Како сте ми мешиња сабајлево бев на разговор кај матичниот околу отварање на породилното и му викам дај и едно ехо да направиме.Го гледа бебуш и ми вика уфф свртен е со главата нагоре и ми вика да лежам на десна страна зашто имало шанса да си се намести. Многу се напнав некако,зашто на претходниот преглед си беше наместено.Со ќерка ми уште во 30 недела беше наместена. Се надевам дека ќе се намести зашто ич несакам да одам на царски,повеќе сум за природно...
Jas iskreno si gi smeniv na svoja raka zatoa shto imav problemi so stolicata, mislam deka radi niv poteshko odev vo toalet, sega od koa ne gi pijam malku mi e polesno ili na psiha mi e nezz... pa do ponedelnik dodeka odam mislev da se konsultiram i so vas Kako i da e tocno e toa, kako kazal doktorot taka da se prai
Ti pomaga polesno da odis neli? E kaj mene pa ako pijam poveke od 350-400 utredenta nema da izlezam od toalet.
И јас немам некоја мака од магнезиум,дури и полесно мислам дека одам. По неколку пати на ден Не знам зошто имаш мака? Уствари секој организам си е различен..
Epa jas ne da odam lesno od nego, tuku prelesno Isto nekolku pati vo denot, no stolicata e tecna kako voda.
Оооо добро е сум те разбрала Јас па мислам твдра столица имаш од него Ти убаво си си пишала течна столица ама кој да види
Po dve minimum krkaj, mene duri mi rekoa po 3 radi bolki i skraten cerviks, ednas se napiv i nikad vise
Првпат слушам магнезиумот да влијае на столицата.За апчињава и сирупите за железо знам дека прават проблем ама за магнезиум не.
Тинушка, тие шумливите да ми плаќаат не ги пијам, шеќер, боја и ништо друго. Си пијам на Биоелектра. Да не е дозволено, ама исто не се дозволени и грчевите во бременоста. Инаку син мајкин деновиве растура, ич не е мирен, мм сака да го осети ама некако на пладне сега е мирен, ќе се најадеме и седи мирен. Ама мислам кај и да е ќе почне да се осеќа. Инаку најмногу што сум се насмеала досега во фирмава после мене уште 2 колешки забременија, ептен лесна нога сум имала Другиве се постари, ама директоров вика лесна нога имаш може и они да изненадат
И јас имам читано дека се штетни , но гинеколог ми рече да ги пијам , најди им го крајот.. Нашава ќеркичка од 28 недела наваму нз кога е била мирна нонстоп ритка , се превртува , пружа рачиња ,ноџиња . Поготво ако легнеш тешко тебе , тогаш си прави шоу
Јас ќе ти кажам сега што пијам веќе 2 недели секој ден и одам 2-3 пати секој ден да си се испразнам, бидејќи имав проблем откако се породив со цревата (а природно се породив) имав болки, грчеви, сечење во стомак, абе не можев при себе да си дојдам, преку еден ден одев во тоалет и тоа многу тврдоо да ме извините и еден ден почна од десна страна долу ниско многу да ме боли како да имам нешто внатре како да ми смета нешто и направив магнетна томографија и сите органи во ред, само се гледаше во цревото заостанат измет и ми рекоа можеби е тоа што те боли и ти смета и така си остана и решив да сменам исхрана и да видам дали е до тоа и колку ќе ми помогне и еве како почнав и сеуште го почнувам денот: штом станам наутро пијам 1-2 чаши вода, после неколку мин.одам и цедам пола лимон со топла вода и го пијам тоа, после 30-40 мин.2 лажици мелено ленено семе со топла вода го пијам и одма после тоа 1-2 чаши вода пијам. Чекам пола саат до 40 мин. и правам смути од 2-3 киви и една голема круша. И после пола саат едно кисело млеко со корнфлејкс кркнам и после кога е време за ручек ручам тоа што има, првите денови додека се исчистам без леб јадев или 1 парче двопек, а сега овие денови јадам црн леб исклучиво со ручекот. И после ручекот рендам едно цвекло со еден морков како салата го јадам тоа и не можам да ти опишам колку ми е полесно, обавезно одам секој ден по 2 пати минимум, откако почнав се ова да го јадам, болките ми престанаа и презадоволна сум од самата себе што почнав со ваква исхрана. Па пробај и ти ако имаш тешкотии во одењето по надвор, ти гарантирам успех 100%
До пред еден месец пиев Магнезиум директ од 300 едно на ден. Но бидејќи имав болки во стомакот, матичната ми смени, и сега ги пијам овие таблети 2*1.
Да се надоврзам и јас, деновиве пијам по литар свежо цеден домашен сок од цвекло, морков, јаболка и мандарини, која промена значи, често трчам во тоалет.
И јас пијам магнезиум директ од 375мг ама не секој ден 3. 4 пати во неделата.кога имам главоболка или ме боли кичма си пијам по едно од натурал велт најибав вкус ми имаат. Иначе во посчедно вррме многу ме боли крстот доле и не цела кичма.незнам од што тоа така а повеќе одмарам.