Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Me naezi mila......lele....cestitki....epa da znaes deka ke bide golem dar od Gospod :*....te pozdravuvame so moeto tockice...e toa e koga Gospod saka se e mozno.Da mi se cuvate :*

На kjukli, Sunshine_1979, zajka1 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    @alisijad dobredojde ,ti posakuvam lesna bremenost.jas pijam magnezium direkt 300 mg.cela bremenost(piev i pred da ostanam trudna) a sega mi rece doktorkata deka mozam i 2×1.Ama najdobro konsultiraj si se so ginekolog.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    325
  4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    @alisijad cestito i dobredojde,imaj lesna bremenost:party::)
    Bebeto se racuna spored goleminata.I jas sum so policisticni jajnici i taka me vodat,ako me vodea po menstruacija dosega trebase da drzam ednomesecno bebe vo racete:D

5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.963
    Сонував ноќеска нова трудница на темава, и кога се разбудив си реков, сигурно ќе има нешто, ама помислив на друга трудница, тебе не те очекував вака изненадно :) Со лесно бременоста, па за 8-9 месеци да частиш мекици!

На kjukli, Bebulleee, MADO и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @alisijad Редно беше да се придружиш.Ајде и kukla21 ќе се придружи, се надеваме.Обожавам да ве читкам, бацки до сите :* :hug:

На kukla21, ruruk и alisijad им се допаѓа ова.
  7. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    @alisijad so srekja imaj lesna bremenost :inlove::inlove::l::hug:

8. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Здраво девојки, само што се вратив од кај матичната па сакам да се консултирам со вас.Пред да ја направам инсеминацијата ми земаа микробиолошки тестови бидејки предходно имав ешерихија коли и резултатите беа готови дури откако ја направив инсеминацијата и имам Стрептокока а сум бремена.На првиот ехо преглед бев изгубена и заборавив да ја потсетам др.за бактеријата и денес бев повторно за срцева акција ама само малку е напредната др.гледа нешто дека трепери но вика многу е мало и ми рече за една недела да отидам повторно, но прашањето ми беше за бактеријата дека морам да пијам антибиотик и тоа ми даде Апмпицил од 500 и вагинлти Вагисан ми рече подобро е да пиеш отколку бактеријата да му наштети на плодот и ми е многу стаав но морам да почнам да ги пијам,Сакав некој совет од вас или некое искуство за антибиотици во прво тромесечије бидејки по нејзините мерење некаде 6+1 недела сум.Ви блаодарам однапред и пријатна вечер

9. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Добро дојде и со лесно нека ти е

Последна измена: 21 декември 2015
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @alisijad ete koja trudnica od poddrshka se krielaa :party: Dobre ni dojde mila! Najlesna bremenost ti posakuvam,se da pomine vo najdobar red i da se gushkash so bebule za 9 meseci (fingers) :hug:

На kjukli, kukla21, delvi и 4 други им се допаѓа ова.
  11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.821
    Честитки @alisijad, да си имаш убава и лесна бременост и уживај во секој еден момент, некако многу бргу лета времето.:wasntme:

Јас со промени во расположение немам проблем, отсекогаш сум ги имала, па научен е мм.(poolparty)
    Да бидам искрена се осеќам многу посмирено некако, се плашев како ќе бидам од емоционална гледна точка, ама не можам да се пожалам. Ова е една од оние работи што не може човек да поверува кога слуша само, туку кога ќе осети на своја кожа. Ми викаа, ааа ќе видиш колку е најубаво, вака-така, ама не, јас скептик, пих, најубаво нешто на светот било, како да не. :D
    Е сега не мора никој да ми кажува, си знам дека е најубаво. :angel:

На kjukli, do-re-mi, Sky-butterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јас рано по сабајле :$ нормално ли е да се нема мачнини, гадење и сл. :?: првите денови кога дознав имав обично на пладне мали мачнини и толку поминаа, немам проблем со храна се јадам, ех кога има зашто има , кога нема зашто нема :lol:

На Pcelka94 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Jas fala bogu nemam-samo nekolku dena i toa nekade okolu 3mesec imav malku macnini a do sega niti sum povratila niti mi smetalo nesto od jadenje.mm sega samo mi vika da namalam so jadenje:Dama vo pravo e ,ke se najadam i posle loso mi e:doh:uzivaj si,ne se zamaraj ;)

На S.Snezana и alisijad им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Jas pak da si se pozalam ,ili jas nemam srekja so doktorite ili neznam sto e.pred 1 nedela odkaj maticniot ginekolog sestrata mi dade upat da ispitam Hepatit B i C i HIV vo 8mi Septemvri , vo 18h.se zacudiv vikam kako krv ke mi zemat vo 18h.-sestrata vika ne se sekiraj zemaat i togas.I vcera trcam posle rabota (a da bide ponervozno i stomakot me bolese)po ladnoto,po avtobusi,odam na Infektologija (za tamu mi bese upatot) i dr.pisuva nesto i vika utre vo 8h.dojdi za krv da ti zemat.Mu vikam mene za denes mi rekoa i on mi vika tie ispituvanja na krv traat po 2-3saati i sega e kasno .I vikam nemozam da izleguvam od rabota,sega imame poveke obvrski na rabota-i mi rece upatot ti vazi 7dena ako ne dojdes ,odi kaj maticnata i zemi nov.Lele kolku bev nervozna :@:@samo me matkat vamu-tamu a maka mi e veke ,potesko odam,se zadisuvam brzo ...mi smeta se...ama toa e ,ke se nerviram i ke teram.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.963
    Јас да не се подречам, ниту еднаш немав мачнини. Нормално е.

@flower30 приоритетен упат имаш?

16. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @alisijad Честитки мила баш се израдував за тебе те помнам од темата поддршка, со лесно да си го износиш бебуш инаку околу менструалните болки и јас ги имав на почетокот поинтензивно сега веќе со помал интензитет ама при нагли движења знае да ме пресече. И мене докторот не ми кажа да пијам магнезиум ама си зедов јас магнезиум директ од 300 веќе месец дена си пијам заедно со фолната. Мачнините и јас ги немав ама како да си ги повикав ми се гади обично попладне а воопшто и не вечерам неможам ништо да ставам в уста. Така да мила опушти се нема правила околу бременоста кај секого е индивидуално уживај во најубавиот период го заслужи и дај боже да ни повлечеш уште труднички тука :inlove::*:hug::hug:

На alisijad и Cka им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Ne obicen upat mi dadoa.a da se nadovrzam -mi naplatia 40 den.samo sto mi go zaveria upatot.izgleda nemam srekja za besplatnite pregledi:)

18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    рано ти е за мачнини. Може и да не те фатат воопшто.

19. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Мајки да ве прашам: сега ги гледам резултатите што испитував крв, мокрача, шеќер. И кај резултатот кај мокрачата, поточно леукоцити ми пишува над 50, а нормално е од 3-10 |( Што да превземам? Знам имам бактерија во мокрачата, освен чај од брусница што друго ми препорачувате?

20. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Фала ти миг, ќе ми треба, инаку и јас одам кај др. Кристинка за сите прегледи се надевам убаво ќе поминам :) :hug:

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.