me stega dolu imam bolki vo cipite i vo polovinata, i odvreme na vreme me naboluva stomakot nesto slicno kako predmenstrualni bolki dobivam pa neznam sto ke ispadne na krajot. A utre ke odam povtorno na ctg i da se vidime so doktorkava da me pregleda i da slusnam sto ima da mi kaze pa ke vi pisam, ke ve izvestam ako ne me zadrzat da ostanam. Neznam zosto ama imam nekoe takvo pretcuvstvo si vikam deka ke mi recat da ostanam i sum mn vozbudena pa ke vidime. Pozzz do site, i so lesnoo ve gushkam i ve baknuvam
Jas ja imam taa bakterija vo mokraca i antibiotici mi dava maticniot petok treba da zemam rezultati da vidam dali se iscisti.maticniot mi kaza deka za bebeto nemalo problem ama ako ne se leci pravela problem na bubrezite
Ne e preporachlivo vo prvo tromesechje da se pie antibiotik, taka da pochekaj si do pregledot i ke si porazgovarash so doktorot. Na brisevite vo 12 nedela najubavo ke se vidi shto i kako ima.
Добро вечер мешиња.Денеска сум нешто посебно расположена,бебуш клоца ли клоца ама рано му е за излегување @Pcelka94 од тебе секој ден чекам новости да знаеш.Ајде бебушчо нека излегува па да ја наполниме темава со дупло повеќе позитивна енергија Ве гушкам ситее
Денеска се ми се затресе, лежев во кревет, и си викам, ау земјотрес. Па си гуглам колку бил силен. И додека така, сфаќам дека лаптопот ми е допрен со ќошето на стомакот, а бебето ми го бутка. Се изнасмеав Ете нов тип на земјотрес.
Мешиња здраво и од мене, веќе една недела не можам да му се доизнагледам на ова мало човече, едвај чекам да дојде 12 недела за скиринг, да го видиме уште еднаш пораснато и уште поубаво и се надевам со убави вести...Поздрав мамички и имајте убава ноќ
I jas kako ke se potpram na biro sin majkin udira mislish kojznae shto e. Denes bash mi beshe machno na rabota, vo 6 saat veke ne se sedeshe.