девојки ете ме мене со резултатите па посикусните нека ми кажат колку е опасно ова замислете досега сум немала никаква бактерија и сега во бременост закачив во уринокултурата имам escherichia coli и тоа во 1мл 1,000,000, после од брисевите за брис од цервикс директен препарат пишува најдени се епителни клетки, лактобацили и бластоспори, а потоа микробиолошка анализа на брис од цервикс пишува патогени бактерии и кандида не се изолирани, chlamudia негативена а ureaplasma позитивен, исто за брис од вагина пишува дека се најдени епителни клетки, лактобацили, бластоспори, а во анализата пишува патогени бактерии не се најдени, нормална микрофлора присутна, изолирана е candida albicans. Ве молам некој ако знае да ми каже нешто за ова дури да појдам на гинеколог утре, се загрижив и извинете на долг пост.
Тоа е Верче, вагиналната микрофлора во бременоста е многу поизложена, нема место за разочарување, што е тука е, ќе си пиеш антибиотик и ќе се исчисти, што кај мене се покажа неефективно ама не значи дека кај тебе ќе биде така, сепак ти си друг случај, јас со Еширихијава си имам минато поголемо. Гинекологот најубаво ќе си каже Имала некоја од вас искуство со Д-маноза во бременоста? Сум пиела прашок надвор од бременоста и не ми помогнало ама ми кажаа сега таблети Д-маноза, успеале да ја излечат. Исто и чај од диво оригано во бременоста, пиела некоја од вас? За една недела сум кај гинекологот на контрола па ќе прашам, ама да си идам поткована малце де
Јас го дигав син ми кога бев бремена од сам почеток, тој разбираше дека ќе дојде ново бебе и од љубомора сакаше нон стоп да биде со мене, никаде не ме пушташе сама да одам, со никој не сакаше ништо да прави туку само со мене, јас да го шетам, јас да го хранам, јас да го успивам и нон стоп ми викаше: мамо гушни ме, мамо земи ме и секој ден го зимав во раце, многу се нервирав, како лепенка беше се по мене и ако не го земам пчачеее урла цела зграда ја дигаше. До крај до дека се породив јас го дигав во раце син ми и фала богу се беше во ред, бременост имав супер без никаков проблем. Ајде Господ ги чува трудниците, правете се што ви кажува срце, се што треба и со мера. Како е Бог никој не е
Тоа е да, ќе видеме утре што ќе ми каже докторката дека сум 12та недела, а за д-маноза јас незнам да ти кажам ништо, поискусните феминки тука, фала ти сепак
Дали на некоја од вас и се случило да има нормална менструација првиот месец, два три, а да е бремена? Зборам за нормална, не за 2-3 точки кафена крв.
Има многу случаеви кои знам дека имале менст. па и не знаеле дека се трудни и после 3тиот месец или само ќе прекинело крварењето или со апчина генокологот
@frosyGrc , јас не, а не познавам некоја што имала. Многу имаат крварење ама се разликува. Можеби јас незнам пример, ама и да постои, реткост е.
Девојчиња, да ве прашам, вие поискусните.... дали знаете каде има часови за припрема за пораѓај или нешто слично? @mama89 мислам дека ти одеше на некакви часови, или грешам?
Здраво мешиња!! Еве ме мене во 27-та недела,што има ново кај вас? Гледам имаме и нови трудници дајбоже само да се множат
Mamicki ve molam za pomos ne znam dali ima vakva tema barav no ne najdov zatoa ovde vi pisuvam.....veke sum 15nedela no imam problem so sinusi eve veke dva dena sum zatnata pijam cefaleksin,se baram na bosilok no nisto ne pimaga eve sakam da probam i so morska sol oblogi....da vidam sto ke bide...stavav i operil i marisol no od nisto ne pusta duri i glavata me boli...pozz do site
Da ima ist slucaj bilo Da ima ist slucaj bilo so majka mi koga bila trudna so mene...ne znaela deka e trudna se dodeka vo cetvrti mesec koga rabotela niz doma pocnalo da mu stanuva teskp i bolki vo kicna da ima...koga otisla na gin i kaxale deka e bremena....inaku menstruacija dobivala se dodeka me setila ziva vo stomaceto potoa prekinalo
Neznam dali smeam sakav da prasam na gin dali smeam inhalacija da pravam so fizioloski i dekstametazon...
Кортико во бременост не е дозволено, а не е ни босилокот. Ставај топли облоги од морска сол на чело ако се челни синуси или на лице ако се овие под очите. Во обичен бел чорап наполни морска сол, врзи го или сошиј го, в рерна на кратко да се згрее и на синуси. Избегавај лекови.
Пред некој ден слушнав дека на трудница и рекле да не пие чаеви за време на бременост бидејќи предизвикувале контракциИ.... Си викам да не имав болки јас од што пиев чаеви многу. Има некоја што повеќе знае на темава?
Не, не се пијат одредени чаеви, не сите, се избегнува босилок, кантарион и уште некој беше. Јас пијам по литар ипол чај од брусница на ден, фала богу супер сум. Но овие билниве се поопасни демек.
јас примам декстаметазон како заштита од спонтан, го даваат обавезно на иуи и ивф бремености, и случаеви како моиве, ама сепак не би ти препорачала без консултација да правиш ништо.
Па и јас да си земам брусница пак. Не можам без чај и салеп зимно време, не ми е права зима без тие работи