Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Преслатко...бебушката е крофничка...
    Само, уф леле, ќе имам ли живци за сево ова??? Ипак 36 се во прашање?

2. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Жени ај кажете ми дали некоја друга е како мене.Значи градите не ми растат,а баш сакав:).
    Добро утро.Со среќа на новите мамички со лесно да си ја износите бременоста.

3. kolibra

kolibra Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Токму така! Во право си.....ама ајде, јас и мојот негативизам...наместо да уживам во овие моменти јас си барам проблеми :$ Ти благодарам премногу :*

На Bebulleee и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  4. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Ни мене не ми се пораснати, воопшто. Ама сите ми велат рано ти е, чекај накај 8ми растеле. Јас сум 7ми и ништо.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    @LUCERKA mene malku mi porasnaa sega ovoj mesec :$:$:$(7mi sum)
    A jas denes nesto imam menstrualni bolki,neznam zasto taka:(

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Ќе прекинат, ќе почнат пак се така во круг додека не се породиш, абе стомак ми порасна еве ме влагам уште некој ден во 6ти месец и уште се случува ;) Добре ни дојде!

Како слатко сум се насмеала со бебево сабајлечки. Си пијам чајче од брусница и си уживам, баш осеќам дека иде Нова година конечно, денес одиме по подарок за тати и за беба нешто ситно, да ставиме под елка де.

На fairy88, only44you, Cka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    I jas toa se prasuvam, sto li me ceka :) Ti bar ednas si go pominala na mladi godini, a jas prv pat na 30+. Ali ajde slatki maki se toa:D

На Sunshine_1979, only44you и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  8. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Мене ми е затнен носот уште пред да дознам дека сум бремена и со првото ми беше.затнен и крв ми течеше ама читав дека тоа е нормално, и сега ми е затнен и малце сум настинета па одвај дишам, ама ништо не ставам од страв, имам инхалатор ама.ме страв да користим само почесто го чистам.

9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мене ми пораснаа или надувани ми се кој ги знае :$ ама вчера да облечам едно фустанче горе кај рамениците го осекав тесно, неудобно , ке се радува мажле :rofl:
    Туку јас во сабота го испракам мажле на печалба во Германија, и многу ми е страв како сама ке седам, особено навечер, знам цело време и ке го мислам додека стигне ко под некој стрес сум па се плашам и за тоа да не му влијае лошо на бебуш ;(

На Bebulleee, Cka и LUCERKA им се допаѓа ова.
  10. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @alisijad ајде без нервози за убаво го праќаш мт.Кога ке си дојди ке донеси парички за бебушот.Знам грдо е да си сама поготово во ваков период ама гледај малку на позитивната страна.Ке се врати и се ке биди во ред.Навечер тука сме ние да те дружиме.

Туку жени да Ве прашам како стоите со забите?Мене еден ми се скрши абе болест си ставив мн мразам несредени заби ама во последно ни пари ни време имам ама како е тргнато до крај незнам како ке поминам

Последна измена: 24 декември 2015
    На Sunshine_1979 и alisijad им се допаѓа ова.
  11. amore_mio1

amore_mio1 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    I jas sum sega so vtoro no istovo mi se desavase so prvoto i poloso mene mi se zatnuvaat sunusite i mi so biraat gnoj i dodeka ne izleze gnojot od niv boli strasno inace koga ne me napagaat sinusite super sum so nosot....i bas ke ko prasam ginikologot dali smee inhalacii zs jas imam mn maka...

12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Да сестра соња доаѓа од штип е таа ,070 526 502 слободно кој е од штип и скопје ѕвонете и представете се да ве запише и оставете ваш број и таа ќе ви звони аакога да дојдете и каде, беспладтни се часовите но прекрасни :) поздрав лепо друштво ми фали мн темава гледам мноогу нови труднички баш ми е мило , а мешињата кои беа мали јас кога бев големо меше полека се при крај и ви посакувам со лесно на ситее :*

На ivi1987, MaLeCkO :), slobodka и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.960
    Сте се распишале вие, јас цела ноќ седев, па еве сега се будам со кафе.

Се е нормално. Секоја бременост е различна. И кога ќе бидеш со второ, трето трудна, ќе е различна бременоста. Затоа, сега треба да се опуштитш, се е во ред, и да не се замараш со ситници.

Ми пораснаа и ми се смалија сеа :(

Од нос пукнав, не е диши и од него не спијам. Мислам дека е од што е загадено. Не ми се синусите, затната сум само во носот, не синуси, грло... Ми дадоа само морска вода некоја за испирање, капки не смееме.

И јас бев саме неколку пати, мојот беше на пат, првиот пат паничев, после сфатив дека ништо не е страшно, само се изнаспав ко човек :) Уживај :)

На alisijad, only44you, kolibra и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Па и јас сум затната само во носот кога не бев настината гноеви искачат заедно со крв а сега тече како вода од настинката, инаку прашав другарка која е докторка за колку да се пие увин и чај од брусница дали е штетно повеке, таа ми кажа дека колку повеке се пие толку подобро така се исперувале мочните канали и нема време да се развива бактериата, па така @AngelOfArh мислам дека повеке треба да пиеш јас пиа 3л. Увин и 700-1000г брусница уште незнам дали има бактерија и која е ама пиам додека не добиам резултат, а се чуствувам како балон.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Пијам по литар ипол брусница сигурно на ден, ако не и повеќе, ама брусница и увин не смее да се пијат напоредно, мора посебно, односно ако се пие брусница тој ден да не се пие увин и обратно. Јас увиниот го препив и не можам повеќе, затоа зедов брусница. А пијам и вода многу, и таа испира, колку повеќе течности толку повеќе мочање, а со тоа и перење на бубрезите. Пијам и компоти од суви овошја, како сокче, колку може повеќе течности. Затоа одам во вц на секои саат време.

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    E znaci denov kako mi trgna:@na rabota od sabajle pravam nekoi greski,zaboravam ,gresam ....e neznam sto se sluci ama pretpostavuvam deka e od bremenosta.Sekako gi ispraviv greskite ama se iznervirav mnogu i glavata pocna da me boli od nervoza(facepalm)
    Izvinete na off topik ama ete da si se pozalam:(

17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ajde i jas da vi posakam dobar den. I da vi ja kazham mojata losha srekja. Ne pishuvam mnogu oti nemam zhelba denovive. Znaete deka tuka Bozhik i Badnik se slavat porano, utre e Bozhik. I nikoj ne raboti. A doktorite pa imaat slobodno do 4ti januari :doh: Se rasprashav kaj nekolku,za ovie denovi shto rabotea ne sakaa da me primat nemale sloboden termin a za drugive denovi nerabotni im bile. I taka jas pak so prazni race si ostanav. Na 6ti imam zakazhano kaj mojot doktor za tret skrining i ke moram da chekam do togash..
    Koja grizha na sovest ja imam nemate poim.. Samo se molam se da e vo red so sin mi. Dodeka me ubeduvaa deka ke mi najdat drug doktor i chekav od drugi, trebashe da si ja zemam rabotata vo svoi race. Samo kasno pochnav zabi da pokazhuvam. Toa mi e greshkata. Se nadevam se ke bide dobro, so celo srce se nadevam :)

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Ајде готово било што било, во следнава година повеќе ќе се ангажираш и нема да им веруваш на сите, само ти и мти знаете како ви е кога не сте го виделе бебулето толку време, а свекрва ти и свекор ти, па нека им е на чест толкавото ангажирање за тебе и внучето, срамота. Без нервози, ете празници се и иако не славите вие сите околу вас слават, препуштете се на атмосферата.

На Sunshine_1979 и Mariangel им се допаѓа ова.
  19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Devojki Ve molam prosvetlete me,vo 12-nedela sto se pravat ispituvanja za Down sindrom,ne mi e jasno edna rabota,se pravi skrining i se zema krv taka li?I skriningot e vaginalno ili so ultrazvuk?

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Во 12та недела е последно ехо со вагинална сонда, тогаш се мерат параметрите за Даун, за подоцна истиот ден ти земат крв за преку крв да ги проверат параметрите пак.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.