Mamicki dali se sekavate na tezinata na bebeto vo 13 nedela jas sega na net vidov edna tabela za prosecna tezina a moeto e daleku od taa tabela . maticniot mi kaza deka e vo red ama sepak mi ostana vo misla
Моето во полна 12 недела беше 64 грама. И мене не ми беше според табелата,ама ми кажаа дека се е во ред. Колкаво е твоето на тежина и големина?
Mila shtom doktorot ti rekol deka se e vo red, nemoj do tolku da se opteretuvash so takvi raboti. Tezhina i merki na eho nikogash nema da bidat 100% tochni,a i da se tochni sekoj plod si ima svoi karakteristiki svoi geni. Site sme razlichni nekoi poteshki nekoi polesni. Ich ne mu ja misli ne si stvaraj sama dodatni nervozi,gali meshko i uzhivaj
Мамички, ете јас од утре веќе 36 -та недела влегвам и почнуваат мислите како ќе биде.што ќе биде. Туку да си прашам ,веќе неколку дена имам болки во прстите на рацете кога ги виткам,а и во спиењето осеќам болки мали.Дали на некој му се има случено истото,знам дека е нормално да отечат малку,но за болки не знам.
Jas se razboluvam, grlo strasno me boli i omalaksana sum, kazete sto smeam da se napijam odma za kolku tolku da sprecam.
Сода и лимон, не пиј лекови ништо не можеш со парацетамол да наравиш. Исцеди 3 лимона и лажиче рамно сода, напрај гаргара и голтај, ќе ти олесни.
Топла супа, лимон и сода, овошни чаеви, какао, топла бања и топло ќебе, отспи ако можеш еден ден и ко нова од утре.
Dobar den i od mene ..kako ste mesinja ? Jas sinoka ne se osekav bas dobro,srceto mi lupase silno ,piev Bedoksin i se napiv i blaga voda i si legnav.Sakav da idam na dezuren,ama prethodniot pat so istite simptomi bev ,otidov i cekav 3saati vo 2 nokta i na kraj mi rekoa napij se bedoksin i ako sakas mozeme infuzija da ti stavime i tolku.I si rekov dzabe ke odam koga znam sto me ceka tamu.Deneska mi e podobro,ama ovie hormonive ke me pobudalatod sabajle prvo bev mnogu nervozna,pa mi se placese,pa se osekav ubavo i korisno na rabota,pa sega pak se osekam za nikadeama toa e...tesko na mm -ke go izludam do poragaj
Mila jas sum 27ma nedela, a prstite na racete sekoe utro me bolat i edvaj da svitkam tupanica Ne otekuvam fala bogu pu pu...ama so prstive neznam zashto taka si imam maka i jas Tuku i da ve prasham ostanatite mamicki dali site piete Magnezium Direkt?? Jas prestanav da gi pijam na svoja raka sega pred edna nedela i si zemav Magnezium shumlivi tabletki si pijam po 2 vo denot.... Pozrdav Meshinja i ubav den
@MaLeCkO :) Mamicke,vo vrska so magneziumot,jas zemam Magultra tableti,2x1,taka mi prepisa maticnata.. Pa neka kazat drugite meshkovci dali imaat nekakvo iskustvo so ovie tableti. Imajte ubav den
Јас во првата бременост ги пиев по препорака на гинекологот и супер ми беа,сега земав некои други,незнам ни на која фирма се точно,апчиња се и терам со нив.Можеш слоодно да ги пиеш.
Најпрво фала за поздравите Ве гушкам со мешко и следно идење обавезно ќе се видиме, планирам да поседам малце повеќе Во врска со прстите мене навечер ми се случува тоа, откако ќе претерам со работа, едвај виткам прсти, едноставно мачно ми е. Ама едно кесиче магнезиум ми помага. На следно идење ќе го прашам докторот дали смеам по 2 на ден, навечер осеќам мака веќе, па пред да легнам да испијам уште еден.
Mene maticnata mi kaza da gi pijam Magnezium Direct 300, ama jas na svoja raka pred edna nedela prestanav da gi pijam i zimam Shumlivi Magnezium po 2 tabletki, sega vo Ponedelnik sum na kontrola i bash ke ja prasham, ako ne da gi zimam ovie kako vashive--- Natural Wealth apcinja od 250 mg... Inaku Magneziumot se pie za opushtanje na muskulite taka?
Мешиња,што ви дал докторот тоа пијте,не на своја рака да зимате колку и какви мислите дека е добро.Ако реба да појача докторот ќе ви каже,ако треба само 250,толку зимајте,ако ви рекле Директ од 300,тогаш такви,зошто сами на своја рака си преправате па после тоа се ставате у мисла дали е добро или не?