Me naezi mila......lele....cestitki....epa da znaes deka ke bide golem dar od Gospod ....te pozdravuvame so moeto tockice...e toa e koga Gospod saka se e mozno.Da mi se cuvate
@alisijad dobredojde ,ti posakuvam lesna bremenost.jas pijam magnezium direkt 300 mg.cela bremenost(piev i pred da ostanam trudna) a sega mi rece doktorkata deka mozam i 2×1.Ama najdobro konsultiraj si se so ginekolog.
@alisijad cestito i dobredojde,imaj lesna bremenost Bebeto se racuna spored goleminata.I jas sum so policisticni jajnici i taka me vodat,ako me vodea po menstruacija dosega trebase da drzam ednomesecno bebe vo racete
Сонував ноќеска нова трудница на темава, и кога се разбудив си реков, сигурно ќе има нешто, ама помислив на друга трудница, тебе не те очекував вака изненадно Со лесно бременоста, па за 8-9 месеци да частиш мекици!
@alisijad Редно беше да се придружиш.Ајде и kukla21 ќе се придружи, се надеваме.Обожавам да ве читкам, бацки до сите
Здраво девојки, само што се вратив од кај матичната па сакам да се консултирам со вас.Пред да ја направам инсеминацијата ми земаа микробиолошки тестови бидејки предходно имав ешерихија коли и резултатите беа готови дури откако ја направив инсеминацијата и имам Стрептокока а сум бремена.На првиот ехо преглед бев изгубена и заборавив да ја потсетам др.за бактеријата и денес бев повторно за срцева акција ама само малку е напредната др.гледа нешто дека трепери но вика многу е мало и ми рече за една недела да отидам повторно, но прашањето ми беше за бактеријата дека морам да пијам антибиотик и тоа ми даде Апмпицил од 500 и вагинлти Вагисан ми рече подобро е да пиеш отколку бактеријата да му наштети на плодот и ми е многу стаав но морам да почнам да ги пијам,Сакав некој совет од вас или некое искуство за антибиотици во прво тромесечије бидејки по нејзините мерење некаде 6+1 недела сум.Ви блаодарам однапред и пријатна вечер
@alisijad ete koja trudnica od poddrshka se krielaa Dobre ni dojde mila! Najlesna bremenost ti posakuvam,se da pomine vo najdobar red i da se gushkash so bebule za 9 meseci
Честитки @alisijad, да си имаш убава и лесна бременост и уживај во секој еден момент, некако многу бргу лета времето. Јас со промени во расположение немам проблем, отсекогаш сум ги имала, па научен е мм. Да бидам искрена се осеќам многу посмирено некако, се плашев како ќе бидам од емоционална гледна точка, ама не можам да се пожалам. Ова е една од оние работи што не може човек да поверува кога слуша само, туку кога ќе осети на своја кожа. Ми викаа, ааа ќе видиш колку е најубаво, вака-така, ама не, јас скептик, пих, најубаво нешто на светот било, како да не. Е сега не мора никој да ми кажува, си знам дека е најубаво.
Јас рано по сабајле нормално ли е да се нема мачнини, гадење и сл. првите денови кога дознав имав обично на пладне мали мачнини и толку поминаа, немам проблем со храна се јадам, ех кога има зашто има , кога нема зашто нема
Jas fala bogu nemam-samo nekolku dena i toa nekade okolu 3mesec imav malku macnini a do sega niti sum povratila niti mi smetalo nesto od jadenje.mm sega samo mi vika da namalam so jadenjeama vo pravo e ,ke se najadam i posle loso mi euzivaj si,ne se zamaraj
Jas pak da si se pozalam ,ili jas nemam srekja so doktorite ili neznam sto e.pred 1 nedela odkaj maticniot ginekolog sestrata mi dade upat da ispitam Hepatit B i C i HIV vo 8mi Septemvri , vo 18h.se zacudiv vikam kako krv ke mi zemat vo 18h.-sestrata vika ne se sekiraj zemaat i togas.I vcera trcam posle rabota (a da bide ponervozno i stomakot me bolese)po ladnoto,po avtobusi,odam na Infektologija (za tamu mi bese upatot) i dr.pisuva nesto i vika utre vo 8h.dojdi za krv da ti zemat.Mu vikam mene za denes mi rekoa i on mi vika tie ispituvanja na krv traat po 2-3saati i sega e kasno .I vikam nemozam da izleguvam od rabota,sega imame poveke obvrski na rabota-i mi rece upatot ti vazi 7dena ako ne dojdes ,odi kaj maticnata i zemi nov.Lele kolku bev nervozna samo me matkat vamu-tamu a maka mi e veke ,potesko odam,se zadisuvam brzo ...mi smeta se...ama toa e ,ke se nerviram i ke teram.
@alisijad Честитки мила баш се израдував за тебе те помнам од темата поддршка, со лесно да си го износиш бебуш инаку околу менструалните болки и јас ги имав на почетокот поинтензивно сега веќе со помал интензитет ама при нагли движења знае да ме пресече. И мене докторот не ми кажа да пијам магнезиум ама си зедов јас магнезиум директ од 300 веќе месец дена си пијам заедно со фолната. Мачнините и јас ги немав ама како да си ги повикав ми се гади обично попладне а воопшто и не вечерам неможам ништо да ставам в уста. Така да мила опушти се нема правила околу бременоста кај секого е индивидуално уживај во најубавиот период го заслужи и дај боже да ни повлечеш уште труднички тука hug:
Ne obicen upat mi dadoa.a da se nadovrzam -mi naplatia 40 den.samo sto mi go zaveria upatot.izgleda nemam srekja za besplatnite pregledi
Мајки да ве прашам: сега ги гледам резултатите што испитував крв, мокрача, шеќер. И кај резултатот кај мокрачата, поточно леукоцити ми пишува над 50, а нормално е од 3-10 Што да превземам? Знам имам бактерија во мокрачата, освен чај од брусница што друго ми препорачувате?
Фала ти миг, ќе ми треба, инаку и јас одам кај др. Кристинка за сите прегледи се надевам убаво ќе поминам