Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Za bakterija vo mokracata moras antibiotok, ne znam dali si pravela brzo urinokultura, ako ne napravi i ke vidis za sto se raboi i sto treba da pies, a vo meguvreme mozes da pies caj od brusnica i mnogu tecnosti.

На LUCERKA и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво,

Еве јас за втор пат да се дружам со вас во оваа тема вчера докторот ми потврди бременост 5 недели.
    Се случи без план и ништо ама јас тука не можам ништо, оваа е подарок од господ.За син ми кој сега има 18 месеци 3 години се обидов а сега ниту еднаш и бидна што да правиме изненадување беше многу.

Поздрав,

На girl-miri, zuto, do-re-mi и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Честитки, имај убава и лесна бременост :) ново :l: почнало да чука :sun::inlove:

На S.Snezana, MaLeCkO :) и alisijad им се допаѓа ова.
  4. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    @slimy cestitki lesna bremenost imaj :inlove::hug::l:

На slimy и S.Snezana им се допаѓа ова.
  5. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    @alisijad--- cestitki imaj lesna bremenost :) :inlove: :* inaku jas pocnav so "Magnezium Direct 300" po edno na den
    @slimy --- cestitki i za tebe, lesna bremenost imaj :* :inlove:

На slimy, S.Snezana и alisijad им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @slimy Честитки, имај лесна бременост :) :*

На slimy и S.Snezana им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.272
    Не мора да значи дека имаш бактерија, поготово ако немаш + на бактериите, провери тоа дали имаш, ако имаш направи уринокултура да видиш со кој ѕвер се бориш. Инаку покачени леукоцити е сосем нормално во бременоста, како и променета рн вредност и покачена седиментација и леукоцити во крвта.

На LUCERKA и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  8. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Jas piev antibiotik poradi istata bakterija na picetokot prvo ampicilin pa pisle sumamed i od niv ja snema bakterijata jas mislam ne se sekiraj doktorite si znaat i na ovie jas sto gibpiev pisi mozi vo bremenost se snaj kako e bsjdovro ama koga vejke imas podobro da se izlecu

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    @slimy честито,имај лесна бременост:)
    Едно прашање во врска со прогестеронот.Треба да го пијам до крајот на 34 недела,значи до Нова година одприлика.
    Во врска со прекинувањето,како треба да го прекинам,оти го пијам по 2 на ден-сабајле и вечер.Дали се намалува постепено во смисла прво треба да се исфрли едната доза,па после другата или наеднаш се исфрла целиот.Знам за некои лекарства не се прекинуваат наеднаш,туку постепено:?:
    Има ли некоја која може да ми одговори на прашањето?
    Го прашав геникологот,ама он многу не се замара и секогаш ми одговара прашај си таму каде што ти го даделе|(

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobar denn mamichki. Prvo da se pofalam jas deka denes vleguvame vo 7mi mesec so bebuleee :inlove: Eve go i toa ve pozdrvuva so eden shut :P Koga letnaa 7 meseci nemam poim,dojde treto tromesechie i se blizhi denot za sredba so dushichkata :sun: Edvaj chekam,sega za sega nikakov strav od poragjaj nemam 8) Vie kako ste?

I malku da se pozhalam. Umiram od bolka vo zab a so toa i glavobolka imam i uvoto me boli :doh: Od sinokja pochna poslabo,za vekje sabajle da bide neizdrzhlivo :@ Ne znam shto da pravam,na zabar ne odam! Ako imate nekoj domashen priroden lek sovetuvajte ;)

@slimy chestito :party: Imaj lesna bremenost :hug:

Последна измена: 22 декември 2015
    На zajka1, MaLeCkO :), slimy и 3 други им се допаѓа ова.
  11. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    I jas stavam utrogestan a sum 34 nedeli polni, ne mi rekle da go isfram seuste, na naredniot pregled za edna nedela ke prasam, pa ke ti kazam.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    @slimy cestitki :party:te citav prethodno deka poveke vreme se obiduvate ama ete sega bidnalo od prva.podobro barem da ne ja vodis istata borba dvapati !!ti posakuvam lesna bremenost .

На zajka1 и slimy им се допаѓа ова.
  13. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Ок,фала.Не ми се јавува на дежурен што е преку осигурањето или директно во болница.Многу се процедурелни.Прво збореш со сестра,па после ти кажат да бидеш достапна во рок на 2-3 саати и да ти се јави доктор.А,мојот гениколог се прави како да е удрен и не знае како се прекинува и за се што го прашав за прогестеронот,ми одговара исто-таму кај што ти го даделе.

14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Ви благодарам многу мешиња и вие имајте лесна бременост јас тек на почеток сум, ќе видиме како ќе тераме до крај.
    :*:*:*:*

На zajka1, S.Snezana, MaLeCkO :) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добредојде за новие мешиња.Имајте убава и лесна бременост.
    Јас само да ве поздравам и да ви кажам дека вчера бев на скринингот,се е добро ама бебули се криеше цело време па успеав само во профил да го видам на секунда и ни се покажа дека ќе биде батко.Ќерка ми беше со нас и ептен се радуваше дур го гледаше бебето :)
    А за хормоните и расположнието ве читам,јас почесто сум насмеана,ме тера на смеење цело време,ама на цел глас па ги смеам дома дека од ништо ќе си се изнасмеам.Ретко плачам и се нервирам ама ко ќе ме фати нервата е тогаш бегаат сите подалеку од мене :D
    Ајде имајте убав ден мешиња :hai:

На zajka1, MADO, S.Snezana и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.963
    Машала, колку нови труднициииииииииииии. До 1 јануари, сите од темана за поддршка, тука да сте :) Баш ми е мило кога има трудници.

Моите крш хормони прават кога ќе видам трудница да сакам да ја гушнам, и се загледувам во трудници сочувствително и ... не знам како да објаснам, ама сите трудници ми се срцки. Не бев вакава јас, ме смени бременоста мнооогу :)

Последна измена: 22 декември 2015
    На makgirl, do-re-mi, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  17. MaLeCkO :)

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    zashto da ne odish na zabar? Strav ti e.... ne e ubavo da trpish bolka, spakuvaj se i odi na zabar neka te sredat.... jas bev minatata nedela i bez problem mi go plombiraa...vikaat obicno na pocetokot ne e ubavo da se stava anestezija, ama ti si vekje vo 7mi mesec i nemash gajle.... i jas sum vo 7mi izdrzav bez anestezija ama ne me boleshe mn kako tebe :( sepak odi na zabar kje te sredat bez da osetish bolka :)
    Inaku lelee i jas se cudam koa pominaa 7 meseci , ko vcera da beshe koga doznav i mnogu daleku mi se gledaa i op eve si letna vreme i se nablizuva terminceto :)

На zajka1 и Mariangel им се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Nemozham mnogu mi e strav, samo shto pomisluvam mi se prevrtuvaat crevata. Tuka nema shansi da mi stavat anestezija, a i ne sakam ke izdrzham.. Sega koga zboruvam za pravenje zab bez anestezija mi se namaluva bolkata samo za da ne odam :lol: Ne mi e tolku strav od pravenje zab,kolku shto mi e od pravenje zab BEZ anestezija :| Pravev eden zab vo bremenosta bez anestezija i ne me boleshe, ama ovoj e poinakov. :tmi:

На MaLeCkO :) му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MaLeCkO :)

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Ovoj cim sega te boli sigurno ke boli i dodeka go pravish, zashto cim boli vekje ima proces :/
    a domashen lek, porano mene koa me bolelo zab, sum si zemala mala goltka rakija i na taa strana kaj shto me bolelo sum drzela vo ustata :) pominuva ama ne za dolgo....sea ti deka si bremena neznam dali ke go izdrzish vkusot i mirisot :P hehhe mada kako i da e ne ja goltash tuku kje ja pluknesh ama sepak :)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Честитки за новите трудници @slimy и @alisijad . Многу ме израдувавте. Алисија, срцка, значи ти си била таа од поддршка што се криеше... хахахха

На zajka1, slimy, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.