1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    708
    Како сте ми мешиња:) сабајлево бев на разговор кај матичниот околу отварање на породилното и му викам дај и едно ехо да направиме.Го гледа бебуш и ми вика уфф свртен е со главата нагоре и ми вика да лежам на десна страна зашто имало шанса да си се намести. Многу се напнав некако,зашто на претходниот преглед си беше наместено.Со ќерка ми уште во 30 недела беше наместена.
    Се надевам дека ќе се намести зашто ич несакам да одам на царски,повеќе сум за природно...:worried:

На MaLeCkO :) му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Jas iskreno si gi smeniv na svoja raka zatoa shto imav problemi so stolicata, mislam deka radi niv poteshko odev vo toalet, sega od koa ne gi pijam malku mi e polesno ili na psiha mi e nezz... pa do ponedelnik dodeka odam mislev da se konsultiram i so vas :)
    Kako i da e tocno e toa, kako kazal doktorot taka da se prai :)

3. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    ne e mnogu, jas treba po 500 gr da pijam ama poradi tecnata stolica najmnogu sto mozam e 300.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    mene pa mnogu mi pomaga magneziumot za stolicata, pijam direkt od 375 vo prasok

5. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Мене ми кажа докторот да пијам калциум и магнезиум шумливи таблети.

6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ti pomaga polesno da odis neli? E kaj mene pa ako pijam poveke od 350-400 utredenta nema da izlezam od toalet.

7. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    meshinja, a Magultra tableti zemat nekoja?

8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    И јас немам некоја мака од магнезиум,дури и полесно мислам дека одам. По неколку пати на ден :) Не знам зошто имаш мака? Уствари секој организам си е различен..

9. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Epa jas ne da odam lesno od nego, tuku prelesno :) Isto nekolku pati vo denot, no stolicata e tecna kako voda.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.951
    Допаѓања:
    110.298
    Леле да земам ја да кркам по 3-4 магнезиуми, ја едвај еднаш неделно ако отидам :(

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Оооо добро е сум те разбрала :rofl: Јас па мислам твдра столица имаш од него :lol: Ти убаво си си пишала течна столица ама кој да види :D

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  12. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Po dve minimum krkaj, mene duri mi rekoa po 3 radi bolki i skraten cerviks, ednas se napiv i nikad vise :D

13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Првпат слушам магнезиумот да влијае на столицата.За апчињава и сирупите за железо знам дека прават проблем ама за магнезиум не.

14. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Доколку збориме за шумливи таблети магнезиум не е дозволено повеќе од една дневно :)

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.951
    Допаѓања:
    110.298
    Тинушка, тие шумливите да ми плаќаат не ги пијам, шеќер, боја и ништо друго. Си пијам на Биоелектра. Да не е дозволено, ама исто не се дозволени и грчевите во бременоста.

Инаку син мајкин деновиве растура, ич не е мирен, мм сака да го осети ама некако на пладне сега е мирен, ќе се најадеме и седи мирен. Ама мислам кај и да е ќе почне да се осеќа. Инаку најмногу што сум се насмеала досега во фирмава после мене уште 2 колешки забременија, ептен лесна нога сум имала :D Другиве се постари, ама директоров вика лесна нога имаш може и они да изненадат :D

На LUCERKA, zajka1, S.Snezana и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    И јас имам читано дека се штетни , но гинеколог ми рече да ги пијам , најди им го крајот..
    Нашава ќеркичка од 28 недела наваму нз кога е била мирна нонстоп ритка , се превртува , пружа рачиња ,ноџиња . Поготво ако легнеш тешко тебе , тогаш си прави шоу :D

На LUCERKA, Pcelka94 и S.Snezana им се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас ќе ти кажам сега што пијам веќе 2 недели секој ден и одам 2-3 пати секој ден да си се испразнам, бидејќи имав проблем откако се породив со цревата (а природно се породив) имав болки, грчеви, сечење во стомак, абе не можев при себе да си дојдам, преку еден ден одев во тоалет и тоа многу тврдоо да ме извините и еден ден почна од десна страна долу ниско многу да ме боли како да имам нешто внатре како да ми смета нешто и направив магнетна томографија и сите органи во ред, само се гледаше во цревото заостанат измет и ми рекоа можеби е тоа што те боли и ти смета и така си остана и решив да сменам исхрана и да видам дали е до тоа и колку ќе ми помогне и еве како почнав и сеуште го почнувам денот: штом станам наутро пијам 1-2 чаши вода, после неколку мин.одам и цедам пола лимон со топла вода и го пијам тоа, после 30-40 мин.2 лажици мелено ленено семе со топла вода го пијам и одма после тоа 1-2 чаши вода пијам. Чекам пола саат до 40 мин. и правам смути од 2-3 киви и една голема круша. И после пола саат едно кисело млеко со корнфлејкс кркнам и после кога е време за ручек ручам тоа што има, првите денови додека се исчистам без леб јадев или 1 парче двопек, а сега овие денови јадам црн леб исклучиво со ручекот. И после ручекот рендам едно цвекло со еден морков како салата го јадам тоа и не можам да ти опишам колку ми е полесно, обавезно одам секој ден по 2 пати минимум, откако почнав се ова да го јадам, болките ми престанаа и презадоволна сум од самата себе што почнав со ваква исхрана.
    Па пробај и ти ако имаш тешкотии во одењето по надвор, ти гарантирам успех 100% ;)

На MADO, zajka1, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    До пред еден месец пиев Магнезиум директ од 300 едно на ден. Но бидејќи имав болки во стомакот, матичната ми смени, и сега ги пијам овие таблети 2*1.

На MaLeCkO :) и Adina им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Да се надоврзам и јас, деновиве пијам по литар свежо цеден домашен сок од цвекло, морков, јаболка и мандарини, која промена значи, често трчам во тоалет.

На MaLeCkO :), Tinushka и kallias им се допаѓа ова.
  20. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    И јас пијам магнезиум директ од 375мг ама не секој ден 3. 4 пати во неделата.кога имам главоболка или ме боли кичма си пијам по едно од натурал велт најибав вкус ми имаат. Иначе во посчедно вррме многу ме боли крстот доле и не цела кичма.незнам од што тоа така а повеќе одмарам.