Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. coconaut

coconaut Популарен член

Za bakterija vo mokracata moras antibiotok, ne znam dali si pravela brzo urinokultura, ako ne napravi i ke vidis za sto se raboi i sto treba da pies, a vo meguvreme mozes da pies caj od brusnica i mnogu tecnosti.

LUCERKA and kelebeim*** like this.
  2. slimy

slimy Популарен член

Здраво,

Еве јас за втор пат да се дружам со вас во оваа тема вчера докторот ми потврди бременост 5 недели.
    Се случи без план и ништо ама јас тука не можам ништо, оваа е подарок од господ.За син ми кој сега има 18 месеци 3 години се обидов а сега ниту еднаш и бидна што да правиме изненадување беше многу.

Поздрав,

girl-miri, zuto, do-re-mi and 20 others like this.
  3. Верче4

Верче4 Популарен член

Честитки, имај убава и лесна бременост :) ново :l: почнало да чука :sun::inlove:

S.Snezana, MaLeCkO :) and alisijad like this.
  4. ruruk

ruruk Истакнат член

@slimy cestitki lesna bremenost imaj :inlove::hug::l:

slimy and S.Snezana like this.
  5. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

@alisijad--- cestitki imaj lesna bremenost :) :inlove: :* inaku jas pocnav so "Magnezium Direct 300" po edno na den
    @slimy --- cestitki i za tebe, lesna bremenost imaj :* :inlove:

slimy, S.Snezana and alisijad like this.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

@slimy Честитки, имај лесна бременост :) :*

slimy and S.Snezana like this.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не мора да значи дека имаш бактерија, поготово ако немаш + на бактериите, провери тоа дали имаш, ако имаш направи уринокултура да видиш со кој ѕвер се бориш. Инаку покачени леукоцити е сосем нормално во бременоста, како и променета рн вредност и покачена седиментација и леукоцити во крвта.

LUCERKA and kelebeim*** like this.
  8. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Jas piev antibiotik poradi istata bakterija na picetokot prvo ampicilin pa pisle sumamed i od niv ja snema bakterijata jas mislam ne se sekiraj doktorite si znaat i na ovie jas sto gibpiev pisi mozi vo bremenost se snaj kako e bsjdovro ama koga vejke imas podobro da se izlecu

LUCERKA likes this.
  9. fairy88

fairy88 Популарен член

@slimy честито,имај лесна бременост:)
    Едно прашање во врска со прогестеронот.Треба да го пијам до крајот на 34 недела,значи до Нова година одприлика.
    Во врска со прекинувањето,како треба да го прекинам,оти го пијам по 2 на ден-сабајле и вечер.Дали се намалува постепено во смисла прво треба да се исфрли едната доза,па после другата или наеднаш се исфрла целиот.Знам за некои лекарства не се прекинуваат наеднаш,туку постепено:?:
    Има ли некоја која може да ми одговори на прашањето?
    Го прашав геникологот,ама он многу не се замара и секогаш ми одговара прашај си таму каде што ти го даделе|(

slimy likes this.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Dobar denn mamichki. Prvo da se pofalam jas deka denes vleguvame vo 7mi mesec so bebuleee :inlove: Eve go i toa ve pozdrvuva so eden shut :P Koga letnaa 7 meseci nemam poim,dojde treto tromesechie i se blizhi denot za sredba so dushichkata :sun: Edvaj chekam,sega za sega nikakov strav od poragjaj nemam 8) Vie kako ste?

I malku da se pozhalam. Umiram od bolka vo zab a so toa i glavobolka imam i uvoto me boli :doh: Od sinokja pochna poslabo,za vekje sabajle da bide neizdrzhlivo :@ Ne znam shto da pravam,na zabar ne odam! Ako imate nekoj domashen priroden lek sovetuvajte ;)

@slimy chestito :party: Imaj lesna bremenost :hug:

Last edited: Dec 22, 2015
    zajka1, MaLeCkO :), slimy and 3 others like this.
  11. coconaut

coconaut Популарен член

I jas stavam utrogestan a sum 34 nedeli polni, ne mi rekle da go isfram seuste, na naredniot pregled za edna nedela ke prasam, pa ke ti kazam.

fairy88 likes this.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

@slimy cestitki :party:te citav prethodno deka poveke vreme se obiduvate ama ete sega bidnalo od prva.podobro barem da ne ja vodis istata borba dvapati !!ti posakuvam lesna bremenost .

zajka1 and slimy like this.
  13. fairy88

fairy88 Популарен член

Ок,фала.Не ми се јавува на дежурен што е преку осигурањето или директно во болница.Многу се процедурелни.Прво збореш со сестра,па после ти кажат да бидеш достапна во рок на 2-3 саати и да ти се јави доктор.А,мојот гениколог се прави како да е удрен и не знае како се прекинува и за се што го прашав за прогестеронот,ми одговара исто-таму кај што ти го даделе.

14. slimy

slimy Популарен член

Ви благодарам многу мешиња и вие имајте лесна бременост јас тек на почеток сум, ќе видиме како ќе тераме до крај.
    :*:*:*:*

15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Добредојде за новие мешиња.Имајте убава и лесна бременост.
    Јас само да ве поздравам и да ви кажам дека вчера бев на скринингот,се е добро ама бебули се криеше цело време па успеав само во профил да го видам на секунда и ни се покажа дека ќе биде батко.Ќерка ми беше со нас и ептен се радуваше дур го гледаше бебето :)
    А за хормоните и расположнието ве читам,јас почесто сум насмеана,ме тера на смеење цело време,ама на цел глас па ги смеам дома дека од ништо ќе си се изнасмеам.Ретко плачам и се нервирам ама ко ќе ме фати нервата е тогаш бегаат сите подалеку од мене :D
    Ајде имајте убав ден мешиња :hai:

zajka1, MADO, S.Snezana and 4 others like this.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Машала, колку нови труднициииииииииииии. До 1 јануари, сите од темана за поддршка, тука да сте :) Баш ми е мило кога има трудници.

Моите крш хормони прават кога ќе видам трудница да сакам да ја гушнам, и се загледувам во трудници сочувствително и ... не знам како да објаснам, ама сите трудници ми се срцки. Не бев вакава јас, ме смени бременоста мнооогу :)

Last edited: Dec 22, 2015
    makgirl, do-re-mi, vitamina and 7 others like this.
  17. MaLeCkO :)

zashto da ne odish na zabar? Strav ti e.... ne e ubavo da trpish bolka, spakuvaj se i odi na zabar neka te sredat.... jas bev minatata nedela i bez problem mi go plombiraa...vikaat obicno na pocetokot ne e ubavo da se stava anestezija, ama ti si vekje vo 7mi mesec i nemash gajle.... i jas sum vo 7mi izdrzav bez anestezija ama ne me boleshe mn kako tebe :( sepak odi na zabar kje te sredat bez da osetish bolka :)
    Inaku lelee i jas se cudam koa pominaa 7 meseci , ko vcera da beshe koga doznav i mnogu daleku mi se gledaa i op eve si letna vreme i se nablizuva terminceto :)

zajka1 and Mariangel like this.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Nemozham mnogu mi e strav, samo shto pomisluvam mi se prevrtuvaat crevata. Tuka nema shansi da mi stavat anestezija, a i ne sakam ke izdrzham.. Sega koga zboruvam za pravenje zab bez anestezija mi se namaluva bolkata samo za da ne odam :lol: Ne mi e tolku strav od pravenje zab,kolku shto mi e od pravenje zab BEZ anestezija :| Pravev eden zab vo bremenosta bez anestezija i ne me boleshe, ama ovoj e poinakov. :tmi:

MaLeCkO :) likes this.
  19. MaLeCkO :)

Ovoj cim sega te boli sigurno ke boli i dodeka go pravish, zashto cim boli vekje ima proces :/
    a domashen lek, porano mene koa me bolelo zab, sum si zemala mala goltka rakija i na taa strana kaj shto me bolelo sum drzela vo ustata :) pominuva ama ne za dolgo....sea ti deka si bremena neznam dali ke go izdrzish vkusot i mirisot :P hehhe mada kako i da e ne ja goltash tuku kje ja pluknesh ama sepak :)

Mariangel likes this.
  20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Честитки за новите трудници @slimy и @alisijad . Многу ме израдувавте. Алисија, срцка, значи ти си била таа од поддршка што се криеше... хахахха