Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Uf denes tezok i dolg den, chistenje, perenje, mestenje elka i konechno da sednam malku raat. Grb me iskina, ama stignav i mafini da napravam, i rychek za denes i utre, tanjiri da izmijam se i sega lezam. Ke se izbanjam i ke mu ja legnam pak. Imav i eden mal dechko na gosti.

На joy1, flower30 и zajka1 им се допаѓа ова.
  2. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Поздрав и од мене :)
    Подобра сум овие два дена, само навечер ме фаќа кичмата али издржливо е. Приметив дека повеќе се заморувам, а не работам нешто многу, нормални домашни обврски.
    Кај вас како е ?
    Поздрав до сите :*

3. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    I mene denot umoren od ic nisto! Otidov do trgovski nesto da kupam i snemav sila naednas, edvaj stasav do doma, noze mi se tresea. Samo sto se podoporaviv, mi dojde malku podobro, jadejki krusa, mi vleze vo dusnik, ke se udavev. Edvaj ziva glava mislam spasiv. Pocnav da povrakam, uste ne sum se opravila. Malaksana sum krajno. Krs den:sweat:

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Ja se izbanjav i dur se machkav puter za telo protiv strii se umoriv ko maraton da sum trchala. Ushte ne mozam da poveruvam deka za edna nedela vlagam vo 6ti,leta vremevo, koga pominaa 5 meseci, a so praznicive i 6tiot ke pomine brzo brzo. Planiram da rabotam do kraj na 7mi, posle ke se spremame doma. Normalno ako se sedi na rabota, ako ne e neizdrzlivo kako minatava nedela.

На joy1 и zajka1 им се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mene vchera i denes mi pominaa super. Fala Bogu ne sum se rasplakala celi 2 dena :o :) Bebush me tepa so kloci, go iskloca i tatko mu i epten mu se izraduvavme :inlove: Sega si lezhime, rano ke se stanuva na pregled sme sabajle ama ne ni se spie eve si shutirkame.. Od utre pochnuvame so ctg i se nadevam deka doktorcheto moe ke se smiluva i ke go dzirne na eho bebuleto pa makar i na 2minutki :!:
    Imajte ubava nokj site :*

На zajka1 и fairy88 им се допаѓа ова.
  6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.593
    Феминки помагајте .. Што да правама со киселините ? Еве веке трети месец ги имам ... Апсолутно се пробав кафе сирово , неколку зрнца ориз жив , минерална вода .. Никаков ефект да се немало ... Од ништо .. Со синко имав ама покасно почнаа овие проблеми ... Со младата дама се набрзина се дешава .. Додека дигнав глава од утрински мачнини и повракање еве што ме снајде ...:sweat:

7. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Добро утро срцки. Да ве прашам по искусните. Дали е нормално да имаш кошмари во бременост. Мислам дека сонувам се и сешто ... секакви глупости ..толку реални и вистински што се будам нерасположена со солзи. Тоа ноќва ми се случи. И дали мажите важи Ви викаат дека сте нервозни вакви такви ... мислам ... што да напраам кога тоа е тоа " друго стање". Oди на работа по цел ден и таму мора да ќутиш и некако се се собира. Поздрав и ве гушкам.

На slobodka и Ververica им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    141.965
    Добро утро девојки. Јас од 6 сум разбудена, наспана. Имам мака со носот, постојано затнат, и се будам од што не можам да дишам. Ми притиска мешето на градите и малце потешко се диши.

За киселини, јас немам мака некоја, ретко се појавуваат, одбегнувам некоја храна што може да направи киселина, ама кога имам, со малце вода и шетање поминува. Другите нека кажат друго искуство.

За расположението... Уф. Кошмари имав многу на почетокот, еднаш и се јавив на мајка ми во 6 наутро да видам дали е жива, сонував дека умрела. И мајка ко мајка, ме утеши, ми кажа дека и она имала кошмари и дека е нормално, да не се плашам. Среќа, после 3от месец поминаа, сега сонувам само глупости.
    Нормално дека расположението се менува, јас понекогаш и сама не можам да се разберам, не па маж ми да ме разбере. Се обидувам максимум да се контролирам, ама не оди баш така лесно. Последниве неколку дена плачам за сешто, ќе ми текне нешто од пред месец - два, и почнувам. Или на филмови, на реклами. На се плачам. Затоа ме нема и во темата за филмови, не можам да дадам рецензија на филм, а да не плачам. Затоа веќе не гледам. Сакав да гледам божиќни филмови, ама почнав и на тие да плачам. Ако ништо друго, барем очите ми се исчистија. Може да ми се случи маж ми да го сакам до бескрај оти ми направил чај, а по 10 секунди да го мразам толку многу што застанал пред телевизор. И по 10 секунди пак да се заљубам кога ќе видам како се смее на нешто. И после пак го мразам оти се смее, а не кажал зошто. Хаос со хормониве. Вака оддалеку кога си ги гледам реакциите (читај, следниот ден) ми е смешно, ама во моментот кога ми е тешко, ми се чини дека светот пропаднал.

И маж ми има забрана да ми реагира :) Уште на почетокот разговаравме за тоа што ќе ми се случува, искрено и јас не знаев дека ќе биде вака, но свекрва ми е ѕвер жена, уште кога дозна дека сум бремена, му кажала дека сега ќе бидам поемотивна и да прави се што сакам, дека 5 минути ќе плачам, 5 минути ќе се смеам. Јас прво мислев дека јас нема да бидат таква, со оглед на тоа дека важам за ектремно воздржана личност, ама жената била у право. И фала и што пред време кажа се, па така, сега кога има плачки, се смируваме, па после се смееме дека хормоните ми се рингишпил.

Се надевам дека брзо ќе ми помине оваа фаза, минатиот месец бев 24/7 насмеана, си одев по улица и се кезев, на состанок сите намрштени, мене смеа ме фаќаше, а овие денови ми се плаче. Белки ќе заврши брзо оваа фаза, па пак ќе ме фати смеа :)

И еве еден линк со плачки ко мене http://www.mumsnet.com/pregnancy/reasons-why-crying-while-pregnant да се посмееме.

На vitamina, LUCERKA, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Ververica

Ververica Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    78
    @Cka се изнасмеав додека ти го читав постов исто како јас да сум го пишувала:rofl: Си се пронаоѓам скрос:devil: Јас и ти имавме ист термин за породување така?(waiting) Ајде ќе издржиме уште малку па ќе си ги гушкаме бебушките:hug:

На S.Snezana и Cka им се допаѓа ова.
  10. Ververica

Ververica Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    78
    Изгледа како што читам и слушам кошмарите се многу честа појава кај нас трудниците...еве јас последниве неколку дена поготово се будам ноќе во 3 во 5 препотена и исплашена и едвај чекам да се раздени да видам дали се сите добри живи здарви зошто од тоа кошмарите се мислам дека ќе се случи нешто лошо на некој близок дека некој ќе умре,дека мене или на бебуш нешто ќе ни се случи... :bandit: Се трудам да се контролирам ама не ми оди стравовите и емоциите се посилни од мене:whew:

11. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Добро утро и од мене:):coffee:
    Сабајлечки расположена и ми се сите овци на број,до крајот на денот ќе видам како ќе биде:drunk:.
    За киселини најмногу ми помага жив морков.А, ми стане тешко и маж ми ме научи и ми вика оди јади морковче.Во рок на 5 минути сум како ново.
    Кошмари имав поготово на почетокот на бременоста,кога имав страв дека би можело да му се случи нешто и овој пат на бебето.Сега сонувам исечоци од животот и многу често ја сонувам мајка ми како е жива и јас сум немажена и живееме трите заедно со сестра ми:|.
    Инаку јас си имам мака во последно време,што се препотувам многу често и де ми е ладно,де жешко,па се се облекувам-соблекувам.
    За плакање ми нема рамен.Плакам за се, или сум екстремно среќна или екстремно тажна.На почетокот на бременоста имав ваков период, па потоа помирен период и сега пак по старо со променливото расположение.
    Пред некој ден се разрикав во сред трговски,оти маж ми ми кажа дека едни чизмички за бебето кои ги гледав биле скапи(на заебанција), а сакаше да пазаруваме облека за неговите внуки за Нова година.Па, ми се уврте во главата дека нас не не сака и внуките му се помили(facepalm)За нас е скржав,а за нив не е...Кога фанав од нервоза да се потам и плакам со солзи крокодилски и луѓето гледат,мислеш кој знае што ми направил.Сега ми е смешно,ама прашај ме тогаш како ми беше:$
    Вчера истата песна излавам од кадата и му викам јас ќе плакам,оти ми се плака....и пак си се исплакав квалитетно да ми олесни.

Имајте убав ден, без плачки:hug::D

На Mariangel, BabyStyle, do-re-mi и 2 други им се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Добро утро нека ни е на сите. Јас посабајлечки станав рано да средам дома што треба и околу синко и сега правец на полагање.
    И мене ми се плаче ( и си плачам понекогаш) ама слабо имам време дури и за тоа.
    П.С. Еве сега додека пешачам до факултет имам време, ама од пуста мисла солза не иде :)
    Убав ден мешиња.

Уште еден П.С. Честитки до @Pcelka94, живо и здраво синчето.

На joy1 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Eve i jas da se prijavam za "luduvanje " na hormonite:(denes uste po sabajle ponedelnicki mi pocna nervozno i sega mislam nekoj nakrivo da me pogledne ke go ubijam:@tolku me tera na nervoza ovie denovi -neznam ...i jas ne se trpam a ne pa drugite okolu mene:)a i veke pocnuvam da usporuvam-mi treba vreme da se oblecam,da si gi zakopcam cizmite...se zadisuvam brzo ,se osekam kako slon:D

Последна измена: 21 декември 2015
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Е а мм па се фалел на директорите дека жена му не била таква, хормони не ја дрмале и така се израдувал ама радоста кратко му траеше, после само 2 дена од муабетот во саботата така му се скарав и му го зезнав денот да беше љут цел ден. За плачење не плачам често, еднаш директорот успеа така да ме расплаче да не можев да се соберам, а не дека нешто посебно ми рече ама ајде. На убавини си плачам исто така, на тажни судбини по филмови и емисии....

15. lovely mama

lovely mama Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Dobro utro mamicki, samo sto se vrativ od Gak si se vidovme so sinceto :) , no da ve prasam dali imal nekoj slicno iskustvo ( meseto mu e pogolemko za nedela dena i si se vrativ umislena i uplakana iako doktorkata rece deka se e vo red ) sega vo 11 treba da odam vo avicena da ispitam skrien seker da ne e toa pricinata , a moze i ke se rodi sinceto pogolemko ali sepak sum zagrizena i mi e teskicko.
    Ubav den na site i neka e zivo i zdravo sinceto na @Pcelka94

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Значи општ хаос е кај сите.. Маж ми вика ке се мрднел :emo::mm::!:

На Tinushka и flower30 им се допаѓа ова.
  17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Пробај со јаболко. Мене бар тоа ми е од корист.

18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Maz mi bil pri kraj so zivcite vika, edvaj izdrzuval. Da se nasol nekoj covek da go prasa nego kako e, a ne samo mene :)
    Jas denes bev na brisevi, tri brisa mi zemaa, streptokoka, od vagina i cerviks. a tie za chlamidia i ureoplazmi ne gi napravija, ne znam zosto. Gi odnesov vo insitut za javno zdravje i se iznacekav, katastrofa 3-4 zeni imase pred mene pola saat cekav da mi gi primi brisevite, se napravi red ogromen. Sreka nisto ne plativ i jas da iskoristam nesto pri kraj :)

19. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Гледам пишувате за промени во расположението :lol: Во првата бременост мноооогу стресови имав и си плачев доста,мада по природа сум плачка па не беше толку страшно. Е сега уште од првата бременост хормоните не ми се смирени, тап нова бременост, прво што ми кажа мм беше: душо јас одам на работа, работам се што ќе ми кажеш, ти помагам дома тука сум за тебе и бебето, затоа те молам разбери ме и јас имам душа и немој да бидеш хормон манстер :devil: гревче чим јас приметувам дека една иста работа ми предизвикува различни емоции во рок од 5 мин, кој знае како му е, ама нека трпат оправдано ни е :D

На zajka1 и flower30 им се допаѓа ова.
  20. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Jas eve da vi kazam za tie sto prasuvavte za skrien seker: samo sto zavrsiv vo Avicena. Nisto ne e strasno, 2 pati te bockaat, glukozata nit e nesto preblago, nit ti se povraka. Obicna blaga voda e. Mene ne mi se jadese vo tie 3h. Si pravev muabet so ostanatite trudnici:)
    Sestrite se preljubezni, tocno do minuta te vikaa za vtoro bockanje i taka. So upat bev, nisto ne mi zedoa. A i krv proveruvav. Za 30 min mi rekoa rezultati po email.. Ubav den :)

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.