Mozes na vecer ko ke si legnuvas da si stavish i ke si spijash i taman ke miruvash.. jas pred legnuvanje go stavav
Јас во тие недели немав болки, мене болките ми се појавија во 20 недела но кај секој е различно. Не се плаши. мирувај повеќе, не се оптеретувај со многу работа и ке се намалат колку толку.
http://www.femina.mk/новости/занимл...устрации-инспирирани-од-животот-на-една-мајка Ziva vistina definitivno, se presmeav ahaha
јас навечер кога си легнев ставав и заспивав.Имав кафеана течност првите денови кога почнав да го користам така да знаеш ако во случај и тебе ти се појави дека не е страшно
@slimy честитки за втората принова. Јас и ти сме ептен слични. И првата бременост бевме тука некаде и сега вторава. И јас за првото чекав долго време, а второто бидна како од шала. Моиве нема да се ни цели две години разлика. Со лесно бременоста, батковците наши ќе си имаат друштво за цел живот, а ние ќе издржиме
Добро утро мамички, како сте денеска, јас сум денес премногу среќна , зошто на овој ден пред 5год,. станав мајка на мала принцезичка, го почуствував мајчинскиот инстикт за прв пат што е преубаво чуство, пребзо минуваат годините како вчера да беше бебенце.Ајде повелете на торта и јас незнам баш каква ке биде ама слична на оваа им кажав да ја направат
Ти благодарам мила многу, Да знам дека и ти ги имаш многу блиски двете, мене изгледа ќе ми дојде од прилика 25 месеци така. Ау многу се плашам не знам како ќе се снајдам со две деца сама дома сум, и работам 9 часа не сум дома. Туку сакав да те прашам дали го земаш во раце син ти?Знам дека не треба да кренам тешко ама не разбира ако не го земам полудува а тежок е многу околу 14-15 килограми тежи, откако ќе го спуштам ме боли малку долниот дел на стомакот ама после поминува.Што да направам не знам тој не разбира и мене ми е жал да не го земам кога сака да ме гушне и да биде со мене откако ќе се вратам од работа. Поздрав и ти имај лесна бременост,
Не го кревај, клекни гушни го Јас синоќа не се напив магнезиум, заспав и цела ноќ офкав, одвај се вртев.
Ами колку и да се трудам да не го кревам, џабе е. И јас сум сама, а поради тоа што е нон-стоп само со мене кај друг не ни оди. Па немам баш некој голем избор и го кревам. Гледам напорот да ми е повеќе на рацете, а не на стомакот. Посебно што е во некоја глупава фаза сега да не сака ни во количка, ни кај татко му во раце, ама почнувам тука малку построго оти веќе почна да ми смета стомакот. Мене ми е поголем проблем пресоблекувањето оти не сака да се пресоблекува и многу клоца, па избегнувам да го практикувам тоа секогаш кога можам, а кога не, го вртам обратно и наопаку менуваме пелена.
@tijanaaaaa честитки милa дa е живo и здрaвo Ние дa ви се пoфaлиме oдличнo сме си и дoјдoвме дoмче се чувaме , цицaме и спиеме бaтичкo мнoгу гo чувa бебуш не се тргa oд негo
@Mariangel, @Bebulleee, @makgirl милички, јас сум си уште домче, само во гужви и обврски и ме нема многу на форумов. Инаку, одам на контроли и цтг често, но секој ден на бебето во матката е незаменлив и ептем ќе чекам до крај, колку подолго може. Сепак, сметањето на недели од последна менструација и реалните недели од зачнување кај мене и од почеток сама си знам се разликуваат за три недели, па нели терминот го сметаат со плус/минус две недели, а по килажата на бебуш и сама си видов дека реално е помалку недели од колку што ме водат и побарав да чекаме уште. Торбите ми се спакувани, психички се припремив, домашните се во очекување повеќе од мене па јас сега се припремам за предпразнично шетање, шопинг, торта... па ќе ви пишам за скоро од болница со синчето на града до вас!!!
Здраво на сите, јас сум 14та недела, ама вчера мислам дека го почуствував бебуш, некое скокоткање и мрдање внатре во стомакот и додека се свестив го снема си го гледам стомакот, ми се зголемува и левата страна кај папокот ми е поголема од десната страна, исто како и едната града кога е поголема од другата за полот наредна недела ќе знаеме. Убав ден на сите
@kristince51 нека е здрава и жива куклата.Среќен нека и е роденденот Бубале важи знај дека чекаме новости секој ден поздрав и