Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Chestitki :party: Neka ti e zhiv i zdrav sinko :hug:

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Mozes na vecer ko ke si legnuvas da si stavish i ke si spijash i taman ke miruvash.. :)
    jas pred legnuvanje go stavav

kristince51 likes this.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Мешиња,а да ве прашам дали имате болки во половината? Јас сум 12+2 недели и многу ме боли

4. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Јас во тие недели немав болки, мене болките ми се појавија во 20 недела но кај секој е различно. Не се плаши. мирувај повеќе, не се оптеретувај со многу работа и ке се намалат колку толку.

simonka93 likes this.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

6. MADO

MADO Популарен член

jas sttavam tri pati na den,lezam minimum po eden cas.

kristince51 likes this.
  7. Nana19

Nana19 Популарен член

јас навечер кога си легнев ставав и заспивав.Имав кафеана течност првите денови кога почнав да го користам така да знаеш ако во случај и тебе ти се појави дека не е страшно

8. zuto

zuto Форумски идол

@slimy честитки за втората принова. Јас и ти сме ептен слични. И првата бременост бевме тука некаде и сега вторава. И јас за првото чекав долго време, а второто бидна како од шала. Моиве нема да се ни цели две години разлика.
    Со лесно бременоста, батковците наши ќе си имаат друштво за цел живот, а ние ќе издржиме :)

slimy, kristince51 and zalosna like this.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

@tijanaaaaa cestitki !! Neka e zivo i zdravo sinceto i samo radosti da vi nosi

10. kristince51

kristince51 Популарен член

Добро утро мамички, како сте денеска, јас сум денес премногу среќна , зошто на овој ден пред 5год,. станав мајка на мала принцезичка, го почуствував мајчинскиот инстикт за прв пат што е преубаво чуство, пребзо минуваат годините како вчера да беше бебенце.Ајде повелете на торта и јас незнам баш каква ке биде ама слична на оваа им кажав да ја направат [​IMG] :party::l::inlove:

11. slimy

slimy Популарен член

Ти благодарам мила многу,

Да знам дека и ти ги имаш многу блиски двете, мене изгледа ќе ми дојде од прилика 25 месеци така.
    Ау многу се плашам не знам како ќе се снајдам со две деца сама дома сум, и работам 9 часа не сум дома.
    Туку сакав да те прашам дали го земаш во раце син ти?Знам дека не треба да кренам тешко ама не разбира ако не го земам полудува а тежок е многу околу 14-15 килограми тежи, откако ќе го спуштам ме боли малку долниот дел на стомакот ама после поминува.Што да направам не знам тој не разбира и мене ми е жал да не го земам кога сака да ме гушне и да биде со мене откако ќе се вратам од работа.

Поздрав и ти имај лесна бременост, :*

12. Cka

Cka Форумски идол

Не го кревај, клекни гушни го :) Јас синоќа не се напив магнезиум, заспав и цела ноќ офкав, одвај се вртев.

13. zuto

zuto Форумски идол

Ами колку и да се трудам да не го кревам, џабе е. И јас сум сама, а поради тоа што е нон-стоп само со мене кај друг не ни оди. Па немам баш некој голем избор и го кревам. Гледам напорот да ми е повеќе на рацете, а не на стомакот.
    Посебно што е во некоја глупава фаза сега да не сака ни во количка, ни кај татко му во раце, ама почнувам тука малку построго оти веќе почна да ми смета стомакот.

Мене ми е поголем проблем пресоблекувањето оти не сака да се пресоблекува и многу клоца, па избегнувам да го практикувам тоа секогаш кога можам, а кога не, го вртам обратно и наопаку менуваме пелена.

slimy likes this.
  14. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

@tijanaaaaa честитки милa дa е живo и здрaвo :*

Ние дa ви се пoфaлиме oдличнo сме си и дoјдoвме дoмче се чувaме , цицaме и спиеме :D бaтичкo мнoгу гo чувa бебуш не се тргa oд негo:D:D

15. ruruk

ruruk Истакнат член

Neka e zivo i zdravo da gi raduva mama i tato :*:hug:

16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@Mariangel, @Bebulleee, @makgirl милички, јас сум си уште домче, само во гужви и обврски и ме нема многу на форумов. Инаку, одам на контроли и цтг често, но секој ден на бебето во матката е незаменлив и ептем ќе чекам до крај, колку подолго може. Сепак, сметањето на недели од последна менструација и реалните недели од зачнување кај мене и од почеток сама си знам се разликуваат за три недели, па нели терминот го сметаат со плус/минус две недели, а по килажата на бебуш и сама си видов дека реално е помалку недели од колку што ме водат и побарав да чекаме уште.
    Торбите ми се спакувани, психички се припремив, домашните се во очекување повеќе од мене :) па јас сега се припремам за предпразнично шетање, шопинг, торта... па ќе ви пишам за скоро од болница со синчето на града
    :* до вас!!!

ivi1987, kristince51, makgirl and 8 others like this.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Neka i e srekjen rodendenot na kuklichkata.. Golema da raste :*

kristince51 and ruruk like this.
  18. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Да е жива и здрава принцезата! Среќен роденден!!!
    Уживајте во роденденското расположение!

kristince51 likes this.
  19. Milla989

Milla989 Истакнат член

Здраво на сите, јас сум 14та недела, ама вчера мислам дека го почуствував бебуш, некое скокоткање и мрдање внатре во стомакот и додека се свестив го снема :) си го гледам стомакот, ми се зголемува и левата страна кај папокот ми е поголема од десната страна, исто како и едната града кога е поголема од другата :) за полот наредна недела ќе знаеме.
    Убав ден на сите

20. makgirl

makgirl Истакнат член

@kristince51 нека е здрава и жива куклата.Среќен нека и е роденденот :hug::^::party:
    Бубале важи знај дека чекаме новости секој ден поздрав и :hug::*

kristince51 likes this.