Јас ги користев нео пенотран форте.И мене така ми рече др.за са се прочистам пред порагај,ама ете пишав погоре дека вчера имав проблем со чешање ама помина и Ивановичка ми кажа зашто ме чешала.А тоа за тушот и јас нон стоп сум со тоа во раце идам демек да мочам ко човек а јас пола у вц школката пола на тренерките и така цел ден облечи соблечи
Јас еднаш бев на ЦТГ, дур го чекав докторот во Систина, па да не го чекам во чекална, бидејќи доцнеше ме ставија на ЦТГ иако беше рано...На 26 влегов во 9 ти месец, па во понеделник сум кај матичниот, најверојатно ке ме стави на ЦТГ и тој вагиналниот преглед сигурно ќе го направи... ... Инаку моево бебе не престанува да мрда ..Незнам што ќе беше...Лошо девојче на мама
Хехе да...па да видиме која ке го скрши мразот јас би сакала во новата 2013 да ми се роди малава пошто вака за ден два ке биде постара за цела година
`имав јас ваков проблем во втората бременост ама кај мене беа најниско 90 дојдоја и помина се во ред но докторот ми напомена ако паднат повеке ке треба да примам крв и плазма не е страшно не се плаши промлем е што на порагајот моше да се случи да изгубиш многу крв па да има потреба од трансфузија инаку можеш и пред пораѓај да си побараш дапримиш крв
Хајдим, сигурна си дека пишуваше оти е отсутна нормална микрофлора? Треба да пишува дека е присутна. А за уреаплазмата, ќе пиеш антибиотици. Таа е лоша затоа што може да предизвика предвремено породување, ама ќе се среди, без гајле. Други посериозни последици нема.
Отсутна е ...еве го гледам резултатот пред мене..и тоа најмногу ме збуни- Контекстот на реченицата е чуден- во превод- Микрофлората не е нормална. Нејсе тоа, веројатно заради Уреаплазмава е све пореметено. Сега за да ја решам ќе мора да се ставам во мисија. Се уплашив, затоа што свашта слушам и читам, па ми стана страв да не може да му наштети на бебчето (не дај боже ) Фала ти Анатх за одговорот!
не сум проверувала овој месец, но минатиот ми беше добро железо. Денес пак почна да ме боли стомак а пијам таб магнезиум и калциум.
здраво девојки.да ве прашам кога почнавте да ги спремате,мислев перете алиштата што ке ги носите во болница? од утре влегувам во 35 недела а не сум ги испрала,да не ми одмирисаат од омекнувачот
како прво и основно алиштата на бебето се перат со омекнувач за бебиња и тој омекнувач нема јак мирис како класичните омекнувачи, и не е препорачливо да се облекуваат бебињата во толку миризлива облека или во нивната просторија да мириса на омекнувач оти може да му се предивика алергиска реакција.
Ич да не се секираш, јас имав идентичен резулат како твојот кога ми зимаа брис во 15 та недела. За уреаплазмата пиев Сумамед антибиотик и маж ми исто, во 35 та недела бактеријата ја немаше. Јас предвреме се породив и ми рекоа дека бебето е заразено со бактерија, сега не знам дали пак се појавила од 35 та до 39 та недела, ама не е ништо страшно му дадоа антибиотик на бебето и се се среди.
Мене ми се спуштија на 70...И затоа ме фати страв...на 10 сум пак на хематологија па ќе видиме...А какви витамини примаше?
па од страна на витами ништо посебно само овошје и зеленчук во изобилство јас мислам дека ке биде ок да си побараш да примаш крв и плазма иако не примишсега на пораѓај секако ке примиш неизбежно е ке неможиш да престанеш да крвариш и затоа подобро е пред време да си примиш крв но сепак консултирај се и пиши што ке направиш???
незнам дали има ваква тема , не успеав да видам ме интересира искуства од мамичките дали и што им дававте на докторот и сестрата кога се породивте??? или дали пак ви побараа нешто?? знам дека некои си барале пари, па незнам , да знам шо да правиме
Јас незнам како е во Мк , јас на мојата бабица што ме породи не и дадов никаков поклон ни пари , а сакав нешто да и поклонам нешто ама ете не се најде време Мене ми беше и бабица, и ми доагаше дома во посета , и кај неа одев на подготвителни часови ...Ептен ми се најде Ама сепак знам за многу доктори , сестри кои си бараат пари , пијалоци ....Па нив тоа работа им е.. Ако сакам да им се заблагодарам за добриот третман и се , ке дадам нешто а не докторот после пораѓање да го трча мм за пари
е е баш така и јас велам дека тоа им е работа, ама кај нас во мк како што е се хаос, си бараат... мене ако ми е кеф и ако сум задоволна сама ке и дадам нешто така?? ама ете во бт слушам на докторот му давале нешто, на онаа сестра шо ке го покаже бебето пари, на таа шо ке го облече кога ке си одиме нешто благо???? ееејјј кај е крајот
Ме погоди сега со муабетов Љубичица јас мислев да отворам ваква тема јас лично немав врски а и до душа никој не ми побарал пари или слично , само мм сбајлето откако се породив ги почастил сестрите некое благо и сокче мислам , само да кажам дека бабицата од срце сакав да ја почастам зошто цело време беше со мене многу фина додека за докторката немам зборови не знам ни како се викаше , само јас не го носев телефонот и немав прилика да се слушнам со мм инаку и сега да ја сртнам сестрата што ме породи мислам дека ке и се фрлам да ја изгушкам нив тоа им е работа ама ете во знак на благодарност ...