Умен нa мaјкa е мoрa дa седи и килaжa дa кaчи , знaе oн нa дoктoри ќејфoви не се прaви aмa реднo му е веќе пoвеќе и oд брaтму седи , Никoлa вo 38/6 г.н се рoди a еве сегa сум 39/3 г.н a плус и oтвoренa 3 прстa oд пред две ипoл недели Кaкo и дa е веќе нaсеќaвaм декa oвaa неделa ќе биде дoлгo oчекувaниoт и нaјубaв ден @KikuFFka фaлa милa нa честиткaтa среќнa слaвa и нa тебе
Кога ќе му дојде време, ќе се појави фраерот! Само со лесно нека биде! Нека ви е среќен денешниот празник, за многу години! Бидете сите среќни и благословени!
Ич на гс да не ги ставаш,купувај се пред да влезеш во 9-ти зошто после не се знае денот кога ќе се породиш.Уживај во деновите дур си со меше и уживај во купувањето и подготовките за бебуш,нема ништо поубаво од тоа и не дозволувај никој да ти го расипе расположението и уживањето во купувањето за бебулето.Камо да можев сега да шетам по продавници па да си купам се за од болница за изнесување ама ќе морам да причекам за да ми даде докторот зелено светло и одма тргам у шетња и у купување,ги обожавам тие моменти.Јас со првото купував се до 8-ми и се ми беше спремно и по торбица за во болница па уживав во 9-ти и само го чекав големиот ден.Сега среќа имам и количка и доста работи купено во неутрална боичка од шпикозни и чуденца од ќерка ми па сега среќа ми останува само комплетче за од болница,беличко и да спремам торбици и да го чекам денот А луѓето се никакви,зајадливи,злобни,збореле и ќе зборат за да нервираат и иритираат и да го расипат моментот на радост ама не се замарај,од едно влегло,од друго излегло и терај си по твое Ајде убав ден да имате сите,а јас одвај чекам утре да дојде зошто сум на скрининг па ако не се крие конечно ќе му го видам фацулето на бебули.А вчера мм првпат на рака го осети,го рашутира и ептен му направи кејф
Немa изгледa дa чекa срцкa еве oд сaбaјле кoнечнo ми пoчнaa некoи грди непoднoсливи бoлки А не мoжaм дa се кaндисaм дaли дa идaм вo бoлницa или дa чекaм зaштo имaм бoлки и грчење нa мешкo нa непуни 7-8 минути aмa немaм пукнaт вoдењaк или чепoт дa е пaднaт
Јас не мислам сите дека го мислат во лоша смисла тоа што велат да почекаш, ама ако барем ти каже некој да е некој близок а не некој таму што одвај го познаваш, а за купување за облека купувајте ама немора да се трошите многу зошто ке ви доагат роднини, пријатели сите на мало носат многу работи а бебушот брзо расте па верувајте дека пола од работите дали ке ги износи, еве јас за керкичката комплети и комплети имам не се ни отворени, а она се да се купи пред 9м нема врска ако се си е нормално баш тогаш најмногу треба да се шета, за полесен порагај, со првото два дена пред пораѓај полагав испит а и со целата беремност не се штедев, и свршувачка, и редивна настава идев и свадба спремав, свадба во 8м нр запрев играјки па и на маса се качив јас зошто велам како Господ никој не е.
Не мора да ти пукне ниту водењакот ниту да ти падне чепот, само болките се доволни да се знае дека се отвараш. Со лесно и што побргу да се гушкаш со синчето
Јас да се изјаснам за количката пошто гледам Ангел имала коменари од типот дека сакала да купува скапа количка.Јас за керкичката купив количка од Чико 300евра и во неа ја возев 3 години.маста му ја извадовме.И пак е како нова.Ни тркала,ни федери олабавени.А пријателка купи 3 од по 4000денари и кога ке видиш што велат сиромавиот дупло плаќа. Мажот ми уште кога бев прв месец купи сини чорапчиња па не ни донесоја никаков малер баш напротив дека сини и синче е бебето.Не се оптеретувајте со небитни особи.Јас најмногу се нервирам на работа кога ке ме пецни некоја колешка демек дека трудна никој не ме жалел бар смените да ми биле полесни и сл....Не сакам никој да ме жали не сум болна
^ Абе цената на количката не е никаков показател дали и колку ќе биде издржлива.Може да е и 500 евра а да не е практична и да се расклати за брзо време.Ние за првото купивме количка од 5800,ја дупнавме од возење и количката сеуште е како нова па сега ќе ја користам и за второто.
Јас уште ништо не сум купила, се си викам има време, а и немам каде да ги ставам сега, прашина да ми фаќаат. Отпилика знам што сакам, па кога ќе решиме да купиме, ќе земам се во еден ден и готово Никогаш за ништо не сум купувала пред време, едино фустан за венчавката што си купив цели 5 дена порано. Чевлите ден пред венчавка ги земав и накитот со нив. не сум таков тип на човек за пред време да се спрема. Мајка ми на пример од септември се спрема за славата у декември. Јас да сум на нејзино место, ќе почнам од сабајле, до вечер се ќе ми биде готово, ама различни типови сме. Еднаш низ муабет реков, треба креветче, релаксатор, транспортер, количка, кадичка со мерач за температура, и уште нешто не знам што, и мајка ми за очи ќе ме фатеше, што ќе ми биле тие глупости, што има релаксатор мозокот на детето да му го тресеш, мајката треба тоа, што ке ти е количка, ке го научиш да трча, не да се дебелее, и уште што не ми рече. Не ми се расправаше ич, секако ќе биде по мое, кој што и да рече, единствено консултации примам од другиот родител на детето, и од никој друг. Па така решив и на сите советодавци и неплатени консултанти за трудот, да им викам добро важи, а у памет, кој ве лула Е така И ако ме фати утре желба, утре се ќе си купам, сум собирала пари за тоа дете, ќе ги трошам. И ќе го купам најдоброто, надежно она стиснатоно егејско нема да ми се појави во тие моменти. Прајте си како сакате, ваше дете е, сами сте го правеле, сами носете одлуки
Одговорете ми побрзо паники ме фаќаат зошто !! (( Моментално сум сама дома мм е на раб... Цел ден имам некои боцкања одоздола и грчеви . Малата мн ретко да ритне и да се заврти обично е немирна Дали некој друг осетил такво боцкање и дали е нормално
Не се секирај те молам мене вчера цел долен ден дури и кај задникот дека седев на работа како нешто да ми пулсираше....незанм ако ти е дума јави се кај матичната ама не паничи.Кажи што ке сториш
Во право е Луцерка,консултирај се најубаво со доктор по телефон,само не паничи. Мене ми се јавуваат грчеви ниското и кога не сум одела долго време во вц.Најмногу ме збунува што не одам веднаш во тоалет, туку некогаш минам цел ден па после тоа конечно се испразнам.Боцкања имав порано сега долго време ми се немаат појавено.
Koja nedela si? Moze da se lazni kontrakcii, napi si se magnezium eden.. B6 nesto i odmaraj... Braxton hicks mislam se vikaa tie lazni konteakcii, procitaj kje te podsmiri malku moze
Jas osekam ponekogas bockanje vo dolniot del kako da me proboduva nesto, nekogas e posle mokrenje vo vaginata, nekogas vo dolniot del od stomakot I obicno cel den trae, koga ke me fati. Ja prasav doktorkata vika ne bilo toa strasno mozebi sum imala nedostatok na kalcium I magnezium poveke da pijam.
Epa mozno e da se tie laznite... Ne se sekjiraj,pritiska na besika, pa nekoj drug organ moze dole te boli, miruvaj si do utre kako i da e