Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@AngelOfArh иако сум со второ бремена чудно ми е кога го нема по два дена да не го осетам ич,некогаш ко што викаш цел ден и цела ноќ си клоцка а некогаш па го нема ич.Ама јас многу ретко и благо јадам а тоа знаеш дека ги размрдува доста.Ама нормално е,кога ќе поминат уште неколку недели тогаш поинтензивно се осеќа мрдањето на бебето и обавезно преку ден се осеќа па и ноќе исто.И јас се грижам и си викам што е работава што го нема ама после ко ќе ме поздрави душичката на место ми доаѓа :)
    А,и сум приметила ако не го осетам долго време кога легнувам навечер,обавезно 5 минути на грб го чекам,ќе ме поздрави и мирно спијам :D

LUCERKA, MaLeCkO :) and AngelOfArh like this.
  2. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Еее, колку пати и јас паника дигав, па плачки, па трк кај матичната...еднаш дури и на итна на клиника отидов а што ми се погоди една докторка што ме смири - ми го пушта на ехо и вика еве гледај дека мрда и не си прави паники тоа 10 движења во денот важи после 35 недела, сега е уште мало и во некои положби нормално е да не ги осеќаш движењата!
    Ич не се секирајте...се е во ред!!!

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не бе не паничам, таман работа, баш напротив, уживам во цела бременост. Сакав само да ми потврдите тоа што и сама претпоставував ;)

LUCERKA, zajka1 and S.Snezana like this.
  4. ilipili

ilipili Популарен член

Ангелче и јас од ко почнав да го чувствувам не го осеќав цело време. Прво како вибрации да имав, па потоа почесто и почесто мр брлаеше, а сега не застанва :D ама немам гајле ме исполнува целосно тоа чувство неописливо преубаво :) Уживај во тие моменти кои што се бесценети

MADO, zajka1, S.Snezana and 1 other person like this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Еве го само што се пофалив ме поздрави, два дена мирен, толку му е нормата :D Син на мајка ама го стегам на работа подгрбавена цел ден, во една положба и мака ми е некогаш и за него. Сега ова време почнува и грб да ме боли веќе, а денес демек и се раздвижував.

LUCERKA, Eli23, zajka1 and 1 other person like this.
  6. slobodka

slobodka Популарен член

Јас искрено ти се чудам кога си велела и до сега дека го осеќаш како мрда. Јас прв пат успеав да го осетам дури во 20 -21 недела. Не се грижи околу мрдањето, уште е релативно мало за да ги осеќаш сите негови движења. Тоа сигурно си мрдка ама ти не го осеќаш.

zajka1 likes this.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се осеќа уште од 14та недела, не е удирање туку е нежно како скокоткање од внатре. Буквално како некој со перце од внатре да ти проаѓа, како да ти објаснам не знам поинаку. А прв пат го осетив кога многу се изнервирав на работа и му објаснував на мм така пожустро и ми пројде низ стомакот нежно, да ме потсети дека е тука и да не се сеќирам. Буквално се стопив.

LUCERKA, S.Snezana, Tinushka and 6 others like this.
  8. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

@AngelOfArh isto i jas go osekjav kako ripce da mi plivkashe po stomaceto, taka nezno ko shto vikash ti ko perce :) kako peperutka so krilcata hehehhe....taka go osekjav do 23ta nedela moze.... Malku pokasno pocnav da go osekjam sinko da klocka tek posle 23/4ta nedela, moze deka placentata mi e na preden dzid i vikaat gi ublazuva udarite...ama sega ni taa ne me spasuva :P

LUCERKA likes this.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И мене ми е на преден ѕид плацентата, ама еве го сега си мрдка мајкиниот, ич нејќе мандарини и портокали, кога јадам се размрдува, а ми го нејќе и директорот на работа, кога вика и тогаш се буни :P Мил на мајка умен.

S.Snezana, joy1 and MaLeCkO :) like this.
  10. kallias

kallias Популарен член

Се мислев мислев каде да пишам и викам ај дека нај активна е оваа тема па ќе пишам тука да прашам може некоја знае да ми даде одговор. Денес правев крвна слика и се е супер и во граница на нормала освен PLT-тромбоцити кои ми се малку покачени, граница е од 150-450 а мене ми се 454. Инаку ги проверив сите поранешни испитувања и немам ни еднаш толку големо покачување, сега прв пат. Па си велам да не е резултат на тоа што се породив скоро и сеуште не ми е регулиран циклусот.....хормоните ?

11. zajka1

zajka1 Истакнат член

Nie ke odime na pregled vecerva potoa direkno na slava. Se nadevam deka deneska ke mi kazat za pol pa na slavata bliskite da mu ja soopstime vesta :D Edvaj cekam ne sme se videle so bebusko skoro 4 nedeli :)

Sunshine_1979, ilipili, MADO and 3 others like this.
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@kallias od bremenosta, hormonite, pa uste ako si carski porodena od toa ti e, kako sto I sama kaza, bez grizi ke se regulira nemas mesto za panika :) ako imashe nedaj boze nesto ke imas konstantna temperatura, groznici, odbivnost kon hrana, vrtoglavici... Sekako poremeteni i drugi parametri :)
    Izivaj so bebuska super si ;)

kallias likes this.
  13. kallias

kallias Популарен член

Fala duso za ubaviot komentar da me smiris malku, od kako gi zedov rezultatite cel den citam samo za toa :tmi: majka mi vika dosta citas samo mozes da se poremetes citajkji se i sesto sto pisuva po internetov......

emkaemka likes this.
  14. zajka1

zajka1 Истакнат член

Mesinja nie bevme na pregled se e vo najdobar red :) Bebusko prvo se kriese so nodzinjata no go raznrdavme i na kraj se predade... It's a little girl :D Presrekna sum nareden pregled za eden mesec :*

15. makgirl

makgirl Истакнат член

Добро утроо мешиња!!
    Среќна слава на сите што славите и среќен именден на сите со име Никола,Николина..
    @Pcelka94 и тебе нека ти е среќна славатаа и нека му е вечно името на син ти ајде израдувај ѓи и домашните и нас кажи дека си се породила.

16. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Фaлa милa дa си живa и здрaвa :*
    Некa е среќнa и вечнa слaвa нa сите штo слaвaт и среќнo име нa тие штo гo нoсaт нaјубaвoтo име Никoлa,Никoлинa и тн.

Пa се нaдевaм и јaс денoвиве ќе си се пoрoдaм пa дa мoжaм пoубaвo дa функциoнирaм :D

17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Moram da vi go kazham mojov smotan son :D Sonuvav deka mm pravel test za bremenost i bil pozitiven i mnogu sme se izraduvale oti zaedno ke bideme trudni a idecata ke ni bidat na mala razlika :rofl: :clap: :rock:
    Aj dobar den i od mene :sun:

tacence, jacqueline.s, MilaP and 19 others like this.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

@Pcelka94 srekna slava i vecno ime na sinceto a ako ne se lazam:)i sreken rodenden na mm:^:denes vi e ubav den,pa ajde neka prodolzi taka pa od utre uste poubav da e:d:

Pcelka94 and MaLeCkO :) like this.
  19. podravka

podravka Популарен член

Dobro e hehe...

kukla21 and Mariangel like this.
  20. bella24

bella24 Истакнат член

@Pcelka94 и пд мене среќен ден 3 во 1 се надевам и 4 во 1 ќе ти биде уште по среќен, ама може и за утре да оставиме нешто не е грешка нели?? :) туку како ќе биде ова несоницава 5месец каде е 9ти.туку се будам со некоја тапа болка во кичмата ниско наму кај 4 саат и до 7,8 неможам да спијам. А не легнувам рано се ме наоѓа 1 по полноќ :( се загрижувам дури од болките. Иначе уште ставам утрогестан. Имајте убав празничен ден!

Pcelka94 likes this.