Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Cka

Cka Форумски идол

Јас пијам 2 на ден по 250. Еднаш се пожалив на грчеви во стомак, ми рече гинеколот по потреба повеќе да пијам, можело и до 1000 на ден, без никаков проблем. За столицата... посебна приказна, на ден по 5 пати одам, ми се смачи.

2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Мене докторот ми препорача MagCitra. Скапички се доста, ама ги зедов.

Sunshine_1979 likes this.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Sega pak pocna brzo da mi lupa srceto :(merev pritisok 115/70,a otkucai 89.neznam vaka zasto??? Nekoja imala vakov problem vo bremenost? 27 Nedela sum.
    Ke pijam sega bedoksin da vidam dali ke se smiri

4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Не се труј само со апчиња,и јас имам цело време брзо чукање на срцето 90 па и повеќе некогаш.. Секогаш ми чука брзо срцето ама не мислам дека е опасно освен ако и притисокот не е во ред. Е сега не знам пред бременоста како ти било со откуцаите. Сепак сметам дека не е алармантно,ама ти си знаеш како се чувствуваш :)

flower30 likes this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мене ми се стандард откуцаите 90ка, а притисокот ти е супер. Мене ми е нормален 90/70, ам сега ми се качува и до 120/90, нормално, поише крв во телот и струи.

flower30 likes this.
  6. Tinushka

Tinushka Популарен член

И јас имам таков проблем со срцето и брзо се заморувам од ништо , но не земам никакви апчиња . Нормално е тоа во бременост , ни се случуваат толку многу промени

flower30 likes this.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Pred bremenost nekogas mi bilo taka(osobeno pri nervoza i stres) i bev se ispitav kaj internist,mi pravea EKG I eho na srce.mi imaa kazano deka se e vo red.E sega vcera taka mi se javi i denes pak istoto,a bidejki sum straslivka uste poveke se plasam.Ama ke idam posle do opst doktor,ako treba i Ekg neka mi napravi...
    A citam deka vo 3to tromesecie se pocesto e ova,deka bebeto raste ...

8. coconaut

coconaut Популарен член

E moram nekade da se ispraznam zasto mnogu se nerviram. Neli nie bremenite zeni sme zastiteni so zakon a?
    Mi kazuvaat na rabota ke me prefrluvale na drugo rabotno mesto, jas da pocnuvam da ucam sve od pocetok, so novi luge, namesto koleskata sto dojde pred nekoj mesec, bidejki neli sum otsutna i ke bidam otsutna pa veke ne im trebam.... A sto rabotev 7 godini i dusata ja dadov i sve sama srediv napraviv da bide podredeno za nekoj koga ke dojde samo da si produzi so rabotata a mene da me isfrli.

9. ilipili

ilipili Популарен член

Ее нема проблем јас и другарка имењачка си најдов душа најмила што е и ме стопе. Не е проблем во било кое време можи и со бебчо наш да се запознае со бебчо ваш хехе. За тоа со прстите мислам дека е од напор колку што истражував, како што пример ти од работа на компјутер, пеглање, вршење на потешки работни задачи.
    А за магнезиумот јас цело време го пијам на Биолектра магнезиум форте од243мг.што се раствораат во вода и многу ми годат. Пијам по едно на ден навечер, така ми кажа геникологот и така терам. Немам грчеви, до сега само 3 пати ме има фатено во нозете. А со столицата немам проблем и пред да пијам, а и од ко почнав да пијам хеферол, само што повеќе јадам варена храна, а и што повеќе течности претежно вода пијам и овошје. Пробајте со сушени сливи или може и компот од сливи. Јас јадам и јаболка доста, а ми помагаат и за киселините кои што ги имам многу бидејќи бебчо има косичe :D:(

AngelOfArh likes this.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Цела бременост 120 ми беше пулсот, пред да се породам ми правеа екг 169 беше! Од ко се породив не знаев да дишам со смирено срце падна на 70-80 :D Од што мислиш на тоа ќе ти се крева повеќе, плус нормално е повисок да е во бременост. Уживај и опушти се!

flower30 and jacqueline.s like this.
  11. jacqueline.s

@flower30 , срц, искрено притисокот и пулсот ти се одлични, особено како за трудница. 90 пулс имам јас стандрадно, а не пак бремена. Не треба да се потресуваш... 90 пулс е супер.

flower30 likes this.
  12. Tinushka

Tinushka Популарен член

Како се справувате со киселините ? Јас а легнам ме фаќаат киселини мачнини , па повраќам ...

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Еве Жаки нека каже колку се потресував за пулсот јас, а сега делам совети :D ама од искуство да не сте како мене! :)

@jacqueline.s :*

flower30 likes this.
  14. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

И јaс кaкo зa бељa "гo фaтив зaјaкoт" се испoнaстинaв и киселини ме утепaa пa ни пoртoкaл вo устa не мoжaм дa стaвaм ни чaј пa дa пoмирисaм :sweat: штo ќе се прaви незнaм , едвaј чекaм бaрем дa се oлеснaм oти вaкa ни дa функциoнирaм не мoжaм :(

KikuFFka and Adina like this.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@ilipili и јас хеферол пијам, по колку на ден пиеш?
    @Tinushka и овде ме има, хехе, не знам до која недела си моментално, но тој период од кај 30 па до сега скоро, најмногу кун 34та имав најужасни киселини, абе вода да се напиев горење одма ми надоаѓаше. Цела ноќ подисправена спиев , да речам спиев, реално повеќе станував, пиев сода, многу повраќав, наутро особено(facepalm) еве сега приметив доста ми се спушти стомакот надолу, навечер не јадам после 7 а во 10 си легнувам ими се питсмири. Помали оброци и без мешање храна.. ќе заврши се магично чим се породиме одма:hug:

Pcelka94 and Tinushka like this.
  16. jacqueline.s

Да, ама ти не се потресуваше за 90 пулс, туку за над 120 :D 90 е како добро утро... хахаха

kristina.k likes this.
  17. coconaut

coconaut Популарен член

Of lele, da ne e nekoj virus i mm se zali na isto ko mene bolki vo grloto i omalksanost, uste ova ni falese, a od doma nemam izlezeno osven na lekar.

Pcelka94 likes this.
  18. Tinushka

Tinushka Популарен член

32 недела сум. Море и да јадам и да не исто ми е . Ми кажа тетка ми она како прави за киселини и понекогаш МНОГУ РЕТКО ама ептен кога морам го правам ,ми кажа сол на врв на лажиче да ставам у уста и ств. смирува киселини ама јас не смеам воопшто сол..

♡BuBaLe♡ likes this.
  19. kristince51

kristince51 Популарен член

Јас денес толку се изнервирав па почнав да си плачам од нервоза, чекам гинекологот мој 2саати, ладно, касни па.и кога дојде знае ситуацијата каква ми е нели не треба да седим и стоим и тоа не е битно битно е тие преку врски да си ги прими а прва бев за преглед, ај еден ај два ама кога маж дојде со резултати за.жена му апчиња да земе го прими и вика па ти си , леле кога ми навреа солзи почнав да плачам, му викам нели е срамота ем чекам ред 2ч знаеш ситуација ем пушташ преку ред, на сестрите им велам дај те ми книшка ке си идам и плачам, неможев веке немав сила се ми собра, кажувам за плацентата тој вели нема.такво нешто се е во ред, јас се изнервирав и му кажав дака сакам второ мислење и ми даде упут за во државна утре. А.бебето е добро 29.8мм а касни еден ден тоа ми е страв секогаш беше плус за два дена. Тие сестрите ми викат не се нервирај ако е речено дека ке бидне ке бидне, ако не секој ден да доагаш исто ти е.

20. flower30

flower30 Форумски идол

@jacqueline.s @kristina.k aaa poveke od mene,a:Dja posle merev 96 mi pokazuvase ama pusto be "Mile Panika" odma me fakja strav....znaci aj ke probam da ne se potresuvam ,kolku sto mozam :)

kristina.k and jacqueline.s like this.