Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

@Pcelka94 ajde i jas pokuso da ne ostanam :P Chestit neka vi e praznikot 3 vo 1, da ste zhivi i zdravi i mnoogu srekjni. I da se gushkate so inaetlivoto sinche shto pobrzo :* :*

Pcelka94 likes this.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И мене ме фатија несониците, среде ноќ се будам и се превртувам. Синоќа шетавме и синко да ми врати што го оговарав коа рече мрда, се тегне, стомакот ме болеше дури. Се прошетавме по детскине продавници горе, разгледавме колички, се провртевме, мм запна за едно седиште детско Рекаро, не чинело различни да бидат седиштата во кола и детското седиште, морало рекаро и детското да биде, а тие изгор скапи. ВИдовме топ количка за 24000, Грако, ама да ми простат прескапи се. До кај 16 000 се јаде, поише не давам и да имам. Имаше количка од 1300 евра 8) само количка, кај е корпа, кај е транспортер (wtf) Имаме од даде една, ама искршена, ќе мора да купиме нова. Таа што ме бендисува некако ми е шубе да ја земам на невидено, да ја нарачам, ако ја најдам овде ќе ја земам ако не ќе барам друга, до Прилеп не ми се иде ама ич. А голема е веројатноста да идеме и до Солун, купувала некоја од вас од Солун да ми препорача продавници или сајтови?

simonka93 and Tinushka like this.
  3. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

@Pcelka94 Среќна слава и Вечно име на синчето и секако Среќен Роденден на мажето :)
    само убавини да ве пратат, здравје љубов бериќет....
    Среќен Празник и Убав ден на сите денеска :) :l::d:;):*

4. fairy88

fairy88 Популарен член

Добар ден и од мене:)
    Јас ве читам,само не пишувам.Сега завршив со доручекот и да одморам:lol:.Временцето е петка за шетање.Треба да лежам,ама место не ме фаќа.Мислам да излеземе на кратко да се рашетаме и воздух да ме фати:?:.Ако ме фатат грчеви во колата и назад дома.
    Бебушка ме клоца цело време и тоа во карлицата најмногу на десната страна^_^.Викам си имам среќа,што не е по некој орган,оти тоа би било многу поболно.Овие денови ме нервира исцедокот.Многу тече и е обилен,нема мирис или боја,ама сепак ми открија инфекција]:).
    Наредната недела е Католички Божиќ.И него ќе го славеме:),викани сме кај братучедот на маж ми,традиционално како и секоја година.Лани бев втора смена и не отидов,ама оваа ќе одам.Да осетам малку божиќна атмосвера.Дома и така ништо не украсував.Лампиони имам,елка немам-не ми стаасаа.Се изнервирав и баталив.Здравје догодина за синко ќе украсувам:$.
    @Pcelka94 Нека ви е вечно името и славата:party: :^:,па поскоро да да ни пишеш дека се гушкаш со второто синче:l:
    @juli rak Честито синче нека е живо и здраво и големо да расне:hug: :*.

Нека имаат лесна бременост и новите мами:l:
    Повелете на кафе,ако има некоја што уште не го испила

Pcelka94 likes this.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Hahhahahahahahahah

Mariangel likes this.
  6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Ај женички да Ве прашам нешто.Сега бев во вц и бидејки на работа се мочкам од простум:@ и таман да се избришам гледам едно мрсулаво незнам ни што е некој секрет се тегни ли се тегни од мене,бело бледо скоро прозирно.Ви се има на некоја случено?

7. Tinushka

Tinushka Популарен член

И мене ме занима истово ...веќе цел месец.

8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Kakva e kolickata od Pp? Ako ima nekoj blizok takva ke ti kazam vpecatoci ....

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Чиполино Етро, ја имам постирано во Колички. Многу убав дизајн.

10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Ви блaгoдaрaм нa нaјубaвите честитки :hug:
    Ние си бевме сaбaјле нa причестa вo црквa и лебче зa здрaвје нa Никoлa кршевме :)
    Пa дoмa се припремa ручекoт и кoј сaкa некa пoвели :)
    А јaс уште нaстинaтa кaшлaм ептен :| и целaтa сум кaкo вoз дa ме прегaзил едвaј функциoнирaм дури и психички сум нестaбилнa |( сo сите се рaспрaвaм и се ми пречи , се некoјa нервoзa ме јaде ]:) a плус и ненaспaнa 8-| aбе ужaс ...
    Амa aјде ќе се издржи :muscle: сум јaс .

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ехеее се искарав јас сабајле со мм и тоа убаво, не е страшно, ќе помине. Хормони, уште имаш време да се вадиш на нив. Јас мислам синко твој ќе си седи до крај ама ајде, да не биде сум ве зарекла ;)

Pcelka94 likes this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Еи што дочекав млада жена да ми рече многу ти е рано да се замараш за купување, породи се има време ќе купиш. Ауууу... Искрено не патам од суеверија, сакам со време се да ми е купено и да не се замарам после, ако оставам други да ми купат нема да ми биде по ќеф знам, затоа со време да си фатам во свои раце се. Може и јас сум осетлива дека хормони и се тоа, ама па не очекував таков муабет од некој млад. Прво ме земаа на нож оти скапа количка ќе сум купела, имало за 3-4-5 000 колички нивните деца израснале во такви, после рано било, па дури и до тоа дека бебето може и да не сакало да седи во количка. Да не праша некој нешто еј, одма те зимаат под нога, да те учат како треба, ја млада и зелена па не разбирам дека.

LUCERKA, fairy88, S.Snezana and 4 others like this.
  13. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

@Pcelka94 честитки и за славата, и за името, и за роденденот. Сега вака да примаш честитки за бебулето што поскоро. Јас утре сум повторно на цтг Ми се смачи веќе од болница искрено сношти едвај чекав да си заминат гостите од слава за побрзо да си легнам. Не се издржува повеќе сакам во најскоро време да си се олеснам. @juli rak нека е здраво и живо синчето големо да расте и цел живот среќа да го прати.

14. kristince51

kristince51 Популарен член

Јас да ви честитам празникот, нека ни е за многу години, сите што имате слава нека ви е со срека, сите што имате именден и роденден нека св. Никола секогаш ви биде на помош. Јас сум добро за сега, петок правам приска, се надевам до тогаш се ке е во ред, денес бев кај матичниот тој кажа добра сум ама пак ме загрижи зошто ми кажа другата трудница која е со слична ситуациа во иста недела сме биле за жал не успеало, многу ми е жал за неа се надевам господ најбрзо ке и подари бебче во раце, а мене пак ме стега страв . Тој ми кажа да се движам ама јас си легам страв ми е, инаку јас кога се движам, седам имам вагинален исцедок зголемен како млечен, па некогаш како шлајм варира, бело па се до светло жолто, само да е се во ред да не е ништо. А забитавив да пишам во четврток нели ви кажав дека бебето ми касни за еден ден, во петок во гак ми кажаа дека два дена е понапредно од деновите :wasntme::whew:. Фала на подршката на сите многу ми значеше.

15. flower30

flower30 Форумски идол

Za kupuvanjeto -jas eve vlegov vo 7mi i mm zapnuva sega da kupuvame(krevetce,kolicka...), sakam i jas mnogu ama pusto be me predomisluvaat ,site vikaat da cekame uste malku,demek tamu kraj na 8mi/pocetok na 9ti mesec....
    Samo Gospod neka ne cuva ,da si ja iznosime bremenosta do kraj,pa za kupuvanjeto -toa e najubaviot del :inlove:

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Епа затоа купувам сега, на 10 дена пред 6ти да влезам, не сакам најубавиот период во мака да си го поминам. Тежи тогаш беблак, нема да можам да издржам толку многу шетање. Инаку планирав после Нова година да купувам здравје количка и други работи, ем да си фатам попуст во Солун во Јануари ем да си купам нешто за себе.

17. Tinushka

Tinushka Популарен член

Креветче , коритце , алишта , шишиња итн купив уште во 5ти месец . Свекрвата ми трубеше не чинело незнам што , незнам како си купив скоро се и си докупувам секогаш по нешто за ќеркичката и никој не слушам :D

LadyC, zajka1, Smizzy and 3 others like this.
  18. slobodka

slobodka Популарен член

Еве и јас само што влегов во 7ми, си купив креветче, количката ја чекам деновиве, душече. Денес си купив и комплет за искачање. Ептен сум среќна !! Едвај чекав да го купам комплетчето, а да не ви кажувам едвај чекам да си го пробаме на искачање од болница. Поситните работи ќе ги оставам за послем Божиќ, или кога ќе влезам во 8ми. За 9ти нема да чекам, се сакам до тогаш да ми е спремно, исперено, стокмено. Башка мислам дека ќе ми биде многу потешко да се маткам по продавници тогаш.

Lisa_Maja, okcenzi, kukla21 and 5 others like this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Е не знам што е толку тешко да се разбере ете ова, ме нападнаа, млада сум била неискусна сум брзала. Боже свашта, ко што ми е денов терсене уште толку ме уништија муабетиве. Вечер најдобро да се скријам некаде и да не мрдам, се нервирам.

simonka93 likes this.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Јас сум при крај на 3 и веќе сакам да почнам со купување...:) којзнае како ќе поминев јас со моето размислување кај пријателката на Ангел:D

Lisa_Maja, zajka1, S.Snezana and 4 others like this.